Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pytel, žrádlo a zápas na míru! Vémola čelí obřímu posměchu za „nejtěžšího soupeře kariéry“

    Karlos Vémola má soupeře na Štvanici. Proč se mu vysmáli fanoušci i rival Kincl? | foto: Koláž Expresu

    Koncem července se fanoušci bojových sportů dočkají posledního galavečeru Oktagonu na pražské Štvanici. Na „nejkrásnějším turnaji roku“ bude opět startovat Karlos Vémola (38). Dlouho nebylo jisté, s kým bude zápasit. Terminátor dopředu hlásal, že ho pravděpodobně bude čekat nejtěžší soupeř kariéry a obrovská výzva. Opak je ale pravdou. Populární bijec se střetne s nepříliš známým argentinským ranařem Lucasem Alsinou, který je v očích veřejnosti ideálním „žrádlem“ pro Vémolu. „Proč se neřeklo na rovinu, že Karel půjde s dalším pytlem?“ ptá se Karlosův rival Patrik Kincl.

    V květnu Karlos Vémola musel skousnout nejbolestivější porážku ve své kariéře. V pražské O2 aréně ho tehdy přejel jako parní válec jeho rival Patrik Kincl. Terminátor opouštěl vysočanskou halu celý pomlácený a ještě ho čekala ostuda v podobě jakési uličky hanby.

    Načas se Vémola odmlčel, pak mluvil o tom, že se zápasením letos skončí. Jako jeden ze svých posledních zápasů označil bitvu na turnaji na pražské Štvanici, který se uskuteční 29. července.

    Fanoušci dlouho nevěděli, s kým půjde Vémola do klece. Všichni tušili, že dostane spíše lehčího soupeře, aby se před blížící se titulovou obhajobou se slovenským obrem Pavolem Langerem dostal do tempa a zvedl si sebevědomí.

    Karlos ale v rozhovorech prohlašoval, že ho naopak čeká pravděpodobně nejtěžší soupeř kariéry a velká výzva. Vémola tehdy nejspíše věřil, že dopadne zápas se zkušeným Polákem Materlou, který se ale zranil.

    „Před třemi hodinami jsem mu poslal nové jméno, není to jednoduché mu sehnat soupeře, někteří se leknou. Je ve dvou vahách ve světové 80 nejlepších zápasníků. Materla je zraněný, bavili jsme se o tom, byla by to obrovská pecka, je to jedna z možností ke konci roku nebo na příští rok, teď ale to Materla nebude,“ sdělil Expresu před časem šéf Oktagonu Ondřej Novotný.

    Spolumajitel největší česko-slovenské organizace bojových sportů pak Vémolova soupeře odhalil ve svém pravidelném pořadu MMA letem světem.

    „Jeho soupeřem bude argentinský zápasník Lucas Alsina. Trochu mě mrzí, že nedopadlo žádné z velkých jmen, ale tak to někdy je. Z vyjmenovaných bojovníků je Alsina nejjednodušší, ale pořád je to zajímavý soupeř, který by měl být krokem na Karlosově cestě za obhajobou titulu,“ řekl Novotný.

    Argentinský ranař, který si říká La Cobra, má na kontě v profesionálním MMA jedenáct výher a čtyři porážky. Sedm ze svých soupeřů ukončil knokautem. Jednou zápasil v prestižní organizaci Bellator, prohrál v prvním kole na rear naked choke.

    Vzhledem k tomu, že v porovnání s Vémolou nemá příliš velké zkušenosti a jeho slabinou je boj na zemi, jsou fanoušci Oktagonu toho názoru, že se jedná o dalšího soupeře na míru pro Terminátora.

    Lucas Alsina

    V komentářích se objevují termíny jako „žrádlo“ či „pytel“. O svůj názor se v komentářích na oficiálním profilu na Instagramu Oktagonu podělil také šampion Patrik Kincl, který v květnu Vémolu jako první Čech porazil.

    „Promoval se nejtěžší soupeř kariéry, proto mi to vadí. Proč se neřeklo na rovinu, že Karel půjde s dalším pytlem, protože nechce nějakého normálního soupeře alespoň z druhé stovky žebříčku,“ píše Kincl, který upozorňuje také na to, že o zápas s Vémolou stáli zkušenější borci ze zahraničí.

    „Ale nějak se druhá strana odmlčela,“ poznamenal hvězdný bijec, jehož ale mnohem více zajímá galavečer, který se na Štvanici odehraje v pátek 28. června.

    Na pátečním turnaji se totiž střetnou Robert Bryczek a Pirát Krištofič, kteří si to spolu rozdají o titulový zápas s Patrikem Kinclem. Ranař z Hradce Králové se nedávno nechal slyšet, že by raději zápasil s Bryczekem, protože Pirátův skalp ve své sbírce už má.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 9. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      10
    • Haha
      9
    • Super
      6
    • Sladký
      5
    • Cože
      3
    • Tvl
      3