Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Co prozradily Sobotkovy e-maily: Ahoj Slávku, nemáš tam volný flek náměstka?

    Premiéra Bohuslava Sobotku napadli neonacističtí hackeři. Ti pronikli do jeho e-mailu a zveřejnili zprávy na extremistickém serveru White Media | foto: koláž Expres.cz

    Předseda vlády Bohuslav Sobotka čelí útokům extremistických hackerů. Před třemi týdny napadli jeho účet na Twitteru, kde pod jeho jménem napsali několik rasistických příspěvků. Nyní hackeři zveřejnili část Sobotkovy soukromé e-mailové korespondence. Ta odhaluje zákulisí premiérovy komunikace

    Fotogalerie

    Premiér Bohuslav Sobotka je nucen se potýkat s útoky hackerů, kteří se otevřeně hlásí k pravicovému extremismu. Skupina označující se jako Nacionální h@ckeři nejprve napadla Sobotkův Twitter a nyní se jim podařilo nabourat se do jeho soukromého e-mailu.

    Obsah premiérových e-mailů zveřejnili na neonacistickém serveru White Media. Ten mimo jiné zveřejňuje seznamy multikulturalistů, homosexuálů a Židů, obsahující osobní údaje těchto lidí s výzvami k jejich napadání.

    O server White Media se opakovaně zajímala policie, bohužel marně. Server je registrován v Americe, kde jeho provoz není trestný a není tedy možné jej zakázat. Extremisté se na něj přihlašují vzdáleným přístupem, tudíž je nelze vypátrat. Často je spojován s antisemitským extremistou Adamem B. Bartošem, který se rovněž netají sestavováním seznamů vlastizrádců. Spojení se pochopitelně rovněž nepodařilo prokázat.

    Sobotka má důvod k nervozitě. Odtajněná odobní korespondence odhaluje mnoho problematických záležitostí.

    Na serveru, kde se mimo jiné můžeme setkat s ničím nezakrývaným popíráním holokaustu, se tak můžeme dočíst, co si Sobotka psal například se svým politickým poradcem Oto Novotným a dalšími osobami z ČSSD nebo státních firem.

    Lidé, kteří v mailech často Sobotku oslovují familierně „Ahoj Slávku“, s ním řeší na soukromé úrovni například uprchlickou krizi, pozadí jednání s představiteli EU nebo Sobotkovu hypotéku. Rozebírají ale i strategii ČSSD a další interní věci.

    E-maily odhalují pozadí jednání předsedy vlády.

    Nejvíce alarmující jsou dva e-maily. V tom prvním jej neidentifikovatelný spolustraník zcela bez skrupulí žádá o politickou trafiku. „Slávku, jak víš, mám už 60 let a proto jsem tě prosil v důvěrném e-mailu i v dopise o odpovídající post, např. již zmíněného politického náměstka kdekoliv,“ píše se v e-mailu.

    Nejzávažnější je ovšem korespondence, která nasvědčuje o manipulacích s výsledky předvolebních průzkumů. V té na jedné straně premiérův poradce nevybíravě kritizuje ředitele agentury, která průzkum obstarává a na straně druhé o tom informuje Sobotku.

    Většina soukromé konverzace Bohuslava Sobotky probíhá s jeho politickým poradcem Oto Novotným.

    Ředitele agentury STEM Jana Hartla osočuje Novotný z toho, že průzkum nedopadl tak, jak by si ČSSD přála. Doporučuje mu, aby pro příště výsledky vycházely a nabádá k zamyšlení se nad sebou. V závěru téměř výhrůžným tónem píše: „Je to na vážný osobní rozhovor“.

    Sobotku pak o vývoji situace Novotný informuje. „Ahoj Slávku, píšu kvůli tomu úniku posledního průzkumu. Považuji to za naprostou nezodpovědnost. jsou tam strategické informace a taky to něco stálo,“ naznačuje Novotný Sobotkovi, že ač byl průzkum zaplacený, tak nevyšel dle představ a zadání.

    E-mail premiérova poradce Novotného adresovaný řediteli agentury STEM nasvědčuje o zmanipulovaných předvolebních průzkumech.

    Peprný je rovněž e-mail ryze soukromého charakteru poradce Novotného adresovaný jisté paní Procházkové z Rozhodčího soudu při Hospodářské a agrární komoře. V něm Novotný vyjadřuje touhu po orálním sexu, která ho trápí mnohem více, než povinnost napsat prohlášení pro ČSSD.

    Novotný by se raději než aby psal prohlášení pro ČSSD oddával sexu s jistou paní Procházkovou.

    Jakkoliv je nabourání se do premiérovy osobní korespondence ze strany neonacistických hackerů a její zveřejnění protiprávní a zavrženíhodné, obsah zpráv místy poukazuje na poměrně závažné problémy.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:46 čtvrtek 5. května 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      50
    • Haha
      13
    • Trapas
      11
    • Tvl
      11
    • Sladký
      9
    • Cože
      5