Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Greta přišla seřvat svoje lokaje, pardon europoslance, ve válenkách, teplácích a mikině

    Kvůli epidemii koronaviru přijal Evropský parlament speciální opatření a do jeho sídla nesmí vstoupit nikdo jiný než poslanci a jejich asistenti. Jeden člověk ovšem výjimku dostal. Greta Thunbergová přišla europoslancům za souhlasného přikyvování zelených politiků vynadat, že pro odvrácení klimatické krize nedělají dost. V outfitu, který by si na půdu europarlamentu nedovolil vzít ani školák na exkurzi.

    V 17 letech se ona sama i její pochlebovači chovají, jako by byla prohlášena za svatou. Včera jsme vás informovali o tom, jak si Greta Thunbergová nechala v Bristolu vypravit policejní eskortu s elektromobilem, aby pak zdevastovala zeleň před historickou univerzitou.

    Pár dní nato už Gretě podlézali europoslanci přímo na půdě bruselského parlamentu. A to i přesto, že byl na další tři týdny kvůli koronaviru uzavřen veřejnosti. 

    Vstoupit mohou pouze poslanci a jejich asistenti, všichni ostatní mají smůlu. Jen Greta dostala výjimku.

    Ujala se jí sama předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, která ji vedla jako svátost. Pak si švédská aktivistka stoupla k pultíku a z obou stran ji obklopovali její zelení lokajové.

    „Na snímku má po pravici předsedu výboru Pascala Canfina a po levici šéfa Zelených Base Eickhouta. Dva pilíře zdejší zelené hysterie. Vítají ji nadšeně slovy, že tady je mezi spojenci. Není ani v Americe, kde vládne zloduch Trump, ani v Austrálii, kde je premiér skeptikem. Pak už si bere mikrofon Greta. Jak je už jejím zvykem, všem vynadá,“ popsal dění v parlamentu europoslanec Alexander Vondra.

    Greta pak přednesla proslov totožný s tím, co říká při každé příležitosti, a vzhledem k tomu, že to je již poněkolikáté ten stejný projev, zřejmě to bude tím, že na jiný nemá nejen znalosti a odbornosti, ale ani argumenty.

    Nezapomněla samozřejmě opět dodat, že boji za klima obětovala svoje dětství a vzdělání. Ve skutečnosti Greta navštěvovala speciální školu, kam pravidelně docházet vůbec nemusela. Takže o nějakém obětování školního času nemůže být řeč.

    Útočila na europoslance, že nedělají dost v boji proti klimatickým změnám. Nedávno přijaté právní předpisy, které mají za cíl do budoucna postupně snižovat emise, oznámila za kapitulaci.

    Greta Thunbergová v Evropském parlamentu

    Změna je prý potřeba hned a ona nevidí, že by si politici uvědomovali, jak je situace naléhavá.

    Pohrdám vámi!

    Na pováženou je také to, jakým stylem zsinalá Greta Thunbergová na půdu europarlamentu, který kvůli ní dělal výjimku v přijatých opatřeních, nakráčela.

    Greta přišla oblečená jako trhan. Ve špinavých válenkách, zřejmě teplácích a ležérně rozepnuté teplákové mikině by si nedovolil na půdu Evropského parlamentu přijít ani žák základní školy v rámci exkurze.

    Greta Thunbergová v Evropském parlamentu

    Je jí 17 let, tedy už je téměř dospělá, navíc jde o veřejně známou osobnost, a to z vlastní iniciativy. Na podobných místech by tedy určitě mohla a měla dbát na dodržování dress codu či alespoň nějaké přijatelné úrovně.

    Že by snad Greta dávala politikům najevo, jak moc jimi pohrdá, že se kvůli nim, když oni tam nosí z úcty k ostatním saka a kravaty a kostýmky, nedokáže ani slušně obléct?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:25 pátek 3. července 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      335
    • Super
      144
    • Haha
      103
    • Tvl
      67
    • Sladký
      48
    • Cože
      43
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...