Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Krvavá lázeň, šílený titulový zápas a plná aréna celebrit! Předposlední Oktagon na Štvanici

    MMA bitky v kleci přilákaly na Štvanici řadu slavných tváří! | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

    Páteční turnaj Oktagon 45 přilákal na pražskou Štvanici tisíce fanoušků bojových sportů. Tvrdé knokauty, krvavé bitky v kleci a fantastický titulový zápas dvou zahraničních bojovníků si v aréně vychutnávalo také mnoho známých tváří. V hledišti nechyběly například Simona Krainová či Lucie Borhyová. Po delší době se na MMA galavečeru objevil také podnikatel Jan Kočka, o němž se dobře ví, že má bojové sporty v lásce a s chutí podporuje mladé talenty. Před zraky fotografů Expresu se kamarádsky objímal s miliardářem Richardem Chladem, který dorazil se snoubenkou Annou-Marií Kánskou. Pár míst od Krainové zase seděl bývalý skvělý fotbalista Marek Jankulovski, který držel palce slovenskému bijci Krištofičovi. Toho však polský ranař Bryczek „umlátil“ po 55 sekundách a vysloužil si titulový zápas s Patrikem Kinclem!

    Organizace Oktagon MMA si pro své fanoušky připravila dva po sobě jdoucí turnaje na oblíbené Štvanici. Promotér Ondřej Novotný dopředu ohlásil, že půjde o poslední galavečery Oktagonu v holešovické aréně.

    Původně měl na turnaji startovat účastník reality show Love Island Zbyněk Vlček. Byl skvěle připravený a měl za sebou tréninkový kemp v Thajsku. Do Česka si ale kromě nových zkušeností přivezl také stafylokokovou infekci a byl nucen plánovaný zápas odpískat.

    Na Štvanici tak dorazil alespoň jako divák s partou kamarádů a měl zafačovanou rukou. „Jsem zklamaný, ale patří to k tomu,“ svěřil se redaktorovi Expresu Zbyněk, který vůbec nevěší hlavu a doufá, že se brzy v kleci představí.

    Zbyněk Vlček s kamarády

    Vlček coby fanoušek z hlediště sledoval, jak jeho původní soupeř, Slovák Gabriel Török, padl velmi rychle k zemi po tvrdém highkicku od Němce Cordera.

    Svou premiéru v MMA si na turnaji odbyl brněnský ranař Radek Roušal, který si připsal výhru na body.

    „Nečekal jsem, že to bude tak dlouhé. V MMA chci pokračovat a posouvat se dál,“ řekl Expresu bývalý thaiboxer, kterého na akci doprovodila jeho sexy partnerka Sabina, s níž už „Rouchy“ plánuje založit rodinu.

    Radek Roušal se svou partnerkou Sabinou

    O fantastický obrat se postaral Rouchalův kamarád a tréninkový parťák Vlado Lengál, který měl v zápase namále, ale nakonec dokázal ukončit brazilského zápasníka Schecka v prvním kole a pomstil tak právě Rouchala, který se zkušeným zápasníkem prohrál loni na turnaji Oktagon 31.

    Lengál, jehož bouřlivě oslavovala celá hala, si pak řekl o bonus za výkon večera. „Chceme jet se ženou do Řecka,“ řekl bojovník, který tak pobavil všechny na Štvanici včetně šéfa Oktagonu Ondřeje Novotného.

    Vlado Lengál slaví velké vítězství.

    Nejkrvavějším zápasem turnaje byla přestřelka mezi Španělem Tatem Primerou a slovenským bouchačem Radovanem Úškrtem. Blíže k vítězství měl první jmenovaný, který byl skvěle připravený.

    Během boje na zemi ale Úškrt několikrát loktem trefil Primeru a z klece se rázem stala krvavá lázeň. Ze španělského bojovníka přímo cákala krev na všechny strany a rozhodčí na doporučení lékaře zastavil zápas. Vítězem se tedy stal Úškrt a Primera to nesl hodně těžce.

