Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zákulisí Oktagonu: Vémola před zápasem řešil místa pro Lelu, šampion se zlomenou nohou

    Oktagon 45 | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

    Fanoušci bojových sportů si v sobotu vychutnali poslední galavečer Oktagonu na oblíbené Štvanici. Celou show zpestřil dojemný projev šéfa organizace Ondřeje Novotného a hudební vystoupení zpěvačky Elizabeth Kopecké. Živo bylo ale také v útrobách arény, kde situaci monitorovali redaktoři Expresu. Populární MMA zápasník Karlos Vémola, kterého i přes vítězství fanoušci vypískali, například pár hodin před zápasem působil velmi nervózně. Nekoncentroval se pouze na svůj výkon v kleci, ale také velmi horlivě řešil s pořadateli, kam usadit manželku Lelu a jeho dvě děti, které za ním přijely až z Velké Británie. Terminátorův soupeř Alsina, který si fanoušky získal srdnatým výkonem, rozdával úsměvy na všechny strany a chladil si pomlácenou hlavu. Největší smolař turnaje Keita kulhal v hale se zlomenou nohou, i tak ale vypadal spokojeně.

    „Nebyl to lehký soupeř, jak někteří rádoby experti tvrdili. Ve druhém kole se mi nedařilo, zůstal jsem na zádech. Ten frajer není tak špatný, jak o něm média psala,“ řekl Karlos Vémola poté, co na body porazil podceňovaného Argentince Lucase Alsinu.

    Vémolu i přes dominantní výhru hlasitě vypískali fanoušci. Dali tak jasně najevo, že se jim nepříliš záživný zápas vůbec nezamlouval. „Chápu ty, kteří bučeli, a děkuji těm, kteří tleskali,“ prohlásil Vémola, od kterého se čekalo, že Alsinu totálně přejede a ukončí v prvním kole.

    Pár hodin před zápasem Vémola v útrobách arény působil lehce nervózním dojem. Před zraky redaktorů Expresu a dalších novinářů velmi zapáleně řešil s pořadateli, kam usadit manželku Lelu, která dorazila nejenom s kamarádkou, ale také s Karlosovými dětmi z předchozího vztahu.

    Oktagon 45

    Z komunikace se na první pohled zdálo, jako by Oktagon snad nepočítal s tím, že za Vémolou tentokrát přiletí syn a dcera z Británie. Problém se každopádně podařilo vyřešit. Lela se dočkala tradičního místa vedle manželů Rittigových hned u klece a děti jistě také nestrádaly.

    Oktagon 45

    Bezprostředně po zápase Vémola neskrýval zklamání. Nejenže soupeře nedokázal ukončit, ale Alsina dokonce ve druhém kole Vémolu senzačně přetočil a byl v dominantní pozici. Karlos si jistě uvědomuje, že takový výkon by v titulovém souboji na Pavola Langera nemusel stačit.

    „Čekají mě těžší soupeři, už od pondělí na tom budeme tvrdě pracovat,“ řekl na tiskové konferenci Vémola, který po turnaji vyběhl ze šatny s rozepnutou košilí a působil jako ukázkový seladon.

    Oktagon 45
    Oktagon 45

    Zatímco se Karlos převlékal, jeho manželka Lela na něj trpělivě čekala s kamarádkou na chodbě.

    Oktagon 45
    Oktagon 45

    Ve velmi dobré náladě v útrobách arény působil Vémolův soupeř Lucas Alsina. I přestože prohrál, byl si vědom toho, že si získal srdce fanoušků. Někteří za ním chodili a plácali si s ním.

    On rozdával úsměvy na všechny strany, užíval si pozornost médií a chladil si rány na hlavě. Na sobě měl argentinský fotbalový dres.

    Oktagon 45

    Největším smolařem turnaje byl určitě belgický ranař Losene Keita, který si v prvním kole titulového zápasu zlomil nohu a připsal si tak velmi nešťastnou první porážku v kariéře.

    Oktagon 45

    I tak ale po skončení galavečera vypadal vcelku spokojeně. Mezi novináři kulhal se zafačovanou nohou a pak odjel do nemocnice, kde se od lékařů dozvěděl, jak na tom jeho končetina je.

    „Nohu jsem si zlomil svým prvním kopem. Jsem přesvědčen, že takhle nechtěl Sanikidze vyhrát. Měli bychom si dát odvetu. Ještě není konec, vrátím se,“ vzkázal na Instagramu Keita, který má mezi českými fanoušky mnoho podporovatelů.

    Oktagon 45

    Bijec, který má podle mnohých talent na to, aby se jednou prosadil i ve slavné UFC, opouštěl pražskou Štvanici i přes prohru a bolestivé zranění jako spokojený muž. Na sobotním Oktagonu totiž požádal svou partnerku o ruku a ta mu řekla „ano“.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pondělí 27. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      24
    • Haha
      14
    • Super
      9
    • Cože
      7
    • Tvl
      7
    • Sladký
      6