Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Muselo to z těla ven! Vlček z Oktagonu ukázal poraněný loket, na Štvanici zápasit nebude

    Zbyněk Vlček ukázal poraněný loket. | foto: Instagram

    V pátek si měl střihnout první profesionální zápas v MMA. Na turnaji Oktagon 45 se ale Zbyněk Vlček nakonec nepředstaví. Důvodem je infekce, kterou si přivezl z Thajska, kde byl na tréninkovém kempu. „Když se na to doktor podíval, řekl, že to musí jít okamžitě z těla ven,“ popsal zklamaný Vlček, který se s fanoušky podělil také o snímky poraněného loktu. Velké podpory se Zbyněk dočkal nejen od fanoušků, ale třeba také od respektovaného bijce Vlasta Čepa, s nímž trénoval v Thajsku.

    Před pár dny poskytl Zbyněk Vlček redaktorovi Expresu rozhovor po Skypu přímo z Thajska, kde se po boku zkušených borců připravoval na svou premiéru v Oktagonu. Kudrnatý sympaťák, kterého proslavila účast v reality show Love Island, byl tehdy ještě samý úsměv a pochvaloval si tréninky s hvězdami, jako jsou Kozma, Čepo či Procházka.

    „Tréninky jsou tu na nejvyšší úrovni, jedu tady převážně zem. S Vlastem Čepem a Davidem Kozmou jsme na každém tréninku. Když trénují oni, trénuji i já. Není to ale tak, že bych trénoval jen s nimi. Máme nejprve techniku a pak sparing. Během sparingu mi hodně radí, když třeba udělám nějaké chyby. Vlasto mi radil, co zlepšit a na co si dát pozor,“ řekl Expresu Vlček, který měl na kempu možnost spárovat s bývalým UFC šampionem Jiřím Procházkou.

    „S Jirkou jsem spároval komplet v MMA. Nechci říkat, že mi dal úplně nějaké rady, ale ten jeho styl boje, s tím jsem se ještě nesetkal. Je hodně nepředvídatelný, člověk neví, co od něj čekat,“ svěřil se nám Zbyněk.

    Pár dní poté se Vlček, který měl v pátek změřit síly se slovenským zápasníkem Gabrielem Törökem, na Instagramu podělil s fanoušky o velmi smutnou zprávu. Z Thajska si přivezl kromě nových zkušeností také stafylokokovou infekci a byl nucen plánovaný zápas odpískat.

    „Tři dny před odletem do Česka mi trochu zčervenal loket. Ovšem to jsem nějak neřešil a trénoval dál. Následné dny mi loket začal natékat a na konci se udělala malá boule. Dostal jsem antibiotika a poslední den jsem byl bez tréninku. Ovšem stále jsem byl ready na zápas. V den odletu už loket nevypadal vůbec hezky a začínal jsem se obávat. Včera o půlnoci jsme se vrátili do Prahy a domluvili jsme lékaře hned na dnešní ráno,“ popisuje na svém profilu Zbyněk.

    „Když se na to dnes ráno doktor podíval, řekl, že to musí jít okamžitě z těla ven, šel jsem pod kudlu, a ať se zápasem nepočítám. V tu chvíli jsem nevěděl, co říct. Zkrátka jsem tomu nechtěl věřit. Jedná se o infekční onemocnění, které je potřeba dát okamžitě z těla ven. Bohužel jsou tyto infekce v thajském dusném prostředí poměrně běžné a mně se to tentokrát nevyhnulo,“ dodává Vlček, který fanouškům ukázal poraněný loket zblízka.

    Zbyněk Vlček ukázal poraněný loket.

    Zbyněk Vlček ukázal poraněný loket.

    Bolestivá zranění k životu zápasníka pochopitelně patří a mladý bijec to vzal sportovně. „Taková je realita. Člověk to musí přijmout a jít dál. Cítím obrovské zklamání,“ nechal se slyšet Zbyněk Vlček, který se dočkal podpory nejen od fanoušků, ale také od svých zkušenějších kolegů.

    Zbyněk Vlček ukázal poraněný loket.

    Palce Zbyňkovi drží nejenom jeho tréninkoví parťáci z pražského gymu Gorila MMA, ale třeba výše zmiňovaný ranař Vlasto Čepo, který Vlčkovi nahrál vzkaz skrz sociální sítě a bránil ho před internetovými hejtry.

    „Ten kluk trénuje a nevybírá si. Zbyněk je sportovec, má kvality a vůbec to není debil,“ smekl před Vlčkem Čepo, který platí za postrach střední divize Oktagonu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:00 pátek 24. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      13
    • Haha
      11
    • Super
      7
    • Sladký
      7
    • Tvl
      6
    • Cože
      5