Řepka: Dočkal nechce pásku? Nepochopitelné! Slávisté Coufal a Souček mohou být legendy

Je to sparťan až za hrob, poslední dobou ale klub svého srdce ostře kritizuje. Tentokrát bývalý kapitán pražské Sparty Tomáš Řepka (47) vyjádřil své znepokojení nad výkonem svěřenců kouče Václava Kotala v zápase proti Mladé Boleslavi (1:0). Známý fotbalový rebel využil příležitosti a rýpl si do současného sparťanského kapitána Bořka Dočkala. Co se mu nelíbilo tentokrát a jak komentuje skvělé výkony bývalých slávistů Coufala a Součka v anglickém West Hamu United, kde Řepka před lety také kopal?

Pražská Sparta v posledním ligovém kole vydřela domácí vítězství nad Mladou Boleslaví, která zažívá příšernou sezonu a letos bojuje o záchranu. 

Pro někoho možná překvapivě do zápasu nenastoupil v základní sestavě sparťanský kapitán a jeden z nejlépe placených hráčů Bořek Dočkal. Ten poslední dobou čelí kritice, ozývají se hlasy, že na moderní fotbal už tento playmaker nestačí. 

Když v neděli zhruba po hodině hry přišel Dočkal na trávník, z neznámých důvodů odmítl převzít kapitánskou pásku od svého zástupce Davida Pavelky.

A právě tento moment se vůbec nelíbil vyhlášenému fotbalovému tvrďákovi Řepkovi, který coby kapitán Spartu vedl do mnoha bojů.

„Ze zápasu jsem neměl moc dobrý pocit a nešlo si nevšimnout střídání Bořka Dočkala, který nastoupil na hřiště a odmítl převzít kapitánskou pásku. Pro mě jako bývalého kapitána jsou tyto věci zarážející a nepochopitelné. Za mě být kapitánem v klubu, jako je Sparta Praha, byla obrovská čest a myslel jsem si, že to tak Bořek cítí stejně. Nerozumím tomu, o co tam šlo a co ho k tomu vedlo,“ napsal na Instagramu Tomáš Řepka, který také vybídl sparťanské fanoušky k diskuzi právě o Dočkalovi.

„On řekl, že pásku nechce, a to vnímám jako největší problém! Kapitánská páska se neodmítá,“ vzkázal Dočkalovi ještě Řepka, který současného sparťanského lídra dlouhodobě kritizuje.

Ze sobotního zápasu SPARTA x BOLESLAV jsem neměl moc dobry pocit a neslo si nevšimnout střídání Borka Dočkala, který nastoupil na hřiště a odmítl převzít kapitanskou pásku. Pro mně jako bývalýho kapitána jsou tyhle veci zarazejici a nepochopitelny. Za mně být kapitánem byla obrovská cest v klubu jako je Sparta Praha a myslel jsem si, ze to tak Bořek citi, stejne jako já, proto nerozumim tomu o co tam slo a co ho k tomu vedlo. On řek, ze pásku nechce a to vnímám jako největší problem! KAPITANSKA paska se neodmítá. Rad si prectu Vaše názory. TŘ.
———————————————————————————-
DROP nového MERCHE KAPITÁN, kde se objeví i ty nejprodávanější veci z první kolekce jako třeba triko BLIKANEC už zitra ve 12.hodin na sportinatoru. #Sparta #SpartanskaKrev #JaJsemSparta

26. ledna 2021 v 10:24, příspěvek archivován: 28. ledna 2021 v 16:01

Souček a Coufal mohou být legendy, ale ne po první sezoně

Obecně s českým fotbalem to ale Řepka nejspíše tak černě nevidí. Kupodivu mu ale dělají největší radost dva bývalí slávisté, Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kteří v současné době válí za londýnský West Ham United, kde Řepka nastupoval v letech 2001–2006.

„Jsem rád, že mladí kluci jako Souček a Coufal drží kvalitu. Legendy z nich ale budou později než po první sezoně,“ vzkázal do Anglie Řepka.

Není tomu přitom tak dlouho, co „král blikanců“ tvrdil, že nejlepší současný fotbalista Česka Tomáš Souček je přeceňovaný.

„Já netvrdím, že není dobrý na naši bramborovou ligu, ale plat, který pobírají tihle hráči, mi přijde neadekvátní v rámci dané soutěže,“ psal tehdy na sociální síti Řepka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 28. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 41
  • 29
  • 25
  • 18
  • 14
  • 12