Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šmakec za 200! Fenin prodává kolu s rumem v plechovce: Jako Hašek neskončím

    Když fotbalový bůh rozdával talent, Martin Fenin (34) si přišel hned pro dvojnásobnou dávku. Jeho kariéru ale provázely všemožné skandály, některé byly spojeny s alkoholem. Sám „Feňa“ se netají tím, že to v jednu dobu s popíjením celkem přeháněl a kvůli alkoholu skončil nedávno v IKEM. Teď se ale čerstvý tatínek rozhodl jeden ze svých slavných průšvihů využít k dokonalému byznysu. Za 250mililitrovou plechovku koly s tuzemákem chce bývalý reprezentant 200 korun!

    Patrně nejslavnějším skandálem Martina Fenina je jeho pád z okna, k němuž došlo v roce 2011 v Německu.

    Hodně lidí si tehdy myslelo, že chtěl spáchat sebevraždu. Teplický odchovanec ale „pouze“ zapíjel prášky na spaní alkoholem, co se stalo pak, už si nepamatuje.

    Právě na pádu z okna Martin Fenin nyní postavil nový byznys. Skrz svůj e-shop začal věrným fanouškům nabízet limitovanou edici svého drinku, kterému dal jméno Šmakec.

    „Byl to můj nápad a na slovo Šmakec mám zhruba od začátku roku dokonce ochrannou známku, k tomu chlastu to skvěle sedí,“ řekl Expresu na úvod Martin Fenin.

    Feninův Šmakec

    Plechovka (250mililitrová) s originálním obalem, na němž je znázorněn právě Feninův pád z okna, stojí 200 korun. Jde o oblíbený mix koly a rumu.

    „Cena je trochu vyšší, ale je to limitovaná edice, sběratelský kousek. Dal jsem do prodeje jen 500 kusů,“ vysvětlil vysokou cenu Fenin, který nám poté řekl, v čem je jeho nápoj tak speciální.

    „Je fantastický, už jsem jich vypil asi osm. Jedná se o moje vlastní know-how. Tyhle míchané drinky v plechovkách mají v Česku běžně kolem 5 procent alkoholu. To pro mladé lidi vůbec nedává smysl, to je jako pivo. Šmakec má ale přes 10 procent. Když člověk vypije tři, může jít na párty,“ usmívá se Fenin, který si podobné drinky v plechovkách oblíbil během angažmá v Německu.

    „Kdo jiný by měl něco takového udělat než já? Podle mě je v Česku velká díra na trhu. Nechtěl jsem být ale takový ten klasický vizionář, nejprve to chci dostat mezi lidi, a když se to chytí, chtěl bych to za nějakou normální cenu dostat do barů, třeba na náplavku a tak,“ prozradil své plány fotbalista pražských Řeporyjí.

    Pokud se Feninův drink dostane do barů, bude stát výrazně méně než teď. Kdo si myslí, že bývalý hráč Slavie na prodeji tuzemáku s kolou nějak rychle zbohatne, ten je vedle.

    „Náklady byly dost drahé, nevydělám na tom skoro nic, možná třeba 10 tisíc, pokud se tedy všechny drinky prodají. Už jsem ale domluvený s dodavateli a připravuji se na to, že budu expandovat,“ pochlubil se Fenin, kterému s propagací na sociálních sítích pomáhali například řeporyjský starosta Pavel Novotný a herec Jakub Kohák.

    Nechci dopadnout jako Hašek, můj Šmakec se chytí

    Odstrašujícím případem pro Fenina může být příběh bývalého skvělého hokejového brankáře Dominika Haška. Ten před lety také nejspíše ucítil díru na trhu a rozjel byznys s nápoji, který ale zatím příliš nešlape a Dominátor kvůli tomu přišel o hodně peněz.

    „Tenhle případ mě inspiroval v tom, že právě nechci být za blbce, co hrál fotbal, pak začne podnikat s drinky, nasype do toho miliony a bude koukat, že mu to nevyšlo. Jdu do toho s pokorou, můžu jen získat,“ říká Fenin.

    „Na 100 procent se to chytí, jsem o tom přesvědčený. Až to bude normálně v barech, Šmakec se bude prodávat tak za 90 korun a to je super cena, protože takových drinků, které střílí, ale nejsou moc drahé, tady moc není,“ uzavřel povídání o svém byznysu Fenin.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:50 neděle 12. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      51
    • Haha
      17
    • Tvl
      15
    • Sladký
      11
    • Super
      9
    • Cože
      9
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...