Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Krejčíková je na olympiádě v Tokiu v druhém kole! Bylo to krátké, ale jsem nadšená, jásala

    Barbora Krejčíková slaví vítězství. | foto: Instagram

    Tenistka Barbora Krejčíková postoupila na olympijských hrách v Tokiu do druhého kola. Její kazašská soupeřka Zarina Dijasová úvodní zápas za stavu 2:5 v prvním setu vzdala kvůli zranění nohy. Na kurtu už bojuje Markéta Vondroušovou s Nizozemkou Kiki Bertensovou, Petra Kvitová a Karolína Plíšková budou hrát v neděli.

    Přešťastný výraz sršel z očí Barbory Krejčíkové ve stínu tribuny centrálního kurtu v Ariaka Aréně v Tokiu, na kterém prožila svoji olympijskou premiéru. Na kurtu strávila jen půlhodinu, protože soupeřka kvůli zranění vzdala, ale fakt, že je součástí turnaje pod pěti kruhy, je pro letošní vítězku Roland Garros povznášející.

    „Fakt jsem nadšená. Vždycky když sem přijdu, mám husí kůži. Hrozně se mi to líbí,“ sypala ze sebe radostně Krejčíková po postupu přes Zarinu Dijasovou, nad kterou vedla v prvním setu 5:2, načež Kazaška odstoupila poté, co si předtím nechala obvázat lýtko levé nohy.

    Světová jedenáctka Krejčíková si z radosti, že je na olympiádě, nenechala večer před duelem ujít slavnostní zahájení. „Říkala jsem si, že chci jít, i kdyby mě to mělo stát zápasy. Je to neskutečný zážitek,“ řekla o nástupu české výpravy. Zapálení ohně už ale viděla jen v televizi.

    Hladkou výhrou zahájil v Tokiu boj o vytouženou zlatou olympijskou medaili Srb Novak Djokovič. První hráč světa, jenž se chce letos pokusit získat všechny čtyři grandslamové tituly a navíc i ten olympijský, porazil na úvod 6:2, 6:2 Huga Delliena z Bolívie. Všech pět trofejí v jedné sezoně dosud žádný tenista nezískal, tzv. Golden Slam dosud dokázala zkompletovat jen Steffi Grafová v roce 1988.

    Krejčíková byla ze své olympijské premiéry, kterou prožila na centrkurtu, nadšená. „Dostala jsem se na největší kurt, mám obrovskou radost, že mě tam dali. Snad jsem si to zasloužila,“ zářila letošní vítězka grandslamového Roland Garros. „Hrozně se mi tam líbilo. Doufám, že si tam zahraju ještě nějaký zápas. A i když tam nebyli diváci, tak se mi tam hrálo fakt dobře,“ dodala.

    Osmá nasazená Krejčíková vstoupila do olympijského turnaje jako první z českých tenistů. Ve třetím gamu získala brejk, vzápětí ale o svůj servis přišla. Poté si soupeřka nechala ošetřit nohu a po třech prohraných hrách první vzájemné utkání po půlhodině skrečovala.

    „Na druhou stranu mě mrzí, že musela skrečovat a zápas jsme nedohrály. Na druhou stranu ta první kola jsou nejtěžší, takže jsem to očekávala těžké a jsem hrozně ráda, že si na takovém obrovském turnaji zahraju další kolo,“ uvedla Krejčíková, kterou ve druhém kole čeká Kanaďanka Leylah Annie Fernandezová, aktuálně 72. hráčka světa, s kterou se ještě nestřetla.

    Pětadvacetiletá Krejčíková patří mezi favoritky dvouhry, ovládla tři z posledních čtyř turnajů, do kterých zasáhla. V žebříčku se posunula těsně za první desítku. Ve čtyřhře jsou s Kateřinou Siniakovou nejvýše nasazeným párem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:57 neděle 21. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      4
    • Super
      2
    • Haha
      2
    • Cože
      2
    • Sladký
      2
    • Tvl
      1
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...