Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Průšvihář Fenin exkluzivně: Ze dna mě vytáhla přítelkyně a Pirk

    Alkohol, deprese, průšvihy a nakonec téměř měsíc dlouhý pobyt v IKEM! Zlobivý chlapec českého fotbalu Martin Fenin (32) zažil ve svém životě nespočet nepříjemností a načas se raději odmlčel. Teď Expresu poskytl exkluzivní rozhovor, v němž promluvil nejen o svých závislostech, ale také o nové přítelkyni, která mu pomohla překonat tohle období.

    Fotbalový rebel Martin Fenin před časem strávil 24 dní v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) a spekulovalo se o tom, že ho tam dostaly problémy s alkoholem. To Fenin nepřímo potvrdil i v rozhovoru pro Expres.cz.

    „Chřipka to nebyla, ustál jsem to. Nebylo to nic, co bych mohl přechodit. Zpovídat se budu ve své knížce, ale každopádně tím, jak jsem žil, jsem tomu nepomohl,“ říká bývalý reprezentant, jenž proslul svými excesy.

    Operoval ho Pirk?

    V IKEM se Fenin setkal i s věhlasným kardiochirurgem Janem Pirkem. To, jestli ho právě on operoval, sdělit odmítl. Prý si spolu ale lidsky velmi sedli. 

    Bodejť by také ne, když Pirk je velkým fotbalovým nadšencem a jeho srdce patří pražské Slavii, za niž Fenin chvíli také kopal.

    „Bavili jsme se o fotbale, byl na Barceloně se Slavií, vyprávěl mi, že potkal Messiho. Je to velký fanda, chodí běhat a radil mi, ať si dám půlmaraton, maraton bych prý ještě nezvládl. Říkal, že běhání je dobré na hlavu, člověk si vyčistí myšlenky,“ svěřil se Fenin.

    Martin Fenin s Janem Pirkem

    Útočník, jehož Teplice před lety prodaly do Německa za více než sto milionů korun, se nedávno na svém Instagramu pochlubil novou přítelkyní. 

    Přítelkyně nevěděla, kdo jsem! Byl jsem překvapený

    Expresu Fenin přiznal, že s půvabnou brunetou už žije v Praze a právě ona je tou osobou, která mu v těžkých chvílích nejvíce pomohla.

    „Je to hodně vážné, jsem strašně zamilovaný. Plánujeme společnou budoucnost, chceme spolu už zůstat. Jestli jsem se zklidnil? Pokolikáté by to už bylo... Hodně mi ale pomohla, jsem šťastný, že ji mám, za to, jaká je. Láska vás vytáhne víceméně ze všeho,“ rozpovídal se o své nové partnerce Fenin.

    Martin Fenin se svou partnerkou

    I přestože Fenin nastupoval za reprezentaci a ve fotbale to dotáhl dost daleko, jeho nová láska neměla ani tušení, že si nabrnkla slavného přítele.

    „Vůbec mě neznala, fotbal ji nezajímal. Byl jsem trošku překvapený, protože s tím mým ksichtem mě znalo více lidí mimo fotbal. Pořád jsem jí říkal, že mě někdo zná, časem když mě někdo požádal o fotku, uvěřila mi to. Lidi kolem ní si ale všimli, že je se mnou, a našeptávali jí,“ říká Fenin.

    „Co s tím mám dělat, zpětně si nemůžu dát facku. Říkal jsem jí, ať se připraví,“ dodává bývalý ligový kanonýr, který v roce 2008 například během grilování na balkoně se spoluhráčem podpálil byt. 

    „Nikdo mi to nevěří, ale my jsme vůbec nepili alkohol, prostě dvě lopaty grilovaly,“ vzpomíná.

    Martin Fenin pozval redaktory Expres.cz do podniku LT Coffee & LB Wine.

    Alkoholik nejsem! Hašek se mi omlouval, matka se bojí

    Před časem se v českých médiích hodně řešil Feninův údajný problém s alkoholem. Bývalý spoluhráč Pavel Hašek měl o Feninovi prohlásit, že je to alkoholik a odmítá pomoc, kterou mu nabízejí přátelé.

    „Třeba si myslel, že šmakuju, no... (smích) Zaznamenal jsem to, omlouval se mi poté, že nic takového neřekl. Mně už je to ale jedno. Pokud o mně někdo nenapíše, že jsem znásilnil dítě, už je mi to jedno,“ říká Fenin.

    Na jeho adresu se v minulosti vyjádřila i jeho matka, která se živí jako dětská lékařka. Paní Feninová se nechala slyšet, že je z Martina celá rodina nešťastná. Fenin je ale toho názoru, že vše je trochu jinak.

    „Nemyslela to vážně. Maminka by mi řekla pravdu. Dělá si vrásky, když se něco dočte nebo když ji lidé upozorní. Má strach, kde je ta pravda,“ říká Fenin.

    Martin přišel v dobré náladě.

    Fotbalista nemůže skončit a jít za kasu do Lidlu

    Fotbal na vrcholové úrovni Fenin nehraje už několik let. Kolem sportu se ale „motá“ dál. 

    Spolupracuje s třetiligovým německým mančaftem, jemuž dohazuje české hráče. Jeho snem je jednou pracovat pro milovaný Eintracht Frankfurt, za který kopal v letech 2008–2011. Do Německa se ale stěhovat nehodlá.

    „Když skončí fotbalista, nemůže jít druhý den do Lidlu za kasu pracovat, ten život byl zkrátka jiný. Mám štěstí, že jsem něco dokázal a mám jméno v zahraničí. V Německu ale žít nechci, mám novou partnerku, to bych jí nechtěl udělat, bylo by to hodně egoistické,“ dodává Fenin.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 17. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      70
    • Super
      60
    • Sladký
      49
    • Tvl
      47
    • Haha
      44
    • Cože
      44
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...