Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Apokalypsa v Klánovicích: Kvůli policejním manévrům nejezdí ani autobusy, místní nic nevědí

    Už pátým dnem pokračuje rozsáhlé pátrání po neznámém vrahovi, který v pátek odpoledne v Klánovickém lese chladnokrevně popravil dvaatřicetiletého muže a jeho teprve dvouměsíční dceru. Ačkoliv policisté ujišťovali, že se místní nemusí bát do lesa chodit, v úterý ráno se situace rapidně změnila. Na místě operuje 250 policistů! Klánovičtí obyvatelé jsou v šoku, omezená je dokonce i veřejná doprava.

    Co přesně policisté v Klánovickém lese hledají, je otázkou. S ohledem na taktiku i citlivost se k případu nevyjadřují, není tak jasné, zda jdou po nějaké stopě či mají indicie, že by se na rozsáhlé ploše mohl nacházet vrah. Živý, či mrtvý.

    „Nechce se mi věřit, se by se tam tři dny skrýval v zemljance (skrytý v zemi), natolik je to tam přehledné,“ píše jeden z obyvatelů Klánovic.

    „Při pátrací akci nemusí nutně hledat osobu, tu by našli již v pátek pomocí termovize na vrtulníku, ale hledají věci, které mohou se skutkem souviset - zbraň, oblečení pachatele apod.,“ odpovídá mu další.

    Není se co divit, že místní nad ostře sledovaným případem spekulují. Žádné konkrétní informace nemají, a byť se zdá nepravděpodobné, že by se vrah skutečně nadále skrýval v okolí, mají strach. Podle očité svědkyně Expresu zel Klánovický les i přes víkend prázdnotou.

    Policejní pátrací akce v Klánovickém lese (19. prosince 2023)

    Do páteční pátrací akce se zapojilo 250 policistů z nejrůznějších jednotek. Jsou mezi nimi psovodi, policisté na koních a les pročesávají muži zákona i s detektory kovů.

    Akce je natolik rozsáhlá, že v Klánovicích omezuje i veřejnou dopravu. Autobusy jsou na konečné odkláněny, otáčejí se na hlavní silnici. Policie má na místě speciální kamion.

    „Je to tam fakt velké,“ glosuje další z místních obyvatel.

    Speciální policejní kamiony u vstupu do lesa, kde probíhá bezpečnostně pátrací akce po páteční dvojnásobné vraždě (19. prosince 2023).

    O situaci průběžně informuje také klánovická starostka Alena Kolovratníková. Ta dnes občany vyzvala, aby do lesa nechodili, pokud to není nezbytně nutné.

    O vraždě je známo pouze minimum informací. Otazníky tak visí pochopitelně i nad motivem tak zrůdného činu. Pro iDNES.cz se vůbec poprvé k případu vyjádřil blízký zavražděného muže, konkrétně jeho otec.

    „Vůbec si to neumíme vysvětlit. Netušíme, odkud vítr fouká, jak se říká. Syn byl nejpohodovější chlap, jakého jsem znal. Se všemi vycházel, naprosto se všemi, byl absolutně všestranný, na co sáhl, to se mu povedlo. To byste jej musel znát. Promiňte...“ řekl zdrcený otec.

    Fotogalerie