Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Češi v Chorvatsku zaparkovali čtyřkolku přímo u moře. Ze slovenských ples si udělali akvapark

    Turisté z Česka dělali ostudu v Chorvatsku i na Slovensku. | foto: Koláž Expres.cz

    Češi mají zase z ostudy kabát! A ušili si ho hned na dvou frontách. V obou případech hrály hlavní roli kameny, voda a ryzí neomalenost, která by se dala za hranice vyvážet. Bohužel se tak i stalo, co na tom, že o ni vůbec nikdo nestojí. Před týdnem nevycválaná partička zaparkovala svůj teréňák nedaleko chorvatského Šibeniku přímo u moře, kde na šutrech navíc rozbila stan. Dalším majstrštykem tuzemských „lopat“ byla osvěžující koupel v jednom z Žabích ples ve Vysokých Tatrách. Na sociální síti na bezohledné turisty upozornila jedna z šokovaných turistek.

    Češi, nekraďte! Přesně tento nápis byl po roce 1989 k vidění v nejedné evropské zemi, která se stala cílem našich cestovatelů. Lidé ho mohli zaregistrovat například v Itálii nebo Rakousku. Nedá se říct, že by na něj našinci byli pyšní, mnozí ho považovali za dost skandální a nactiutrhačný.

    Bohužel se nedá říct, že by se s léty někteří z turistů nějak zvlášť poučili a vzali si leckdy dehonestující a spalující kritiku ke svému cestovatelskému srdci. Ba právě naopak. Ještě své barbarské a bezohledné chování vytunili.

    „Představujeme letošní vítěze. Těmi jsou čeští turisté, jejichž parkování neřeší policie dopravní, nýbrž ta pobřežní. Možná pomůže i příliv,“ komentovali počínání turistů z Česka zástupci chorvatské facebookové stránky, která se věnuje dopravním nehodám a dalším failům (nejen turistů).

    Turisté z Česka se v Chorvatsku postarali o pořádný rozruch.

    Na snímku, kde v rámci GDPR zakryli hlavičky hříšníků, je k vidění modrý terénní vůz, který parkuje přímo u moře nedaleko chorvatského Šibeniku, jedno z kol je navíc podepřeno kamenem, aby auto stálo v rovině. Nechybí ani plátěný přístřešek, aby posádka vozu netrpěla v poledním žáru. Prostě labůžo po česku.

    Asi nemusíme dodávat, že něco podobného Chorvati nevidí rádi, nehledě na to, že to nemá ani velkou oporu v zákonech. I kdyby však Češi našli skulinku v tamních normách, neopravňuje je to k tomu, aby se chovali „na prasáky“. A je úplně jedno, jestli je to v cizí zemi, nebo u nich doma na vsi.

    Turisté z Česka se na Slovensku postarali o pořádný rozruch.

    Turisté z Česka se na Slovensku postarali o pořádný rozruch.

    Na Slovensku pak nedávno řádila obdobná partička nadšenců do koupání a kamení. Turisté z Česka vzali útokem jedno z Žabích ples ve Vysokých Tatrách, kam se neohroženě vrhli na osvěžující koupel. Co na tom, že je to u našich východních sousedů zakázané.

    Naštěstí si jejich skandálního kousku všimla jedna z kolemjdoucích, která jim následně udělala „reklamu“ na facebookové stránce Srdcem turista.

    „To, co jsem dneska viděla, už je moc. Čeští turisté se koupou jednom z Žabích ples. Asi mají dost peněz. Asi si myslí, že to je akvapark nebo koupací jezero,“ rozčílila se Lenka.

    V Žabích plesech se v létě koupou přes zákaz Češi i Poláci.

    „Jsou zvyklí z Česka. Jděte se podívat do Krkonoš na Mumlavské vodopády, tam se v létě běžně koupou,“ podotkl Michal. Bohužel blíže nevysvětlil, zda šlo o našince, nebo třeba o turisty z Polska, Německa či Slovenska. V žádném případě je to neomlouvá, podobně jako partičku ve Vysokých Tatrách, ale když už jsme u těch národních ostud, ať v tom je pořádek.

    Rozhodně nejenom Češi se koupou na místech, kde to (slovenské) úřady a ochránci přírody zakazují. Turista David loni vyfotil na Batizovském plese skupinku Poláků, kteří si s horkem taky poradili po svém. Prý zejména dámy si potřebovaly nutně zchladit klín...

    Možná by bylo od věci podobným výletníkům zatnout tipec nejen mastnou pokutou, ale i zákazem vstupu. Klidně na celé Slovensko nebo do Chorvatska. Hlavně že jim podobní výtečníci po návratu ze své „hříšné“ dovolené nasazují na německé, italské, ruské nebo třeba dánské turisty v Česku s tím, že se neumějí chovat a že „je to teda fakt na pováženou“...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:36 středa 27. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      11
    • Super
      7
    • Haha
      6
    • Cože
      6
    • Sladký
      6
    • Tvl
      5