Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    V hlavní roli alkohol! Policie Expresu potvrdila, že Feri i pachatelé byli pod vlivem

    Všichni tři aktéři incidentu byli pod vlivem alkoholu, potvrdila Expresu policie. | foto: Koláž Expresu

    Redakce Expres.cz získala od policie vyjádření, které vrhá nové světlo na napadení Dominika Feriho (22). Podle policejní mluvčí byli všichni tři aktéři pod vlivem alkoholu!

    „Dechová zkouška na alkohol byla u všech pozitivní,“ řekla nám Monika Kozumplíková, tisková mluvčí policie Zlínského kraje. Další podrobnosti už ale sdělit odmítla, protože by mohly mít špatný dopad na probíhající vyšetřování. 

    Zajímavé je, že Ferimu byla dechová zkouška provedena hned včera večer na místě, údajní agresoři si podle policejní mluvčí museli dýchnout až druhý den. I tak ale nadýchali. Kolik měli všichni účastníci incidentu v krvi promile, Kozumplíková říct odmítla.

    To, že Dominik Feri i muži, kteří ho měli napadnout, byli pod vlivem alkoholu, dosvědčuje také tisková zpráva, kterou policie v pondělí vydala.

    „Podle dosud zjištěných informací se jedná o ojedinělý konflikt místního charakteru související zejména se samotným námětem akce a požitým alkoholem,“ píše se ve zprávě.

    Dominik Feri byl totiž na akci, kde probíhala ochutnávka vín.

    „Policisté zjišťují veškeré informace, které souvisejí se samotným incidentem, zkoumají zejména motiv útoku a zjišťují, jaké okolnosti incidentu předcházely,“ uvádí policie dále v tiskové zprávě.

    Dominik Feri dostal pár ran. Na Twitteru poté ukázal krvavé zuby.

    Poslanec Dominik Feri na sociálních sítích v neděli oznámil, že byl během návštěvy na Moravě napaden dvojicí neznámých agresorů.

    „Jel jsem na Moravu a nějací pánové se jali pěstí. Hele, můžeme spolu politicky nesouhlasit, ale fyzicky se nenapadáme. Snažil jsem se jim to vysvětlit, ale co se dá dělat,“ napsal Feri na Twitter a umístil tam také své fotografie po incidentu.

    Na jedné z nich je vidět, že má na zádech řeznou ránu.

    Odnesla to i Feriho košile.

    Serveru Blesk.cz se Feri po několika vyšetřeních svěřil, že ho měl jeden z agresorů napadnout nožem! 

    „Dostal jsem několik ran na hlavu a saniťáci říkají, že prý mě napadl někdo i nožem,“ řekl Feri, který po napadení skončil v nemocnici, odkud sdílel další fotografie.

    Feri skončil po napadení v nemocnici.

    Později vyšlo najevo, že údajnými útočníky mají být člen politického hnutí Řád národa s iniciálami V. H. a jeho syn, který má rovněž iniciály V. H. a před časem získal diplom a pyšní se titulem MUDr.

    Jeden z údajných agresorův je členem politického hnutí Řád národa.

    V. H. v den, kdy se oficiálně stal lékařem.

    Na sociálních sítích se hemží zprávy, že celý incident měl proběhnout trochu jinak, než poslanec Feri popisuje. Podle některých svědků se měl člen TOP 09 zaplést do již probíhající šarvátky a měl být pod vlivem alkoholu. 

    To druhé teď potvrdila policie. K údajné šarvátce před incidentem se policejní mluvčí odmítla vyjádřit.

    Vzhledem k tomu, že Feriho vyjádření je v tuto chvíli jediná veřejně známá verze, není úplně jasné, jak se věci měly. Redakce Expres.cz požádala oba výše zmíněné muže označené coby viníky o vyjádření, ani jeden z nich zatím ještě nereagoval. 

    Redaktoři Expres.cz se celý den také pokoušejí oslovit Dominika Feriho, ten ale od včerejšího večera nereaguje.

    Byli jste svědky tohoto incidentu? Ozvěte se nám na e-mail tip@expres.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:37 úterý 20. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      169
    • Trapas
      61
    • Super
      46
    • Sladký
      25
    • Tvl
      21
    • Cože
      19
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...