Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Trapas slovenské reportérky na MS: Naštvala kanadskou trenérku Němců, ta si stěžovala

    Více než výkony hráčů na hokejovém mistrovství světa se nyní řeší trapas slovenské novinářky. Reportérka televize RTVS dělala před svými kolegy rozhovor s kanadskou trenérkou Němců Jessicou Campbellovou. Položila jí velmi nevhodný dotaz, který naštval i českou koučku Karolínu Huvarovou. „Nepochopitelné! Bohužel to dokazuje, jak jsme tady v Evropě v tomto ohledu pozadu,“ řekla Expresu koučka původem z Ostravy, která v nedávné minulosti trénovala hokejisty v Americe.

    Kanadské trenérky Jessicy Campbellové si během světového šampionátu všímají nejen hokejoví fanoušci, ale i sportovní novináři z celého světa.

    Mladá a pohledná trenérka se stala historicky první ženou, co se postavila na velkém světovém turnaji na lavičku mužů. U německého nároďáku působí coby asistenta zkušeného kouče Söderholma, který si ji sám vybral a spolupráci si nemůže vynachválit.

    Jessica Campbell

    V týdnu se na Campbellovou zaměřila slovenská novinářka z veřejnoprávní televize RTVS Barbora Žiačiková. Trenérky se zeptala na to, jaké to je být atraktivní ženou mezi tlupou přitažlivých mužů a jestli náhodou někoho nemá radši.

    Campbellová vůbec nechápala a nevěděla, jak na tuto otázku má odpovědět. Reportérka tedy dotaz pro jistotu zopakovala.

    „Tohle je moje práce a profese. Hráči si dělají zase tu svou. Mám s nimi silný čistě profesionální vztah, nic dalšího není,“ reagovala lehce pohoršeně trenérka, která si pak na chování novinářky stěžovala tiskovému mluvčímu německého nároďáku.

    Jessica Campbellová je asistentkou kouče Söderholma.

    O ostudě píší už i slovenská média. Deník Pravda to nazval „hanbou na sto roků“.

    V Evropě jsme pozadu, v Americe by se to nestalo!

    Nevhodný dotaz televizní reportérky zvedl ze židle i českou koučku Karolínu Huvarovou, jež má s trénováním hokejistů své zkušenosti. V nedávné minulosti cepovala hráče amerického týmu Carolina Thunderbirds, kde působila i se svým snoubencem.

    „Dostala jsem podobnou otázku hned několikrát. Chápu, že v Česku a na Slovensku, dokonce ani v Evropě není běžné mít ženy v těchto vysokých pozicích, ale na americkém kontinentu se nad tím nikdo ani nepozastaví. Bohužel to pouze ukazuje, jak jsme tady v tomto pozadu. Navíc mě tento typ otázky o to více překvapil od ženy! Ta by měla být první, která toto rozhodnutí hlavního trenéra a Německého hokejového svazu podporuje a vyzdvihuje, a ne že jej takto shodí trapným komentářem o tom, zda se jí náhodou nezapalují lýtka,“ řekla na úvod Expresu Huvarová.

    „Zůstala jsem stejně opařená, asi jako Jessica. Nerozumím tomu, jak si to vůbec paní nebo slečna Žiačiková mohla dovolit. Posuzovat někoho podle jeho vzhledu nebo pohlaví mi v dnešní době přijde už hodně za zenitem. V USA, v Kanadě nebo na mezinárodní scéně mají ženy ve všech pracovních pozicích, i v tom prvoplánově mužském světě, jako je třeba hokej, a to ne z toho důvodu, aby tam měli někoho, na koho je pěkný pohled, někoho, kdo by se jim staral o zábavu o přestávce, ale proto, co ty ženy umí, co dokázaly, jaké mají znalosti a zkušenosti v oboru. Tady u nás tomu stále nerozumíme nebo nechceme rozumět,“ myslí si kráska, která nedávno pózovala pro pánský magazín Playboy.

    Huvarová se netají tím, že Jessice Campbellové drží na světovém šampionátu palce.

    „Jsem strašně ráda za to, že Němci měli koule na to, si ženu na střídačku postavit. Moc tomu fandím a jsem ráda, že snad vidíme nějaké to světlo na konci tunelu. Jsem na Jessicu pyšná, že to dopracovala na takovou úroveň. Více takových! Sama jsem na lavici stála a vím, že to není žádná legrace. Tam si nemůžete dovolit udělat chybu. Už jen proto, že nad vámi visí takové předsudky,“ dodává na závěr trenérka, která má mezi klienty i některé ostravské fotbalisty.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 17. září 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      58
    • Haha
      44
    • Super
      41
    • Cože
      31
    • Tvl
      29
    • Sladký
      25
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...