Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vážná nemoc! Musí být nablízku. Plekanec končí v Kometě kvůli ženě svého života...

    S brněnskou Kometou chtěl v příští sezoně vyválčit trofej pro mistra ligy. Toho se ale Tomáš Plekanec (37) nedočká. Bývalý reprezentační kapitán na sociálních sítích oznámil, že v klubu končí, protože se musí starat o svou nemocnou maminku Květu, s níž ho vždy pojil velmi silný vztah. Hrdá matka svého syna pravidelně podporovala i během jeho kanadského angažmá, a když se vrátil do České republiky, pomáhala mu se stěhováním. Navíc hrála důležitou roli i v rozvodové válce s Lucií Vondráčkovou (40).

    Ještě před několika dny Tomáš Plekanec nastoupil za Kometu Brno v rámci Generali Česká Cupu proti Dynamu Pardubice a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl „Pleky“ v klubu končit. 

    Jenže zasáhl osud.

    „Moje mamka onemocněla a rádi bychom jí s celou rodinou byli nablízku. Vím, že jí naše přítomnost hodně pomůže. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno,“ napsal na svém Instagramu Plekanec, který rozesmutnil mnoho fanoušků brněnské Komety, protože ti v něm viděli hlavního tahouna v jízdě za mistrovským titulem.

    „Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Nemám žádný plán B. Bylo to čistě naše rodinné rozhodnutí. V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál, se rozhodne v dalších týdnech,“ dodal Plekanec, který poděkoval všem fanouškům za podporu. 

    Milí fanoušci Komety, tato zpráva se mi nepíše lehce.

    Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Stejně jako já. Rád bych ve spolupráci pokračoval, stejně tak Kometa.

    Nic nestálo v cestě, bohužel moje mamka onemocněla a rádi bychom ji s celou rodinou byli na blízku. Vím, že jí naše přítomnost hodně pomůže. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno.

    Nemám žádný plán B. Bylo to čistě naše rodinné rozhodnutí. V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál se rozhodne v dalších týdnech.

    Brno, Kometo, díky za podporu! Děkuji ochozům, děkuji všem v klubu a děkuji Liboru Zábránskému za pochopení.
    ❤️

    Hey fans,

    It’s not easy to write posts like this.

    I always wanted to achieve something in hockey and reach my career goals... to win championships, Stanley Cups, and play in the NHL. Playing for Kometa Brno and winning a title with this team was a special accomplishment.

    Kometa is a very ambitious hockey club where everyone loves hockey just like I do! I’d love to continue to play there – and Kometa wanted me – but unfortunately my mom is sick and we made a family decision to be a bit closer to her and help her fight!

    The health and well-being of my family members comes first. Titles and championships aren’t a top priority right now.

    I will continue to play hockey, though. I’m not planning to retire at all. I love to play wayyyy too much!

    Thank you Kometa, thank you fans, and thank you to everyone in the organization – and especially to owner and head coach, Libor Zabransky, for understanding my decision.

    10. srpna 2020 v 15:42, příspěvek archivován: 11. srpna 2020 v 11:08

    Jmenovitě Plekanec vysekl poklonu šéfovi Komety Liboru Zábranskému, který jeho požadavku skončit v Brně bez váhání vyhověl.

    Z Plekancových slov je zřejmé, že stav jeho maminky je nejspíše vážný.

    Tomáš Plekanec s maminkou Květou

    Paní Květa Plekancová v současné době bydlí v Kladně a z toho důvodu se začalo spekulovat o tom, že by její syn mohl zamířit do pražské Sparty, která má podobné ambice jako brněnská Kometa a „Pleky“ by měl maminku nablízku. 

    Největší fanynka a opora ve válce s Vondráčkovou

    Plekance vždy pojil s maminkou velmi silný vztah. Paní Květa svého syna podporovala v hledišti i během jeho angažmá v Kanadě. Byla jeho nejvěrnější fanynkou. Když Plekancovi vestoje aplaudovala celé hala v Bell Centre na konci kariéry v kanadské NHL, stála po jeho boku máma.

    Květa Plekancová svého syna podporovala i během jeho angažmá v Kanadě.

    Zároveň Květa Plekancová hrála výraznou roli v rozvodové válce svého syna se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou.

    Není tomu dlouho, co se za Tomáše rázně postavila a vyvrátila zvěsti o tom, že by její syn manželku finančně zanedbával.

    „Kdyby byl škrt, Lucie by nemohla létat na dovolenou na Kubu. Loňský rok i dvakrát za měsíc. Nebo loni na Vánoce, když si bez dětí po Štědrém dni odletěla na čtrnáct dní do Los Angeles. Přiletěla jsem kvůli tomu do Kanady, abych pomohla s hlídáním,“ řekla před časem pro eXtra.cz Plekancová.

    Plekancová zkritizovala její mateřské schopnosti, když jí vyčetla, že oba své syny již od útlého věku dávala do soukromých školek, aby se mohla věnovat sama sobě. Také se říká, že to měla být právě Květa, kdo poradil Tomášovi podepsat s Vondráčkovou před svatbou předmanželskou smlouvu, která mu nyní nejspíše zachrání těžce vydělané miliony.

    Naopak se Šafářovou vycházela dobře, až idylicky. Když se loni v únoru Tomáš Plekanec po dlouhých letech v Kanadě oficiálně vrátil do Česka, konkrétně do Prahy, kam se přestěhoval s novou partnerkou, byla u toho opět jeho maminka Květa, která jim pomáhala se stěhováním.

    Není divu, že je v Tomášových očích ženou číslo jedna.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:40 středa 9. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      99
    • Trapas
      89
    • Super
      88
    • Tvl
      54
    • Cože
      52
    • Sladký
      42
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...