Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Členka Rady ČT Lipovská: Petr Dvořák mě nechce zabít, ale není dobrým ředitelem

    Poslední dobou je hodně propíraná členka Rady České televize Hana Lipovská. Tu měl podle zákulisních informací generální ředitel Petr Dvořák ohrožovat, měla se bát o život, proto skončila pod policejní ochranou. Přesto se nebála vystoupit v rozhovoru pro DVTV a stát si za svou pravdou, že Dvořák není dobrým manažerem pro Českou televizi. Je mezi nimi opravdu taková nevraživost? Proč si myslí, že by byl někdo jiný na nejvyšším postu veřejnoprávní televize lepší?

    V rozhovoru pro DVTV se radní Hana Lipovská neustále točila v kruhu ohledně střetu zájmu generálního ředitele Petra Dvořáka a kolem jejich vztahu. Dokonce padla slova, že nejmocnější muž veřejnoprávní televize nemá na tomto postu co dělat.

    Jak Lipovská vidí údajný střet zájmu, který do České televize nepatří a je mimo zákony České republiky?

    „Jestli se mě ptáte jako členky kontrolního orgánu, není dobrým generálním ředitelem. Žádným způsobem nekomunikuje s Radou České televize, jak by si představovala. To znamená, že neodpovídá na naše dotazy, respektive odpovídá jen formálním způsobem, nenaplňuje usnesení Rady ČT, zatemňuje informace, není ani ochoten chodit na naše jednání, jak v poslední době vidíme. Takže z tohoto pohledu jako členka Rady ČT, která přihlíží zatemňování smluv, dokonce pan Dvořák očerňuje kontrolní orgán v médiích, nemohu tvrdit, že je dobrým generálním ředitelem,“ rozpovídala se v rozhovoru s Martinem Veselovským. 

    Lipovská se snaží druhé přesvědčit, že její domněnky nejsou jen z její hlavy, ale je to skutečnost, nad níž by neměli ostatní přivírat oči. 

    Hana Lipovská a Luboš Xaver Veselý

    „Jakékoliv spory nehrají žádnou roli v mém hodnocení, veřejnoprávní instituci nemůže vést člověk, který je v konfliktu se zákonem, ani ten, co usiluje o co nejmenší komunikaci s kontrolním úřadem,“ bránila svá podezření. 

    „Jako Radní ČT můžu říct, že Petr Dvořák porušuje zákon České republiky, protože tak jako já coby člen Rady ČT nesmím působit v orgánech činných, v politickém hnutí a podobně, generální ředitel nesmí mít jinou formou žádný příjem z veřejnoprávního média než svůj plat, svou mzdu. V tomto bodě pan generální ředitel neoddiskutovatelně porušuje zákon, to je učebnicový případ,“ stála si Lipovská za svým.  

    Ekonomka Hana Lipovská je už teď považována za velmi kontroverzní osobnost v Radě České televize.

    Ráda by také zmínila na to, že vůči Petru Dvořákovi opravdu necítí žádnou osobní zášť. Že chce jen zajistit čistotu České televize.

    „K panu generálnímu řediteli necítím žádný nepřátelský vztah, nemyslím si, že by mi usiloval o život či mě chtěl zabít, jak zaznělo. Nevím, jak je to z druhé strany, kdy Česká televize o mně rozjela nepravdivý seriál, ale myslím si, že za tím nestojí pan generální ředitel,“ dodala Lipovská.

    Hana Lipovská přivedla na jednání dva muže, údajně policisty.

    Lipovská je teď pod policejní ochranou, ale popírá, že by to bylo kvůli Dvořákovi. Někdo, koho nechtěla jmenovat, jí měl vyhrožovat, ona se bála o život, proto jí byla poskytnuta policejní ochrana. I přesto, že na nikoho nepodala trestní oznámení. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:12 pátek 13. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      156
    • Trapas
      68
    • Haha
      16
    • Cože
      7
    • Tvl
      7
    • Sladký
      3
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...