Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Starosta Boršic o napadení Feriho: Žádný nůž nebyl, pan poslanec spadl na parapet

    Na maličkou obec Boršice nedaleko Uherského Hradiště se v posledních dnech upíná nezvykle velká mediální pozornost. Místní za ni nemohou „vděčit“ ničemu jinému než nedělní rvačce, kterou několika modřinami a řeznou ranou na zádech odnesl poslanec za TOP 09. Vůbec po chuti ale tento zájem není boršickému starostovi Romanu Jílkovi. „Teď se z toho dělá nějaká mediální kampaň o rasovém napadení a rasové diskriminaci a to je úplně bezdůvodné,“ řekl.

    Na takový zájem veřejnosti v Boršicích rozhodně nejsou zvyklí. Od neděle padá jméno maličké obce kousek od Uherského Hradiště v každém článku o údajném útoku na poslance Dominika Feriho. Právě na tamější ochutnávce vín totiž došlo ke rvačce, kterou politik odnesl několika ranami a pořezanými zády.

    Starostovi Boršic Romanu Jílkovi ovšem takový zájem není vůbec po chuti. Znát to bylo ve chvíli, kdy jsme mu s otázkami na incident zavolali. Nejprve se pořádně rozohnil, pak ale přece jen svůj pohled na velikonoční bitku nabídl. A prý ji vidí jako zcela běžnou hospodskou strkanici.

    „Vadí mi to. Neustále nás všichni novináři obtěžujete. Já tam osobně nebyl, takže k tomu nemůžu moc říct. Stalo se to ve čtyři hodiny, ve stavu, kdy 500 lidí je v nějakém alkoholovém opojení, tak se prostě nemůžeme divit, že se něco podobného stane. Že se někdo začne žďuchat,“ popsal starosta.

    Dominik Feri dostal pár ran. Na Twitteru poté ukázal krvavé zuby.

    Odmítl také, že by za napadením měl být rasový podtext, což je v celé kauze aktuálně možná nejpalčivější otázkou. Samotný Feri v rozhovoru pro DVTV uvedl, že si počká až na policejní vyšetřování, protože během útoku nemohl vnímat okolní dění, někteří svědci ale podle něj vypověděli, že mu údajní útočníci Vladimír Hromádko a jeho syn Vojtěch nadávali, že je negr a ti prý nemají v politice co dělat.

    „Na tom koštu byli i další občané jiné pleti. My to tady takhle nebereme, prostě se porvali kluci a hotovo. Teď se z toho dělá nějaká mediální kampaň o rasovém napadení a rasové diskriminaci a je to úplně bezdůvodné. Je to nesmysl,“ řekl Jílek.

    Starosta prý na akci osobně nebyl a od celé události se distancuje. Zároveň se ale podivil nad tím, proč byla policie na místo zavolána až po dvou hodinách.

    „Nebyl jsem tam, přijela tam policie, ale ta byla zavolána až po dvou hodinách, což je zajímavé. Byla to normální vesnická žďuchanda, jak se říká. Já jsem se od tohoto incidentu distancoval za obec i za sebe, nemám k tomu co říct. Nikdy se nám tady nic takového nestalo,“ kroutí hlavou Roman Jílek.

    Pana Hromádka chápu

    Impulzem k tomu, proč jsme starostu Boršic oslovili, bylo jeho dřívější vyjádření, že údajní útočníci jsou slušní lidé, protože mladší Vojtěch je nedávno vystudovaným lékařem. Dominik Feri se ale proti tomuto vyjádření ohradil s tím, že považovat někoho za slušného člověka jen kvůli diplomu je absurdní. Jílek nám řekl, že muže nezná, minimálně pro Vladimíra Hromádka má ale pochopení. Stejně tak má za to, že při rvačce rozhodně nebyl použit nůž, jak měli Ferimu říct záchranáři, ale že si poslanec pořezal záda o parapet.

    „Já ty lidi v životě neviděl. Ale jestliže se vám syn rve a je mezi osmi deseti lidmi, no tak mu jdu přece pomoct. A jestli to vyvolal, nebo nevyvolal, to je úplně jedno. Je to pud sebezáchovy, šel mu pomoct. Takže se tam odtahovali a pobili se. Pan poslanec měl tu smůlu, že spadl na parapet a roztrhl si záda, ale prostě jak říkám, všichni byli pod vlivem,“ prohlásil.

    Jak Feri k řezné ráně přišel, je záhadou.

    S Ferim se prý starosta osobně nezná, bral ho prý jako normálního konzumenta vína, což v rozhovoru pro FTV Prima řekl i samotný Vladimír Hromádko.

    „On byl v Boršicích už počtvrté s kamarády z práv a nikdy k žádnému incidentu nedošlo. Já ho tu párkrát viděl, ale osobně se s ním neznám, ani jsme se nezdravili, protože jsem ho bral jako normálního konzumenta vína, který přijel ochutnávat na výstavu. Jak říkám, já se od toho distancoval, nikdy se tady nic takového nestalo a věřím, že ani nestane. Přišlo mi několik sprostých mailů a esemesek, že tady jsme v Boršicích burani, přitom ti, co se s ním dostali do potyčky, tu ani nebydlí,“ uzavřel starosta Jílek.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:14 čtvrtek 22. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      128
    • Haha
      33
    • Trapas
      25
    • Tvl
      21
    • Sladký
      18
    • Cože
      15
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...