Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Názor lidí mě nezajímá, perlil v Partii premiér Fiala. Koktal nad otázkou Mariana Jurečky

    V souvislosti s extempore Mariana Jurečky (KDU-ČSL) a jeho ministerského večírku v den masakru na univerzitě Petr Fiala (ODS) žádné změny ve vládě nechystá. Šéf resortu práce a sociálních věcí se omluvil a slíbil, že už to neudělá a to mu prý stačí. Poté, co mu v Partii Terezie Tománková namítla, že veřejnost v průzkumech neskrývá nelibost a rozčarování, si nad celým Českem umyl ruce tak, jak to umí jen on sám.

    „Kdybych měl pocit, že už nemá být ve vládě, tak bych ty potřebné kroky už udělal,“ má jasno Petr Fiala v souvislosti s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou.

    Ten si navzdory událostem 21. prosince bavil na večírku svého rezortu a ještě o své účasti mlžil a lhal celému národu. Jurečka je prý „připraven zvážit, že by nabídl rezignaci“, podle premiéra to však není třeba, protože se omluvil a slíbil, že už to neudělá a udělá něco s nedostatkem empatie, který projevil.

    „Je mi to velice líto. Je zbytečné chodit kolem horké kaše, byla to chyba. Nebyla tam projevena dostatečná empatie. Pan ministr (Jurečka) udělal chybu, uznal ji a omluvil se, což je důležité. Ten problém mi vysvětlil. Dnes by jednal jinak. Nyní musí získat ztracenou důvěru. Je třeba, aby celou věc věrohodně vysvětlil i veřejnosti. Chce o těch věcech mluvit,“ sdělil Fiala v nedělní Partii.

    „Tento člověk se opravdu nedá poslouchat,“ reagoval na slova premiéra v Partii Terezie Tománkové nespokojený Jan.

    „Sedmilhář,“ připojila se Marie.

    „Změny ve vládě jsme již z různých důvodů udělali. Nebylo jich úplně málo. Kabinet má fungovat jako tým. Kdybych měl pocit, že mám nějakou změnu udělat, tak nebudu váhat. Nemyslím, že teď výměnu potřebujeme,“ řekl premiér ve vysílání CNN Prima NEWS. Svou vládu pak opakovaně chválil a tvrdil, že Česko teď čekají skvělé časy, na čemž má zásluhu právě jeho kabinet.

    Některé věci prostě zrají jako víno...

    Když mu moderátorka kontrovala nepříliš povzbudivými průzkumy veřejného mínění, Fiala se jen pousmál.

    „Víte, jak se k podobným věcem stavím. Nepřikládám jim žádnou váhu, pro mě jsou důležité jiné věci. Ať si lidé počkají na to, jak na tom bude Česko za dva roky po našem vládnutí,“ nechal se slyšet.

    Fotogalerie