Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Feri: Moje nevina je úplně jasná! Dívky spotřebovával pro svoje mocenské choutky, říká Hořejší

    Ostře sledovaný proces s Dominikem Ferim je téměř u konce, zbývá už jen vyhlásit rozsudek. Jak bude znít, to je zatím ve hvězdách. Státní zástupkyně navrhuje oproti původním předpokladům tříletý trest odnětí svobody, zmocněnkyně dívek Adéla Hořejší šest let a sám Feri je přesvědčen o tom, že by ho soud měl zprostit. Jak všichni tři svoje návrhy zdůvodnili novinářům?

    Během úterního dne se v soudní síni četly závěrečné řeči. Státní zástupkyně Petra Gřivnová hovořila spíše fakticky a jeden po druhém rozebrala dva případy znásilnění a jednoho pokusu o něj, za které Ferimu hrozí až desetiletý trest.

    Na závěr ovšem navrhla, aby byl bývalý poslanec TOP 09 odsouzen na tři roky vězení, což je záležitost, ve které se rozchází se zmocněnkyní dívek Adélou Hořejší. Ta žádá šest let.

    „Navrhla jsem takový trest i s ohledem na osobou obžalovaného. Je bezúhonný, což je důležitá polehčující okolnost,“ uvedla Gřivnová, která ale zároveň zdůraznila, že výpovědi poškozených dívek považuje za zcela věrohodné a pravdivé.

    Mnohem větší emoce sálaly z Adély Hořejší a samotného Dominika Feriho. Oba dva ve svých závěrečných řečích akcentovali hlavně dopady celého procesu na obě strany.

    Hořejší mluvila o tom, jak Feri zničil poškozeným dívkám život, protože se namísto toho, aby žily plnohodnotné životy a věnovaly energii sobě či svým kariérám, musí bojovat se zničenou psychikou. Mluvila například o přímo panickém strachu jedné z dívek ze setkání s Ferim.

    Adéla Hořejší, Petra Gřivnová

    Feri zase prohlásil, že si dívky vše vymyslely a zničily život a dobře rozjetou kariéru jemu. Zmínil dokonce i svůj loňský pokus o sebevraždu, ke kterému ho prý donutila bezmoc, kdy se v médiích šířily podle něj lživé příběhy, proti nimž se nemohl bránit.

    „Paní statní zástupkyně navrhuje trest ve spodní hranici sazby, já bych vnímala jako spravedlivější, kdyby byl udělen zhruba ve středu trestní sazby,“ uvedla pak po skončení jednání Adéla Hořejší před novináři.

    Už během závěrečné řeči Feriho kritizovala za přístup, kdy podle ní poškozené dívky systematicky zastrašoval a během soudu neprojevil žádnou sebereflexi. Naopak ho kritizovala, že si během závěrečné řeči státní zástupkyně psal na mobilu.

    „Je to určitá známka toho, že není schopen se k té věci postavit a nějakým způsobem ji reflektovat. V podstatě dál ty ženy ponižuje. Jeho přístup měl takový spotřební charakter, ty ženy spotřebovával pro vlastní potěšení, aniž by je vnímal jako lidi a aniž by vnímal jejich potřeby. Byly to v zásadě objekty, které sloužily jeho mocenským a sexuálním potřebám. Mělo to takový až rutinní charakter,“ nešetřila Hořejší Feriho.

    Ten ale ze soudní síně odcházel plný sebevědomí.

    „Trvám na své nevině a má obhajoba navrhla zproštění obžaloby v plném rozsahu. Myslím, že poté, co jsem představil důkazní situaci v této věci, je zjevné, že má nevina je jasná. Že bych si vinu připouštěl... Nemůžu se zkrátka přiznat k něčemu, co se nikdy neodehrálo, takhle je to jednoduché,“ uvedl Feri.

    Na závěr pak ještě přidal radu pro všechny muže.

    „Nemažte fotografie a nemažte konverzace. Nikdy nevíte, kdy se vám pak důkazně budou hodit,“ prohlásil Feri.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 čtvrtek 29. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      55
    • Super
      16
    • Haha
      15
    • Cože
      11
    • Tvl
      9
    • Sladký
      6