Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Největší zklamání z tria hříšníků: Coufal se schoval a mlčí. Chlapsky se zachoval jen Kuchta

    Předvedli kousek absolutně neslučitelný s privilegiem reprezentovat svou zemi. Zároveň ale nespáchali nic až tak příšerného, že by to pro ně mělo znamenat definitivní konec v českých barvách. Stačila by trocha sebereflexe, omluva, třeba i část platu odevzdaná na rozvoj mládeže a trio Jan Kuchta, Vladimír Coufal a Jakub Brabec by si škraloup v podobě bujarého večírku před nejdůležitějším zápasem roku u fanoušků vyžehlili. Jenže...

    Jenže jako chlap se ke kauze postavil zatím jen sparťan Kuchta. Dalo by se říct, že překvapivě, protože ze tří výše zmíněných hříšníků platí za největšího bouřliváka. Na hřišti i v kabině.

    „Kluci, moc Vám gratuluju k výhře a k postupu na EURO. Díky vlastní blbosti jsem nemohl být s Vámi. Nechci chodit kolem horký kaše. Prostě jsem udělal strašnou pitomost. Omlouvám se Vám, spoluhráčům z nároďáku, a taky realizačnímu týmu v čele s trenérem Šilhavým. Omlouvám se všem, kteří se o nás v reprezentaci starají. Fanouškům. A Spartě,“ napsal ve velkém prohlášení na Instagramu.

    Kluci, moc Vám gratuluju k výhře a k postupu na EURO.
    Díky vlastní blbosti jsem nemohl být s Vámi.
    Nechci chodit kolem horký kaše. Prostě jsem udělal strašnou pitomost.
    Omlouvám se Vám, spoluhráčům z nároďáku, a taky realizačnímu týmu v čele s trenérem Šilhavým. Omlouvám se všem, kteří se o nás v reprezentaci starají. Fanouškům. A Spartě.
    Speciální omluva směřuje i takhle veřejně k rodině a všem blízkým, kterým na mě záleží.
    Udělal jsem něco, na co nejsem pyšný. Je to pro mě lekce. Přijímám kritiku, která se teď na mě valí.
    Už od pondělního dopoledního tréninku jsem zpátky ve Spartě a chystám se na závěrečnou fázi podzimu.
    Je mi jasný, že slova všechno nedokážou napravit… Důvěru si budu muset vybudovat znovu.

    20. listopadu 2023 v 22:36, příspěvek archivován: 21. listopadu 2023 v 11:43

    „Udělal jsem něco, na co nejsem pyšný. Je to pro mě lekce. Přijímám kritiku, která se teď na mě valí. (...) Je mi jasný, že slova všechno nedokážou napravit... Důvěru si budu muset vybudovat znovu,“ dodal.

    Část fanoušků v diskuzích na internetu sice vyjadřuje pochybnosti o tom, že vyjádření pochází z Kuchtovy hlavy, spíše mu ho podle nich sepsalo tiskové oddělení Sparty, ale to jsou pouze dohady. Další část fanoušků omluvu přijímá, koneckonců repre Moldavsko porazila a Kuchta tak ve finále potrestal jenom sám sebe tím, že u postupu na EURO nebyl.

    Horším případem je největší hvězda z trojice hříšníků, a sice obránce Vladimír Coufal. Ten se pasoval do role lídra, patří k starším hráčům repre a válí v Premier League, fandové West Hamu si ho nemohou vynachválit po sérii skvělých výkonů z poslední doby, kdy kmitá po lajně sem a tam, rve se za tým a zásobuje spoluhráče perfektními centry do vápna.

    Ten sám sebe po sobotní kalbě zadupává v očích fanoušků ještě víc do země. Jako chlap se totiž k prohřešku čelem rozhodně nepostavil, naopak.

    Coufal se před fanoušky doslova schoval. Kompletně si uzavřel všechny sociální sítě, jak svůj Instagram se 111 tisíci sledujícími, tak i Twitter s bezmála 75 tisíci, kde je jinak velice aktivní. To určitě není přístup hodný někoho, kdo by měl jít mladším hráčům příkladem a být lídrem nároďáku.

    Útěchou pro Vladimíra Coufala může být, že si příliš nepošramotil pověst u fanoušků West Hamu. Ti se nad jeho reprezentačním extempore spíše baví a mají radost, že se alespoň dříve zotaví před víkendovým zápasem na hřišti posledního Burnley, kde by výhra mohla znamenat, že se kladiváři dotáhnou na pouhý bod za šestý Manchester United.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:23 středa 20. března 2024. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Trapas
      10
    • Tvl
      9
    • Sladký
      5
    • Haha
      4
    • Cože
      3