Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Bijec Sivák popsal rvačku na RFA, Bazsova sestra nesouhlasí: Zvážíme trestní oznámení!

    Talentovaný kickboxer Václav Sivák (24) se vyjádřil k mele, která se strhla na sobotním galavečeru organizace RFA, kde měl mladý bijec titulový zápas. Sivák popřel, že by incident vyprovokoval on a členové jeho trenérského týmu. Beznohého vozíčkáře Štefana Bazsa, který po šarvátce skončil na zemi a museli mu ostatní pomáhat zpět na invalidní vozík, pozval Sivák na oběd. „Jeho nabídku v žádném případě nepřijímáme,“ uvedla pro Expres.cz Bazsova sestra, která nevyloučila, že rodina podá trestní oznámení.

    V sobotu se v košické Steel Areně uskutečnil další galavečer česko-slovenské organizace RFA. Na turnaji se představil mimo jiné elitní český kickboxer Václav Sivák, který v titulovém zápase porazil na body Němce Christophera Hoppa a uhájil tak pás pro šampiona ve váhové kategorii do 66 kilogramů.

    Více než jeho výkon se ale na sociálních sítích řeší incident, ke kterému došlo bezprostředně po zápase. Jedním z hlavních aktérů hromadné bitky byl totiž právě Sivák, který kopl neznámého muže a poté skončil na zemi invalida a bývalý zápasník Štefan Bazso.

    Bazsova partnerka Míša na svém Instagramu uvedla, že celý konflikt odstartoval už před začátkem turnaje.

    „Števo se velmi těšil na RFA, bohužel už při příchodu jsme se střetli s neochotným přístupem pána na dveřích. Poprosila jsem ho, jestli nám může otevřít rampu, že mám v autě invalidu a potřebuji ho dostat co nejblíže ke vstupu. Byl sníh, led a hodně pršelo. Reakce toho muže byla, že no a co. Chtěla jsem mu vysvětlit situaci a nevím z jakého důvodu na to reagoval pan Sivák, že má zápas na hlavní kartě. Takový přístup zápasníka mě velmi zarazil,“ napsala Bazsova partnerka na Instagramu ve stories.

    „Potom když měl Sivák zápas a odcházel z klece, Števo seděl v první řadě a já hned za ním. Náš kamarád se postavil, zastal se Števa a zeptal se Siváka, jestli je podle něj oukej si zvedat takovými poznámky ego na člověku, který nemá nohy,“ pokračovala Míša, podle které pak Sivák na Štefanova kamaráda zaútočil.

    „Chtěl ho praštit i kopnout. Najednou se strhla mela a Sivák s jeho týmem se do nás pustili hlava nehlava bez ohledu na to, že tam byl vozíčkář, který podotýkám má otevřenou lebku a je velmi náchylný na jakýkoliv pád. Sivák a jeho tým ho shodili z vozíku na zem. Když jsem následně šla za Sivákem, jestli to je podle něj v pořádku, tak jeho reakce byla, že na mě plivl,“ popsala incident žena, která na Instagram přidala také fotky a videa jakožto důkaz.

    Václav Sivák napadá lidi na turnaji RFA
    Štefan Bazso

    Byl opilý a zfetovaný, hájí se Sivák, který pak pozval hendikepovaného Bazsa na oběd

    Redakce Expresu Václava Siváka kontaktovala. Nabídli jsme mu prostor k vyjádření. Do vydání prvního článku bijec nereagoval, pak ale na svých oficiálních stránkách zveřejnil svůj pohled na výše popsaný incident.

    Sivák tvrdí, že hromadnou melu vyprovokoval neznámý muž v oranžovém tričku (údajný kamarád Štefana Bazsa, pozn. red.), který na Siváka po zápase vyběhl.

    „Toho člověka jsem viděl poprvé. Nevím, kdo to byl a proč si mě vybral jako svůj terč. Podle mě byl zfetovaný a k tomu ještě opilý. Nikdy jsem se nesmál nikomu, kdo je postižený a navíc, i toho člověka na vozíku jsem do této doby neznal a štve mě to, že na něj někdo spadl. Rozumný člověk ví, že jsem tohle nezavinil,“ uvedl Sivák.

    „Táta by mě zabil, kdybych se jakkoliv vysmíval někomu na vozíku nebo do něj rýpal. Ať si nevymýšlí jeho okolí, které chce na mém jméně získat kredit, my šli do šaten. Já jsem grázl, ale z jiné stránky. Tohle jde za hranice, co si dovolili. Když má člověk adrenalin v krvi, tak se nesmíte divit, že je jiný, nemůžete ho zastavovat po jeho vyhraném a těžkém zápase. Kdyby mi to udělal na ulici, přešel bych ho, blba. Ale uvědomuji si, proč byla tak velká sledovanost, bylo to i tím, že jsem tam já. Nenechám do sebe žduchat, bouchat a ani po mě řvát. Až budou dřít jako já, mohou mít taky úspěchy,“ dodal Sivák, který pak Bazsa pozval na oběd.

    „Je mi to líto, že se člověk, který je omezen na pohybu, musel připlést do této šarvátky, já ji také neplánoval. Rád ho vezmu ven, na oběd třeba, slyšel jsem, že je bývalý zápasník a podpořím ho do života mentálním přístupem, přivezu mu něco na proleženiny a bolesti,“ slíbil talentovaný kickboxer.

    Václav Sivák

    Bazsova sestra: Sivákovu nabídku nepřijímáme, zvážíme trestní oznámení!

    Expres se spojil s Bazsovou rodinou, konkrétně s jeho sestrou. Ta pro Sivákova slova neměla příliš pochopení.

    „Jeho nabídku vůbec nepřijímáme. Bratr je nyní doma s rodiči a ve čtvrtek má návštěvu u neurologa. Podle toho se rozhodneme, jestli to budeme nějak řešit, například trestním oznámením. Bratr nemá půlku lebky a každý pád či úder je pro něj nebezpečný,“ uvedla sestra Štefana Bazsa.

    „Zaútočil jako první a omluvit by se měl každému. Bratrově partnerce, na kterou plivl. Muži, kterého napadl, mému bratrovi a také divákům. Omluva na sociálních sítích je ale k ničemu. Kdyby byl chlap a profesionální sportovec, jak si říká, tak by to udělal jinak a ne takhle,“ dodala sestra bývalého zápasníka.

    K incidentu na galavečeru RFA se vyjádřil také promotér Boris Marhanský. První muž organizace se zastal svého zápasníka.

    „Já Vaška znám a myslím si, že celkem dobře. Určitě jsou věci, které bych mu dokázal vytknout, ale to, že by byl arogantní a nebo urážel kohokoliv s hendikepem, tomu se mi nechce věřit. A i kdyby to tak bylo, tak je třeba to odsoudit a ne ho napadat po zápase,“ uvedl Marhanský na Instagramu, kde také sdělil, že pro příští turnaje je třeba posílit tým ochrankářů u klece.

    Fotogalerie