Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nejstarší ligový hráč Hübschman (40): O konci kariéry neuvažuji, nevím, co budu dělat po fotbale

    Nejstarší ligový hráč Tomáš Hübschman (40) s aktivní kariérou seknout nehodlá, ba naopak. O konci nepřemýšlí a vlastně ještě pořádně neví, co bude dělat, až ho trenér jabloneckého týmu Petr Rada nebude při zápasech stavět. Chtěl by zůstat u fotbalu, nebo má jiné ambice, kde se bude po kariéře angažovat?

    Fotbalista Tomáš Hübschman za svou letitou kariéru hrál za Spartu, Šachtar Doněck, se kterým vyhrál i titul UEFA, byl jako reprezentant dvakrát na mistrovství Evropy, aby nakonec zakotvil v jabloneckém týmu, kde je mu i přes jeho vyšší věk stále dopřáváno dost prostoru na hřišti.

    V jeho věku už jeho spoluhráči pověsili dávno kopačky na hřebík a užívají si zaslouženého sportovního důchodu. Opravdu Tomáš o svém konci kariéry ještě neuvažoval?

    „Je to o štěstí, o zdravotním stavu, o nějaké možnosti, kterou dostávám od klubu, ve kterém působím. Je toho víc, co se seběhlo, že jsem stále aktivním hráčem, mám pořád motivaci, fotbal mě baví. Takže proto v tom asi pokračuji, dělám, co mě baví, a dokud to tak bude, budu se snažit hrát dál. Ale samozřejmě jednou přijde ten moment, kdy budu muset fotbal opustit, aspoň na té profesionální úrovni,“ rozpovídal se sympaťák Tomáš před kamerou Expresu.

    Už se mu v hlavě rýsuje nějaký plán, co bude dělat, až sám bude muset kopačky odložit a „skočit“ do reálného života bez tréninků a zápasů?

    Tomáše Hübschmana přišel na křest knihy podpořit jeho bývalý spoluhráč Jiří Jarošík.

    „Plány ještě nemám, uvidíme, jaká bude situace. Chtěl bych zůstat u sportu, zůstat u fotbalu. Uvidíme, v jaké pozici budu moci zůstat, jestli mě bude natolik naplňovat, jako mě naplňuje hraní. Musím si to všechno vyzkoušet a zjistit, jestli mi to dává smysl,“ dodal odhodlaně.

    Teď o svém životě, kariéře, ale i rodině a chudých poměrech, v nichž vyrůstal, napsal knihu. Že by to byl další Tomáš Řepka, který bude své soukromí ventilovat skrze autobiografii?

    Fotbalista vydal knihu nejen o své letité kariéře.

    „Hodně těžko se na to odpovídá. Nikdy neříkej nikdy, může se stát cokoliv, takže nebudu říkat, že je ta má kniha poslední, ale určitě nemám v plánu vydat několik dalších knih. Nemyslím si, že by se můj život začal ubírat takovým směrem, že by to bylo na další knížku,“ uzavřel.

    Schází se ještě se starou gardou z reprezentace? Jak vzpomíná na své parťáky? Podívejte se na náš videorozhovor.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 4. dubna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      7
    • Super
      5
    • Haha
      4
    • Cože
      1
    • Sladký
      0
    • Tvl
      0
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...