Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Odveta Kincl vs. Vémola očima bývalého šéfa XFN Kareše: Bude to jednoznačné!

    Den zúčtování. Odveta dvou nesmiřitelných rivalů. Jeden z nejočekávanějších zápasů na české MMA scéně. Takto Oktagon promuje odvetu mezi šampionem střední váhy Patrikem Kinclem (33) a králem polotěžké divize Karlosem Vémolou (37). Petr Kareš, který zažil jejich první zápas ještě coby promotér dnes už neexistující organizace XFN, očekává jednoznačný průběh. „Po sportovní stránce to bude jednoznačné. Rozdíl v kvalitě je dnes už příliš velký a pro Vémolu nedosažitelný,“ řekl v rozhovoru pro Expres.cz Kareš.

    Patrik Kincl a Karlos Vémola, kteří dříve bývali kamarádi, se poprvé střetli v kleci v roce 2018. Terminátor sliboval, že hradeckého zápasníka ukončí před limitem. Nestalo se tak. Výrazně lehčí Kincl, který byl tehdy zvyklý zápasit ve velterové divizi (do 77 kilogramů), Vémolovi vzdoroval a ve třetím kole neměl daleko k senzačnímu ukončení.

    Teď má Kincl velkou šanci na odplatu, 30. prosince se v pražské O2 aréně uskuteční dlouho očekávaná odveta dvou nesmiřitelných rivalů, kteří si už dlouhé roky nemohou přijít na jméno a přes média si posílají drsné vzkazy.

    Sázkaři zatím favorizují Vémolu, mnozí experti ale věří více Kinclovi, jenž se podle nich od prvního zápasu výrazně posunul a také hodně nabral na váze.

    Expres oslovil bývalého promotéra dnes už neexistující organizace XFN Petra Kareše, který nám nabídl svůj pohled na to, jak bude zápas probíhat.

    „Divácky zajímavý zápas, sportovně ale jednoznačný. Vémolův způsob boje je známý. Je to přímočarý zápasník, dělá jednu věc a dělá ji dobře. Kincl je naopak komplexní a může si taktiku vybírat. První kolo rozhodne ráz celého zápasu. Vémola stejně jako s Attilou Véghem bude vytvářet tlak a otevře tím prostor pro Kinclovu reakci. Vůbec bych se nedivil, kdyby si Kincl zpočátku počkal a ukončil pak Vémolu submisí v průběhu dalších kol,“ odhaduje Kareš.

    „Ten rozdíl v kvalitě je dnes už příliš velký a pro Vémolu nedosažitelný. Pokud Kincl neudělá zásadní chybu, vyhraje. Mezi takové chyby může patřit i neopatrné vedení trash-talku. Čím více bude trash-talk osobní, tím lépe pro Vémolu,“ varuje Kincla Kareš.

    Petr Kareš ještě coby promotér XFN na tiskové konferenci

    Kincl je lepší sportovec, Vémola stagnuje

    Petr Kareš, jehož už 18. listopadu čeká vyhrocený zápas na Heroes Gate v Praze s legendárním Petrem Vondráčkem, je také toho názoru, že se Vémola za čtyři roky od prvního zápasu nijak neposunul. Oproti tomu Kincl udělal podle Kareše velký progres.

    „Pro mě je lepší sportovec Kincl. V prvním zápase mezi nimi byl velký váhový rozdíl. Kincl přecházel z velteru a Vémola shazoval ze 100 kilogramů. I přesto prohrál Kincl po dobrém výkonu na body. Pro Vémolu to byl jeden z nejtěžších zápasů kariéry. Od té doby jako sportovec Kincl roste. Zkusil polskou KSW, kde zápasil s elitou. Vémola už roky stagnuje a nabízí pořád to stejné,“ dodává Kareš.

    „Kincl bude muset celých pět kol držet absolutní soustředění bez zásadních chyb. Vémola je v tomto nebezpečný zápasník se silným duševním nastavením. Do poslední vteřiny věří, podobně jako hokejisté Kanady, že může vyhrát i v jasně prohraném zápase,“ řekl na závěr Petr Kareš.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 31. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      77
    • Super
      18
    • Haha
      15
    • Cože
      8
    • Tvl
      7
    • Sladký
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...