Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Experti zpochybňují Soukupovy boxerské schopnosti: Odvěcí nepřátelé, reaguje magnát

    V souvislosti se zápasem Jaromíra Soukupa (54) a Aleše Bejra na turnaji Clash of the Stars se na sociálních sítích vyrojilo mnoho expertů, co zpochybňují boxerské schopnosti mediálního magnáta. Soukup podle mnohých během své kariéry porážel nepříliš kvalitní boxery a šíří se i podezření, že si některé tituly zaplatil. „Zpochybňovat rekord na webu BoxRec je p**ovina, vůbec se nebudu pouštět do diskuze s těmito lidmi,“ uvedl pro Expres.cz Soukup, který své kritiky označil za odvěké nepřátele.

    Hlavním tahákem sedmého galavečera Clash of the Stars je zápas podle pravidel boxu mezi Jaromírem Soukupem a Alešem Bejrem. Podle sázkových kanceláří je favoritem Soukup, který má za sebou podle webu BoxRec.com 26 bitev v profi boxu a jen jednou odcházel jako poražený.

    Během nedávného B4THECLASH se ale youtuber Bejr rozhodl zpochybnit Soukupovy boxerské schopnosti a ptal se ho, jak se z něj stal profesionální boxer.

    „Co říkám na boxerské techniky pana Jaromírečka? Viděl jsem pár videosáků a nepřijde mi to úplně jako technika, nebo vlastně tréninky člověka, který je bývalý profi boxer, proto jsem se dotazoval, kolik má vlastně boxerských zápasů a jak je možné, že se dostal do profi boxu. Nicméně nevím, co si mám myslet o jeho technikách. Všichni to uvidíme 27. ledna,“ řekl ve video vzkazu pro Expres.cz Bejr.

    Boxerskou kariéru Jaromíra Soukupa začali pak řešit i další. Například moderátor a organizátor legendárního galavečeru Boxing Lucerna Matouš Rajmont, který se magnátovi vysmál na svém Facebooku.

    „Jaromír Soukup si soupeře nevybírá. Už porazil 24 profesionálních boxerů, kteří měli ve smlouvě podmínku minimálně dvou tréninků a druhou podmínku, že alespoň ten boxer, nebo jeden z jeho příbuzných se musí jmenovat Jaromír a musí alespoň trochu vypadat jako sám velký Jaromír. To už musí být prostě nějaký fakt střelec, aby to Jaromír Soukup neřešil. Jen by mě zajímalo jestli ten pan Bejr je alespoň trochu boxer, abych měl kdyžtak jistou výhru. Stačí fakt jen trochu rekreační boxer. To by mě u té sázky v rubrice Sázky Jaromíra Soukupa pak mrzelo, kdyby mi ten pan Bejr prohrál i s tímhle zoufalcem,“ napsal Rajmont.

    Soukup si měl zaplatit titulové zápasy? P**ovina, reaguje magnát

    Na Soukupovu kariéru se zaměřil také portál proboxing.cz, který se zaměřuje na bojové sporty, zejména na svět boxu. Zmiňovaný web poukazuje na fakt, že soupeři, s nimiž Soukup v minulosti bojoval, měli většinou velmi nelichotivé skóre.

    „V roce 2007 se utkal v Praze o světový titul v těžké váze Global Boxing Council (GBC) s Pavlem Šiškou (6-61-1, 4 KO). Soukup s přehledem Šišku přeboxoval a v sedmém kole ukončil. Nutno však podotknout, že ačkoliv šlo o světový titul, tak tato organizace není nijak prestižní, neřešila postavení boxerů v žebříčcích ani jak kvalitní boxeři jsou. V praxi to funguje tak, že se zaplatí dané organizaci „XYZ“ poplatek za pás a prostě si o něj zaboxujete,“ píše se v článku.

    „O dva roky později vybojoval v hotelu Pyramida také Mezinárodní český titul, tentokrát však v křížové váze, když ve třetím kole ukončil běloruského boxera Dzmitri Kutase (0-9-0). Ano i tady si můžete všimnout, že to nebyl standardní titulový zápas, protože za normálních okolností by si boxer, který ani jednou nevyhrál o titul nezaboxoval. Tehdy se prostě zaplatil pouze licenční poplatek a šlo se boxovat o „mistra“ ČR,“ stojí dále v textu.

    Redakce Expres.cz Jaromíra Soukupa kontaktovala. Nabídli jsme mu prostor vyjádřit se k výše zmiňovaným kritickým ohlasům.

    „Já se do diskuze s těmito lidmi pouštět nebudu. Zpochybňovat rekord na BoxRec.com je p**ovina,“ reagoval Soukup, který své kritiky označil za „odvěké nepřátele“.

    Fotogalerie