Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Brankář Hudáček, kterého vyštvali z Česka, je v Německu hvězda a miláček fanoušků!

    V Česku na něj kvůli angažmá v ruské KHL pořádala hokejová obec hon, který neměl šanci ustát. Poté, co se upsal Kladnu, se do něj pouštěli hokejové legendy, novináři i experti ze studia. Slovenský hokejový brankář Július Hudáček (35) z celé kauzy ale vyšel jako vítěz. Od kladenských Rytířů, kde působil pouze dva dny, shrábl tučné odstupné a nyní válí v německém Frankfurtu, kde si ho fanoušci neskutečně váží. Na sociálních sítích se už množí videa, na kterých Hudáček na ledě hecuje fandy v ochozech, ti pro něj zase složili speciální chorál!

    Není tomu dlouho, co českým hokejem hýbala kauza brankáře Júlia Hudáčka, který se upsal kladenským Rytířům, aby jim pomohl se záchranou v nejvyšší soutěži. Zatímco majitel klubu a legendární útočník Jaromír Jágr si mnul ruce, jakou se mu povedlo získat posilu mezi tři tyče, hokejová veřejnost byla jiného názoru.

    Do Hudáčka se kvůli angažmá v ruské KHL začali veřejně pouštět sportovní novináři, experti či bývalí hokejisté. „Rozhodnutí majitele Rytířů Kladno považuji za nevhodné a špatné,“ napsal například na svém profilu na síti X fenomenální gólman Dominik Hašek. Podobného názoru byl třeba také trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina.

    Jágr, který za předčasné rozvázání smlouvy s Hudáčkem musel zaplatit odstupné ve výši 367 tisíc korun a znovu shánět brankáře, se pak do hokejové veřejnosti ostře pustil na svém Instagramu. Příspěvek, kam umístil i fotografie některých expertů a novinářů, ale ze svého profilu smazal.

    Jaromír Jágr se na sociálních sítích rozohnil. Příspěvek pak raději smazal.

    „Rytíři Kladno oznamují, že došlo k ukončení spolupráce s gólmanem Júliem Hudáčkem. Toto rozhodnutí jsme učinili po zvážení všech aspektů souvisejících s jeho angažováním,“ uvedl kladenský klub na svém webu.

    Hudáček je v Německu za hvězdu, fanoušci mu složili vlastní chorál

    Od Hudáčkova vynuceného konce na Kladně uplynuly zhruba dva týdny a nyní už je celkem jasné, kdo je vítězem. Zatímco Rytíří se musí spoléhat na nerozchytaného lotyšského brankáře Mitense, Hudáček si našel angažmá ve Frankfurtu, kde si ho váží nejenom klubové vedení, ale také fanoušci.

    Po sociálních sítích už kolují videa, na kterých Hudáček z ledu po zápase hecuje fanoušci a ti do rytmu známé písně Live Is Life od kapely Opus křičí : Hu-Dá-Ček!

    Aby také ne, když od příchodu slovenského brankáře Frankfurt všechny tři zápasy vyhrál a Hudáček za svá záda pustil pouze pět branek. Zajímavé je, že bez Hudáčka jeho spoluhráči nedokázali vyhrát ani jedno z deseti soutěžních utkání.

    „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo přilákat zkušeného brankáře Júlia, který již prokázal svou třídu na mezinárodní scéně. Jsme rádi, že se tato příležitost naskytla hned a že jsme ji dokázali využít,“ řekl už dříve sportovní ředitel Frankfurtu David Fritzmeier.

    Fotogalerie