Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Drsný příběh nové hvězdy Oktagonu: Tragická smrt otce, uprchlický tábor a šikana na škole!

    Makwan Amirkhani | foto: Instagram

    Zápasil v nejprestižnější světové organizaci UFC, kde si vybojoval respekt a slávu. Nyní plánuje Makwan Amirkhani získat uznání fanoušků Oktagonu a hlavně touží po milionové výhře! Finský MMA bijec, který platí za největší favority na vítězství v pyramidě Tipsport Gamechanger, zaujme na první pohled nejenom svým zjevem, ale také velmi drsným příběhem. Potetovaný ranař si prošel peklem. Jako dítě čelil šikaně, skončil v uprchlickém táboře a v mladém věku přišel o milovaného otce!

    Sobotní turnaj Oktagon 54, který proběhne v Ostravě, láká fanoušky bojových sportů na plno atraktivních zápasů. Titul zde před polským nájezdníkem Wawrzyniakem bude obhajovat současný král Oktagonu napříč všemi vahami Patrik Kincl.

    Zároveň na ostravském turnaji také startuje ostře sledovaná pyramida Tipsport Gamechanger. Tentokrát budou o 300 tisíc eur bojovat zápasníci z lehké váhy. Čechy reprezentuje Vladimír Lengál a Matouš Kohout.

    Velmi zajímavým jménem v této pyramidě je finský bijec s kurdskými kořeny Makwan Amirkhani. UFC veterán se prosadil také na poli modelingu a prožil si velmi drsné dětství.

    Makwan Amirkhani

    Jako malý chlapec Amirkhani se svou rodinou prchl před válkou v Íránu. Značná část jeho dětství se odehrála v uprchlickém táboře. Když bylo Makwanovi 5 let, tak jeho otec zemřel při autonehodě. Chlapec pak ve škole čelil drsné šikaně kvůli tomu, že mezi finskými dětmi působil jako pěst na oko.

    Makwan Amirkhani

    Amirkhani se v minulosti nechal slyšet, že ho bojové sporty v mládí příliš nebrali. Rodina ho ale kvůli výše zmiňované šikaně přihlásila na trénink. V gymu se velmi rychle ukázalo, jak moc je Makwan pohybově nadaný. Začal se zápasem, brzy se stal reprezentantem a později přešel k MMA.

    Do roku 2019 držel Amirkhani v prestižní UFC rekord. Svého soupeře knokautoval za pouhých osm vteřin. Podle některých fanoušků má pětatřicetiletý zápasník to nejlepší už ale za sebou a do Tipsport Gamechanger ho přilákala zejména vidina peněz.

    V prvním kole pyramidy mu bude soupeřem talentovaný Mochamed Machaev. Mladý bijec s impozantním skóre 13 výher a pouze jedné porážky v minulosti zápasil v dnes již neexistující organizaci XFN.

    Fotogalerie