    Tato Primera

    Poprvé ve své kariéře byl ukončen slovenský ranař Samuel Pirát Krištofič, kterému nepomohlo ani to, že mu v aréně fandil bývalý fotbalový reprezentant Marek Jankulovski.

    Marek Jankulovski

    Polský bombarďák Robert Bryczek Piráta „umlátil“ za 55 vteřin a vysloužil si tak titulový souboj s šampionem střední váhy Patrikem Kinclem.

    Jediný český přemožitel Karlose Vémoly pak v kleci ocenil kvality polského ranaře. „Bude to pro mě velká výzva, tušil jsem, že vyhraje,“ nechal se slyšet Kincl, kterého čeká druhá obhajoba a podle Novotného k zápasu dojde ještě letos.

    Robert Bryczek

    Patrik Kincl

    Neskutečnou podívanou byl titulový zápas mezi Brazilcem Felipem Limou a Dánem Jonasem Magardem. Druhý jmenovaný obhajoval titul v bantamové váze a jako vždy působil velmi sebevědomě.

    Magard před turnajem na veřejném vážením avizoval, že svého soupeře zdemoluje. Mluvil o „úkladné pětikolové vraždě“. Nakonec ale přišel pravý opak. Lima, jehož sázkovky nepochopitelně podceňovaly, Magarda úplně vymazal. Byl mnohem nebezpečnější ve všech disciplínách boje.

    Menší kaňkou na zápase byly Limovy nepovolené údery na páteř. Chvíli to vypadalo, že Magard nebude schopen pokračovat, nakonec ale ukázal velké srdce a bojoval dál. Lima dostal za faul trestný bod, což ale na konečné bodování nemělo žádný vliv, protože Brazilec dominoval ve všech kolech a stal se novým šampionem.

    „Podal skvělý výkon, vždy byl o krok přede mnou,“ uznal po zápase Magard, který se těší velké oblibě u českých fanoušků.

    Felipe Lima slaví vítězství.

    Kočka se vítal s Chladem, Krainová si přivedla syna, Tvrdík rozdával úsměvy v lóži

    Pořádně živo bylo v pátek večer nejenom v kleci, ale také v ochozech. Takové množství slavných tváří se na Oktagonu objevilo naposledy před čtyřmi lety, kdy v O2 aréně bojoval Karlos Vémola s Attilou Véghem.

    Po delší době se na MMA galavečeru ukázal podnikatel Jan Kočka. Seděl hned u klece a před fotografy Expresu se kamarádsky objímal s miliardářem Richardem Chladem. Ten si na Oktagon přivedl snoubenku Annu-Marii Kánskou.

    Jan Kočka se zdraví s Richardem Chladem.

    Richard Chlad se svou snoubenkou na Oktagonu.

    Krvavé bitky v kleci si užívaly také modelka Simona Krainová, která přišla s manželem a synem, či moderátorka Lucie Borhyová. Nechyběl také kuchař Radek Kašpárek s manželkou, herec Jakub Štáfek či hvězdy reality show Survivor.

    Oktagon 45 na Štvanici
    Oktagon 45 na Štvanici
    Oktagon 45 na Štvanici
    Oktagon 45 na Štvanici
    Oktagon 45 na Štvanici

    Mnoho lidí překvapila účast bosse fotbalové Slavie Jaroslava Tvrdíka, který si užíval ve VIP lóži se synem Tomášem. Bývalý politik byl samý úsměv.

    Oktagon 45 na Štvanici
    Oktagon 45 na Štvanici

    Tvrdík junior pak na svém instagramovém profilu sdílel selfíčka se zápasníky. V útrobách arény ulovil třeba zmiňovaného Magarda či populárního Karlose Vémolu, kterého čeká zápas v sobotu proti Argentinci Alsinovi.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:41 neděle 26. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      18
    • Haha
      13
    • Super
      8
    • Tvl
      8
    • Cože
      6
    • Sladký
      5