Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Oktagon naposledy na Štvanici: Vypískaný Vémola, vítězný návrat legendy i žádost o ruku!

    Čekal se hladký průběh, konec v prvním kole a takzvaná „vémolice“. Opak byl ale pravdou. Populární MMA zápasník Karlos Vémola (38) se na vítězství na posledním turnaji Oktagonu na Štvanici pořádně nadřel. Podceňovaného Argentince Lucase Alsinu nedokázal ukončit a vyhrál na body. Výraznou část druhého kola navíc Vémola strávil na zádech. Terminátor, jehož výkon v aréně bedlivě sledovali i jeho příští soupeři Attila Végh a Pavol Langer, po zápase uznal, že nebyl spokojený. Fanoušci ho hlasitě vypískali.

    Karlos Vémola byl největším favoritem sobotního turnaje Oktagon 45. Všichni experti i fanoušci očekávali, že svého soupeře Lucase Alsinu ukončí během prvního kola.

    O potetovaném Argentinci šly zprávy, že jeho velkou slabinou je boj na zemi. Nakonec se Terminátor s výrazně méně zkušeným borcem trápil celá tři kola a na Štvanici na něj lidé dokonce pískali.

    „Nebyl to lehký soupeř, jak někteří rádoby experti tvrdili. Ve druhém kole se mi nedařilo, zůstal jsem na zádech. Chápu ty, kteří bučeli, a děkuji těm, kteří tleskali. Ten frajer není tak špatný, jak o něm média psala,“ prohlásil po zápase zklamaný Vémola, jehož už 7. října čeká další zápas.

    Oktagon 45

    V Bratislavě se Terminátor střetne s obrovitým Slovákem Pavolem Langerem a půjde o titulový souboj. Vémola je králem polotěžké divize, dříve podceňovaný Langer nedávno získal prozatímní titul a na Štvanici sledoval, jak se Vémola s nepříliš známým Argentincem trápí.

    Langer po Vémolově zápase nakráčel do klece a střihl si s českým bijcem první oficiální stare down.

    „Říkal, že trénuje s lepšími wrestlery, než jsem já. Já zase trénuji s kluky, co ho porazili,“ řekl na adresu Pavola Langera Vémola, jehož v ochozech jako vždy podporovala jeho manželka Lela.

    Karlos Vémola a Pavol Langer

    Oktagon 45

    Na posledním galavečeru Oktagonu na pražské Štvanici šéf organizace Ondřej Novotný také před fanoušky připustil, že se nejspíše letos uskuteční dlouho očekávaná odveta mezi Vémolou a Véghem. K zápasu by mělo dojít na konci roku v pražské O2 aréně.

    „Čekám, vyhecovali jste mě, ale pořád čekám. Ale pozor, makám, i když v tichosti,“ řekl Attila, který Vémolu před čtyřmi lety knokautoval v prvním kole.

    Oktagon 45

    Kromě Vémoly se na turnaji na Štvanici po delší době představil také legendární Slovák Ivan Buchinger. V souboji s Francouzem Abouem Tounkarou dlouho tahal za kratší konec.

    Ve druhém kole ale tvrdými údery soupeře ukončil a slavil vítězství. „Buki je zpět,“ zakřičel po zápase oblíbený bijec do mikrofonu a řekl si o bitvu s talentovaným Čechem Jakubem Dohnalem.

    Oktagon 45

    Velké vítězství zaznamenal také oblíbený český ranař Daniel Škvor. Urostlý sympaťák má pověst ranaře, který jde vždy za knokautem. Nyní ale svého soka netradičně uškrtil. Škvor se pak vyhoupl na pletivo a naznačoval, že si jde pro pás šampiona.

    Smolné zranění šampiona a žádost o ruku v kleci

    Nejočekávanějším zápasem celého večera byla titulová bitva dvou zahraničních borců. Favorizovaný Belgičan Losene Keita si ale po minutě boje nejspíše zlomil nohu a rozhodčí zápas ukončil.

    Jeho soupeř Mate Sanikidze sice zůstal šampionem, ale z výhry se ani neradoval. „Nepotřebuji k výhře takové štěstí. Jsem výborný bojovník, šampion,“ řekl po zápase král pérové váhy.

    „Zranění nepřeji ani nepříteli. Je mi to líto. Myslím, že bych tě mohl porazit v boji, snad k tomu brzy dojde,“ dodal talentovaný Gruzínec.

    Losene Keita

    Pro Keitu, který platí za jednoho z nejlepších bojovníků v Oktagonu a mnozí fanoušci jsou přesvědčeni, že by se prosadil i ve slavné UFC, šlo o první porážku v kariéře. I tak ale po zápase zdravil fanoušky a působil, jakoby zápas vyhrál.

    „Omlouvám se. Připravoval jsem se na tento zápas a tohle se mi ještě nikdy nestalo. Vždy v kleci předvedu show,“ prohlásil po zápase Keita, který pak v kleci požádal o ruku svou partnerku.

    „Jsem přesvědčen, že takhle Sanikidze nechtěl vyhrát, měli bychom si dát odvetu. Ještě není konec, vrátím se,“ napsal několik hodin po turnaji na Instagramu bijec s přezdívkou „Black Panther“.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:00 pondělí 27. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      17
    • Tvl
      16
    • Haha
      11
    • Super
      6
    • Cože
      5
    • Sladký
      4