Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fotbalový unikát: Čechům ve West Hamu šéfuje tahle milfka! Je to baronka a podnikatelka

    Českému duu Tomáši Součkovi a Vladimíru Coufalovi ve West Hamu šéfuje sexy maminka Karren Bradyová. | foto: Instagram

    Fotbal někdy píše zajímavé životní příběhy, nejčastěji o klucích z chudinských čtvrtí, kteří se díky talentu dokázali vypracovat mezi elitu a teď vydělávají miliony. Fotbalová „máma“ Karren Bradyová je ale úplně odlišný případ. Pochází z bohatého, aristokratického prostředí, dokonce se pyšní titulem baronky. Ve svých čtyřiapadesáti letech má skvělou kariéru v byznysu, politice i mezi fotbalovými bafuňáři. Patří totiž mezi nejužší vedení londýnského West Hamu, kde šéfuje mimo jiné i českému duu Tomáš Souček a Vladimír Coufal!

    Baronka z Knightsbridge, byznysmenka roku, autorka bestselleru, mezinárodní řečnice, mentorka. To vše má Karren Bradyová v biu na svém instagramovém profilu.

    K tomu si připočtěte politickou kariéru, je členkou Sněmovny lordů za Konzervativní stranu. Též je držitelkou Řádu britského impéria. V neposlední řadě je místopředsedkyní londýnského West Hamu a šéfkou jeho ženského týmu.

    Tahle kočka patří k šéfům fotbalového West Hamu.

    Právě proto tahle čtyřiapadesátiletá mamina zajímá i české fotbalové fanoušky. West Ham je pod jejich drobnohledem posledních několik sezon díky reprezentantům a bývalým slávistům Tomáši Součkovi a Vladimíru Coufalovi.

    Bradyová má v klubu zatraceně velké slovo. Novináři ji v posledních měsících často kontaktovali s dotazem na pozici trenéra Davida Moyese, pod nímž se viklá židle kvůli nepříznivým výsledkům. Na ostrovech dobře vědí, že budoucnost trenérského matadora závisí i na téhle dámě.

    Karren Bradyová kontroluje hráče West Hamu z čestné lože.

    V klubu si vybudovala pevnou pozici i pověst, například vyjednala a dohlížela na hladký přesun z fanoušky milovaného stadionu Boleyn Ground na současný London Stadium. Z klubu dokonce udělala jednu z pěti nejrychleji rostoucích sportovních značek na světě.

    Jedná se navíc o velice zdatnou podnikatelku a manažerku. V minulosti byla Karren Bradyová dokonce zařazena na seznam padesáti nejinspirativnějších lidí na celém světě, a to zejména díky propagaci žen v podnikání. Ostatně právě i za to ji královna Alžběta II. v roce 2014 vyznamenala Řádem britského impéria.

    K fotbalu to Karren táhlo už od mládí. V pouhopouhých třiadvaceti letech se stala výkonnou ředitelkou Birminghamu, často později popisovala, že se coby mladá žena v čistě mužském prostředí setkala s nejrůznějšími narážkami a sexismem, vždy byla ale tak ostrá, že si na ni nikdo nepřišel.

    V kuloárech britského fotbalu dokonce koluje historka, že když v Birminghamu poprvé nastoupila do týmového autobusu, jeden z hráčů na ni houkl: „Krásně odtud vidím tvoje kozy!“ Na to měla Bradyová s klidem odpovědět: „Ale když tě prodám do Crewe (fotbalový klub z nižších soutěží, pozn. red.), už je odtamtud neuvidíš, že?“

    Nakonec se dotyčný údajně doopravdy z Birminghamu pakoval...

    Karren Bradyová

    Jinak ale ve fotbalovém prostředí zažila hezké chvíle. Ostatně v Birminghamu se dala dohromady s kanadským fotbalistou Paulem Peschisolidem a dnes spolu mají dvě děti.

    Karren nebrání v rozvoji mimořádně úspěšné kariéry ani zdravotní problémy, které u ní odhalila magnetická rezonance už v roce 2006. Jedná se o potenciálně smrtelné mozkové aneuryzma. Lékaři manažerce řekli, že existuje třicetiprocentní šance, že na tuto diagnózu zemře. Také se prý divili, že přežila porod dvou svých dětí.

    Bradyová kvůli nemoci dokonce podstoupila urgentní neurochirurgický zákrok, jehož cílem bylo zabránit prasknutí aneuryzmatu. Po měsíci už ale byla zpět v práci.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 neděle 17. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      15
    • Cože
      4
    • Haha
      1
    • Trapas
      1
    • Sladký
      1
    • Tvl
      1