Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Švancara: Schick je jako Baroš. Věřím, že Češi budou letos na Euru stát na bedně

    Těsně před startem fotbalového mistrovství Evropy společnost Sportradar nasimulovala průběh šampionátu. Podle jejich superpočítače mají turnaj vyhrát Češi! Mnozí fanoušci se této predikci vysmívali, bývalý ligový útočník a mládežnický fotbalový reprezentant Petr Švancara se ale netají tím, že partě kouče Jaroslava Šilhavého hodně věří. „Myslím, že budeme letos na bedně,“ řekl Expresu brněnský showman, který také okomentoval pondělní vynikající výkon útočníka Patrika Schicka.

    Český tým vstoupil do právě probíhajícího mistrovství Evropy vítězstvím 2:0 proti Skotsku. Lví podíl na prvních třech bodech do tabulky měl kanonýr Patrik Schick, který vstřelil dvě branky. Tu druhou navíc řeší celý svět.

    „Podle mě byl ale těžší ten první gól, kdy se musel dostat mezi dva stopery a umístit to hlavou, i když to tedy byl fantastický načechraný centr,“ řekl Expresu Petr Švancara, který poté Schickovu branku téměř z poloviny hřiště samozřejmě náležitě ocenil.

    „Toho, kde se gólman pohybuje, si my útočníci všichni všímáme. Víme, že může vyběhnout ven, ale není legrace to takhle trefit na padesát metrů, ještě navíc v takovém zápase. Klobouk dolů, velká paráda! Dokazuje to, že máme útočníka v dobré formě. Pochválil bych ale i brankáře Tomáše Vaclíka, máme vepředu i vzadu velké osobnosti,“ pochvaluje si Švancara, který sice v kariéře dal mnoho krásných gólů, ale takováhle paráda se mu nikdy nepovedla.

    „Podařily se mi různé loby, ale ne z takové dálky, na to jsem neměl dost silné nohy. Takový gól dáte jednou za život,“ říká bývalý útočník a dnes fotbalový expert.

    Patrik Schick slaví branku nad Skotskem.

    Švancara se dlouhodobě netají tím, že českému týmu na turnaji hodně věří. 

    „Máme to dobře rozehrané, je zaděláno na postup. Vidím tam dobré kluky, říkám to od začátku. Myslím, že budeme letos na bedně (do 3. místa, pozn. red.). Ten tým je správně drzý a ti kluci spolu hrají už relativně hrají, takže proč ne,“ vysvětluje borec s přezdívkou Mercedes.

    Češi se radují z jednoho z gólů v zápase proti Skotsku.

    Vízek tipoval, že Češi neudělají ani bod. Švancara: Vyřídím si to s ním!

    Brněnská ikona proto vůbec nechápe, proč se do českého výběru nedávno v jednom ze svých pravidelných blogů pustil legendární Ladislav Vízek. Ten predikoval, že v základní skupině družina trenéra Šilhavého nevybojuje ani jeden bod!

    „Láďu Vízka jsem fakt nepochopil. Těším se, až se s ním potkám na nějaké exhibici a pobavíme se o tom. To, že neuděláme ani bod, jako bývalý reprezentant nemůže napsat,“ zlobí se Švancara.

    Co se týče výše zmiňovaného Patrika Schicka, ten by podle Švancary mohl napodobit Milana Baroše, který zazářil v roce 2004 na Euru v Portugalsku a s pěti góly se stal nejlepším střelcem turnaje.

    „Když bude mít tenhle servis a přidá ještě nějaké chytré góly, má zaděláno, aby byl nejlepším střelcem Eura a byl i hlavním tématem celého šampionátu,“ myslí si Švancara.

    Šanci přidat další branky bude mít Patrik Schick už v pátek večer, kdy se Česko postaví proti Chorvatsku. Případná výhra Čechům zajistí postup ze základní skupiny, ve které je ještě silná Anglie.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 14. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      22
    • Super
      19
    • Trapas
      14
    • Cože
      8
    • Tvl
      8
    • Sladký
      7
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...