Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slovenský MMA bijec Štefan: Po 3 měsících a 4 amputacích je konečně doma

    Štefan Bazso už je zpět doma! | foto: Koláž Expresu

    Prošel si peklem, o němž mnozí nemají ani páru. Vyhráno ještě zdaleka nemá. Slovenského MMA zápasníka Štefana Bazsa (34), který nedávno přišel o obě nohy i část lebky, může alespoň těšit, že je po čtvrt roce zase doma se svými psy a milovanou partnerkou Míšou. Právě jeho přítelkyně na sociálních sítích sdílela fotky i dojemné vzkazy, které ukazují, že Štefan má ve své milé obrovskou oporu. „My čtyři zase konečně spolu, dočkali jsem se,“ píše Bazsova láska, která za svůj přístup zaslouží velký obdiv.

    Českou i slovenskou veřejnost nedávno šokoval drsný příběh MMA zápasníka Štefana Bazsa. Urostlý hromotluk si měl na konci května splnit sen v podobě profesionálního debutu v kleci. Místo toho ale tři týdny před domluveným soubojem skončil na ARO kvůli blíže nespecifikovanému zranění s mechanickým poškozením krční tepny.

    „Jeho mozek nebyl prokrven a okysličen po dobu neuvěřitelných deset hodin. Přerušením krevního oběhu došlo u Štefana k ischemii mozku. Kvůli zvyšujícímu se tlaku v lebce a masivnímu otoku mozku mu museli lékaři odstranit část lebky. Následky byly fatální... Celá levá hemisféra odumřela. Jeho pravá ruka a noha zůstaly nehybné,“ uvedla pro web Ludialudom.sk Štefanova milující partnerka Michaela.

    Bazso poté přišel o obě nohy. Celkem prodělal čtyři amputace a strávil více než čtvrt roku v nemocnici.

    „Po celou dobu se Štefan potýkal s dalšími komplikacemi, konkrétně s opakovanými oboustrannými zápaly plic, nehojícími se ranami, otravou krve, neustupujícími horečkami a vysokým krevním tlakem,“ popsala partnerka slovenského zápasníka.

    Štefan Bazso bojuje o život

    Příčina závažného zranění byla dlouhou dobu zahalena tajemstvím. Slovenský deník Nový čas ale přišel nedávno s informací, že Bazso se měl zranit během pouliční bitky.

    Podle výše zmiňovaného listu potetovaný svalovec rvačky na ulici vyhledával a rád využíval svou silovou převahu. Nyní ale podle dostupných informací narazil na zdatného soupeře, údajně šlo o bývalého kickboxera z Košic. Incidentem se už zabývá slovenská policie.

    „Ve vztahu k vámi uvedené události můžeme potvrdit, že policie ve věci jedná. Vyšetřovatel odboru kriminální policie v Košicích vede trestní stíhání ve věci ublížení na zdraví. Ve věci jsou prováděny všechny potřebné procesní úkony v souladu s trestním řádem, přičemž ve věci zatím nebylo vzneseno obvinění žádné konkrétní osobě a nebylo vydáno ani konečné rozhodnutí,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Mésarová, podle níž vyšetřovatel na případu intenzivně pracuje.

    „Slyšela jsem, že se to stalo u nás v Krásné, ale žádné další detaily nevím,“ svěřila se žena, která žije ve zmiňované městské části Košic.

    Štefanova rodina ani jeho partnerka Michaela, kterou Expres.cz prostřednictvím sociálních sítích kontaktoval, se k údajnému incidentu zatím nevyjadřují.

    Přítelkyně bývalého MMA bojovníka ale na sociální sítě v minulých dnech umístila nové fotografie, z nichž je patrné, že Štefan už byl propuštěn z nemocnice do domácího léčení. Na jednom ze snímků ze Bazso mazlí s jedním ze svých psů.

    Štefan Bazso je zpět doma, dojatá partnerka zářila štěstím.
    Štefan Bazso je zpět doma, dojatá partnerka zářila štěstím.

    „Ani ty ani já jsme nepřišli na tento svět, abychom byli bez sebe,“ píše partnerka Michaela, která je šťastná, že má svého miláčka opět doma.

    „My čtyři opět spolu po třech měsících. Dočkali jsem se,“ uvedla dále mladá žena, která pro svého milého před časem založila veřejnou sbírku.

    Štefan Bazso se svou láskou

    Štefan má sice nejhorší část léčby za sebou, ale i tak ho nečeká nic lehkého. Není tajemstvím, že následná rehabilitace bude velmi nákladná a potrvá hodně dlouho, než se bývalý bojovník bude moci zapojit do běžného života.

    V současné době je na transparentním účtu, kam můžete přispět i vy, něco málo přes 36 tisíc eur. Cílová částka je nastavena na 50 tisíc eur.

    „Všechny finance budou využity na úhradu léčby, rehabilitaci či potřebné vybavení do domácnosti,“ vzkazuje všem dárcům Štefanova partnerka.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:51 čtvrtek 30. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      21
    • Super
      10
    • Tvl
      10
    • Haha
      6
    • Cože
      5
    • Sladký
      3