Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dcera mi volala úplně zničená: U soudu se řeší případ ze sněmovny. Líbala mě, kontruje Feri

    Dvě znásilnění a jeden pokus o něj, takovou obžalobu má na krku bývalý poslanec Dominik Feri a hrozí mu za to až desetiletý trest. K jednomu ze sexuálních útoků mělo dojít dokonce i přímo na půdě sněmovny, konkrétně v tamní kuchyňce. U soudu zazněla výpověď matky údajné oběti, která policii popsala, jak dramatické chvíle měla dcera prožívat. Feri nesouhlasí, před soudem vytasil lejstra plná společných konverzací. „Ještě mě upozornila, že máme oba partnery,“ řekl.

    „Případ Sněmovna“ byl jedním z těch, které média v souvislosti s Feriho kauzou propírala nejvíce. Tehdejší poslanec měl údajně dívku pozvat na stáž k sobě do kanceláře a už na prvním setkání se na ni vrhnout v kuchyňce.

    Soudkyně v části, která byla výjimečně přístupná veřejnosti, přečetla výpověď matky dívky, jež měla být terčem útoku.

    „Dcera mi tehdy volala a hrozně brečela. Řekla mi, že byla za Ferim na stáži a on ji v kuchyňce natlačil na linku a sahal jí pod sukni. Utekla před ním do výtahu, ale on ji dohnal a tam to na ni zkoušel znovu,“ popsala matka během výpovědi, jak se o sexuálním útoku na dceru dozvěděla.

    Napadená dívka měla utéct na nejbližší tramvajovou zastávku a nastoupit do tramvaje. Tam se jí prý ujala skupina cizinců, kteří si všimli, že pláče.

    Dominik Feri

    „Já dceru nikdy v takovém stavu neviděla. Myslím, že asi tak půl roku po incidentu to v ní bylo stále aktivní, několikrát jsme spolu o tom i mluvily. Byl to zvláštní půlrok, dcera byla najednou uzavřená,“ uvedla matka.

    Kromě toho vypověděla, že Dominik Feri měl dceři později psát nejrůznější „vysvětlující“ zprávy přes Messenger.

    Poprosil jsem ji, ať to neříká přítelkyni

    Někdejší poslanec ale verzi, že by stážistku v kuchyňce Poslanecké sněmovny napadl, rázně odmítá. Všechny v soudní síni překvapil, když vytáhl štosy papírů s tím, že by si je přál založit do spisu. Jednalo se mimo jiné o konverzace, které se stážistkou vedl.

    „Mám důvodný pocit, že se tento telefonát vůbec nestal,“ napadl Feri nejprve výpověď matky. Zdůraznil, že se nesedí časová osa, dívka prý do tramvaje nastoupila okolo půlnoci, přitom matce měla volat dříve. Navíc o cizincích, kteří jí pomáhali, prý sama dívka ve své výpovědi vůbec nehovoří.

    „Co mi přijde nejzvláštnější, je to, že se slečna měla svěřit mamince o takto traumatizující skutečnosti a ta jí doporučila, aby na tu stáž stejně šla. A ona na ni opravdu chodila, dělali jsme si dokonce společné fotky. Dodnes má jednu z nich na sociálních sítích,“ prohlásil Feri.

    Dominik Feri

    Následně se vyjádřil i k samotnému aktu. Zdůraznil, že dívka mění ve svých výpovědích detaily, pak řekl, že se o žádné napadení nejednalo, protože vše bylo vzájemné.

    „Líbali jsme se ve výtahu a bylo to konsenzuální. Ona akorát řekla, že oba máme partnery. Já ji poprosil, aby to alespoň mojí přítelkyni neříkala, že bych měl problém,“ řekl exposlanec a vzápětí začal citovat z některých konverzací, které s dívkou na sociálních sítích vedl poté, co mělo k napadení dojít.

    „Byly to normální konverzace, dokonce tam spolu flirtujeme. Tady mi v e-mailu píše čauky mňauky, tady mi zase posílá XOXO, což znamená hugs and kisses (internetový slang, kde X představuje pusu a O objetí, pozn. red.). Také tvrdí, že jsem ji na stáž lákal, ale vše začalo tak, že mi do komentářů na sociálních sítích napsala: Taky ti chci dělat asistentku, co pro to mám dělat?“ citoval Feri.

    Soud bude dnes pokračovat mimo jiné výslechem bývalých partnerů napadených dívek.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 23. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      51
    • Haha
      8
    • Tvl
      8
    • Cože
      3
    • Sladký
      3
    • Super
      2