Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fenin o rasismu na Spartě: Čemu se diví? Provokoval a bere miliony! Musí to skousnout

    Martin Fenin okomentoval rasismus na Spartě. | foto: Koláž Expresu

    Rasismus na českých fotbalových stadionech je velké téma. Obzvlášť teď po úterním zápase pražské Sparty s Monakem. „Opičí zvuky“, které dělali letenští rowdies směrem k hostujícímu hráči tmavé pleti, řeší i zahraniční média. Zlobivý muž českého fotbalu Martin Fenin (34), který kopal roky v Německu, se ale fanoušků nejslavnějšího českého klubu rázně zastal. „Čemu se ti hráči tmavé pleti pořád diví,“ ptá se bývalý reprezentační útočník, který je toho názoru, že před lety by se něco takového vůbec neřešilo.

    Měl to být svátek fotbalu. Sparta v úterý na svém stadionu přivítala francouzské Monako a za hlasité podpory fanoušků zahájila boj o postup do milionářské Ligy mistrů.

    Více než výkon svěřenců trenéra Pavla Vrby se ale řeší chování sparťanských fanoušků. 

    Ti totiž začali dělat „opičí zvuky“ na hostujícího hvězdného záložníka Tchouaméniho, který v 37. minutě poslal Monako do vedení a svůj gól bouřlivě slavil před kotlem domácích.

    Fotbalisté Monaka včetně kouče Nika Kovače si pak šli stěžovat rozhodčímu. Hlasatel domácí fanoušky také upozornil, že v případě opakování rasistických urážek hrozí ukončení zápasu.

    Hráči Monaka slaví před sparťanskými fanoušky.

    Dění na Letné pro Expres.cz okomentoval bývalý reprezentační útočník Martin Fenin, který si jako již tradičně nebral servítky.

    „Čemu se pořád ti hráči tmavé pleti diví? Když slaví gól pod kotlem soupeře, tohle prostě musí čekat,“ řekl nám na úvod Fenin, který si myslí, že před lety by se něco takového vůbec neřešilo.

    „Dřív to byl ještě fotbal pro chlapy. Jako profík musíš skousnout, i kdyby nadávali tvé mámě do kurev,“ tvrdí bývalý střelec Teplic či Slavie.

    Martin Fenin

    Fenin se také pozastavil nad tím, že Tchouaméni a někteří další hráči Monaka kvůli rasistickým urážkám údajně nechtěli nastoupit do druhého poločasu.

    „V Monaku si on (Tchouaméni) určitě vydělá na nájem, takže za tyhle prachy si na něj může každý křičet, co chce,“ dodal Fenin.

    Aurélien Tchouaméni

    Dříve s alkoholem válčil, teď ho prodává!

    Bývalý reprezentační kanonýr, který před časem přiznal problémy s alkoholem, se Expresu také pochlubil, že nedávno rozjel netradiční byznys.

    Začalo to jako legrace, ale teď už je z Feninových drinků „Šmakec“ hit Instagramu! 

    „Je to unikát. Jedná se o moje vlastní know-how. Tyhle míchané drinky v plechovkách mají v Česku běžně kolem 5 procent alkoholu. To pro mladé lidi vůbec nedává smysl, to je jako pivo. Šmakec má ale přes 10 procent. Když člověk vypije tři, může jít na párty,“ řekl o svém produktu Fenin, který si pochvaluje, jak velký je o jeho Šmakec mezi fanoušky zájem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:01 pátek 3. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      197
    • Trapas
      14
    • Haha
      12
    • Tvl
      12
    • Cože
      5
    • Sladký
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...