Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Skandál na RFA: Štefana shodili z vozíku, na mne Sivák plivl, píše partnerka hendikepovaného Bazsa

    Připsal si další dominantní vítězství, uhájil pás a potvrdil, že patří mezi světovou špičku ve své váhové kategorii. Talentovaný kickboxer Václav Sivák (24) bohužel ale tentokrát řádil nejenom v kleci, ale také v ochozech košické Steel Areny, kde se v sobotu uskutečnil galavečer RFA 14. Známý bojovník měl se svým trenérským týmem údajně napadnout bývalého MMA zápasníka Štefana Bazsa, který nedávno přišel o nohy a kus lebky. Hendikepovaný Slovák skončil na zemi a museli mu pomáhat přátelé. „Sivák a jeho tým ho shodili z vozíku na zem. Když jsem šla za Sivákem se zeptat, zdali je to podle něj v pořádku, tak jeho reakce byla, že na mě plivl,“ píše na Instagramu Bazsova partnerka Míša.

    V sobotu se v košické Steel Areně uskutečnil další galavečer česko-slovenské organizace RFA. Jedním z vrcholů turnaje byla titulová bitva mezi elitním českým kickboxerem Václavem Sivákem a Němcem Christopherem Hoppem.

    Sivák si připsal vítězství na body a uhájil tak pás pro šampiona RFA v disciplíně K-1 ve váze do 66 kg. „Děkuji všem! Uvidíme se 30. 12 v Praze,“ napsal Sivák na svém Instagramu, kam přidal krátký sestřih ze zápasu.

    Zatímco Sivák slaví své 24. vítězství v profesionální kariéře, na sociálních sítích se ve velkém řeší video z incidentu, kde hraje hlavní roli právě mladý zápasník, co si říká „Bad Boy“.

    Nahrávku na svém profilu zveřejnila jistá Míša Vallovič, která je partnerkou bývalého slovenského zápasníka Štefana Bazsa, jehož potkal velmi krutý osud a nedávno přišel o nohy i kus lebky. O jeho příběhu Expres informoval nedávno.

    Bazso se přišel na galavečer RFA podívat s partou kamarádů. Z fotek na sociální síti se zdálo, že se velmi dobře bavil.

    Štefan Bazso na turnaji RFA

    Štefana shodili z vozíku, na mne Sivák plivl, píše partnerka hendikepovaného Bazsa

    Podle partnerky Míši byl ale Štefan z nepochopitelných důvodů napaden výše zmiňovaným Sivákem, kterému ještě pomáhali členové jeho trenérskému týmu. Bazso skončil po útoku na zemi a ostatní mu museli pomáhat zpět na vozík.

    Podle přítelkyně Štefana Bazsa celý konflikt odstartoval už během vstupu do arény.

    „Števo se velmi těšil na RFA, bohužel už při příchodu jsme se střetli s neochotným přístupem pána na dveřích. Poprosila jsem ho, jestli nám může otevřít rampu, že mám v autě invalidu a potřebuji ho dostat co nejblíže ke vstupu. Byl sníh, led a hodně pršelo. Reakce toho muže byla, že no a co. Chtěla jsem mu vysvětlit situaci a nevím z jakého důvodu na to reagoval pan Sivák, že má zápas na hlavní kartě. Takový přístup zápasníka mě velmi zarazil,“ píše Bazsova partnerka na Instagramu ve stories.

    „Potom když měl Sivák zápas a odcházel z klece, Števo seděl v první řadě a já hned za ním. Náš kamarád se postavil, zastal se Števa a zeptal se Siváka, jestli je podle něj oukej si zvedat takovými poznámky ego na člověku, který nemá nohy,“ pokračuje Míša, podle které pak Sivák na Štefanova kamaráda zaútočil.

    „Chtěl ho praštit i kopnout. Najednou se strhla mela a Sivák s jeho týmem se do nás pustili hlava nehlava bez ohledu na to, že tam byl vozíčkář, který podotýkám má otevřenou lebku a je velmi náchylný na jakýkoliv pád. Sivák a jeho tým ho shodili z vozíku na zem. Když jsem následně šla za Sivákem, jestli to je podle něj v porádku, tak jeho reakce byla, že na mě plivl,“ popisuje incident žena, která na Instagram přidala také fotky a videa jakožto důkaz.

    Promotér si pochvaloval skvělý večer, Sivák na dotazy nereaguje

    Na jednom ze snímků je vidět, jak Sivák kope do neznámého muže. Na další fotce je znázorněn zmiňovaný Bazso, jak leží na zemi a kamarádi mu pomáhají zpět na vozík. O incidentu píší na sociálních sítích i ostatní lidé.

    Václav Sivák napadá lidi na turnaji RFA

    Štefan Bazso

    Redakce Expresu kontaktovala jak Václava Siváka, tak promotéra organizace RFA Borise Marhanského. Ani jeden z nich na naše zprávy do vydání článku nereagoval. Marhanský si naopak na svém Instagramu pochvaloval, jak skvělý turnaj se v Košicích odehrál.

    „Košice opět nezklamaly, atmosféra byla neskutečná a zápasy ještě lepší. Velké díky všem klukům, kteří podávají profesionální výkony a díky nim se stále posouváme vpřed,“ píše spokojený promotér, který přitom ale výše popsaný incident s největší pravděpodobností musel zaznamenat, protože k rvačce došlo přímo u klece.

    Fotogalerie