Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Alexandra Udženija netradičně v uniformě: Se záchranáři zažila i dramatický převoz pacienta

    Náměstkyně primátora Alexandra Udženija si vyzkoušela den v kůži pražských záchranářů. | foto: Alexandra Udženija

    Potrpí si na elegantní kostýmky, právě v nich ji můžeme vídat na jednáních pražského zastupitelstva. Tentokrát si ale náměstkyně primátora Alexandra Udženija vyzkoušela, jaké to je trávit celý den v uniformě. Společně s pražskými záchranáři zažila dokonce i dramatický převoz pacienta na popáleninové centrum.

    Vlivná dáma pražské politiky si vyzkoušela vše, co k práci záchranářů patří. Začala na dispečinku, kde musí pracovníci denně řešit řadu dramatických oznámení.

    Je neskutečné, jak lidé, kteří přijímají na dispečinku volání, dokážou nejen pomoci při zdravotních komplikacích, ale používají svou empatii a pracují s volajícími, aby je uklidnili, zjistili od nich potřebné informace a spolupracovali s nimi,“ uvedla Alexandra Udženija.

    Pak si vyzkoušela dokonce i ostrý výjezd. V doprovodu inspektora měla obhlédnout základnu záchranářů, ale ten byl povolán k úniku plynu v Měcholupech, a tak Udženija vyrazila s ním.

    „Klobouk dolů před všemi složkami integrovaného záchranného systému. S opravdovou pokorou a nadšením jsem sledovala, jak desítky záchranářů, policistů a hasičů zasahovaly v naprosté profesionální i lidské souhře, která by si nic nezadala s přesností švýcarských hodinek,“ pochvalovala si.

    Den, na který dlouho nezapomenu. ❤️ Měla jsem příležitost obléct záchranářskou uniformu a vyrazit se @zzshmp do ostrého provozu.

    Smekám před všemi, kteří si za své poslání zvolili práci záchranáře, lékaře, řidiče nebo na dispečinku linky 155. Je neskutečné, jak například lidé, kteří přijímají volání, dokáží nejen pomoct při zdravotních komplikacích, ale jak empaticky pracují s volajícími. Obdivuji, jak dokáží skloubit profesionalitu a lidskost.

    Klobouk dolů před všemi složkami integrovaného záchranného systému. S opravdovou pokorou a nadšením jsem sledovala, jak desítky záchranářů, policistů a hasičů zasahovali v naprosté profesionální i lidské souhře, která by si nic nezadala s přesností švýcarských hodinek. ‍⚕️

    Jsem z práce záchranářů nadšená a na úroveň nejen naší záchranné služby můžeme být v Praze právem hrdí. Mám vůči záchranářům nyní ještě větší respekt, pokoru a obdiv, než jsem si uměla přestavit. Jako náměstkyně primátora, která má zdravotnictví na starost, udělám vše pro to, aby měla záchranná služba ty nejlepší podmínky.

    Děkuji, že jsem na jeden den mohla být jednou z Vás. ❤️

    21. července 2023 v 8:38, příspěvek archivován: 21. července 2023 v 13:12

    To ale nebylo zdaleka všechno, následně Udženija zavítala také na leteckou základnu v Ruzyni. Tam přišlo další drama, to když na vlastní oči viděla předání pacienta leteckou výjezdovou skupinou pozemní posádce záchranářů k odvozu na popáleninovou kliniku Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

    Jsem z práce záchranářů nadšená a na úroveň nejen záchranné služby můžeme být v Praze právem hrdí. Mám vůči záchranářům nyní ještě větší respekt, pokoru a obdiv, než jsem si mohla přestavit. Jako náměstkyně primátora, která má zdravotnictví na starost, udělám vše pro to, aby měla záchranná služba ty nejlepší podmínky,“ říká spokojeně Alexandra Udženija.

    Záchranná služba ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy a městskými částmi aktuálně pracuje na rozšíření sítě výjezdových základen. V září bude rovněž vyhlášen vítěz architektonické soutěže na nové sídlo záchranné služby, které by mělo stát do roku 2030 na Proseku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:23 sobota 18. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      26
    • Tvl
      5
    • Super
      4
    • Haha
      4
    • Cože
      3
    • Sladký
      3