Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jste beznadějný případ! Můj čas je příliš drahý! Bosák z ČT válčí s hejtry kvůli Kataru

    Po čtyřech letech se historie opakuje. Hvězdný komentátor České televize Jaromír Bosák (57) nezvládá kritiku na sociálních sítích a skrz svůj twitterový profil válčí s hejtry. Některé z nich zesměšňuje a opět padla výhrůžka, že jejich příspěvky zmíní v knize. „Jste beznadějný případ... Snad to zvládnete přečíst,“ píše fotbalový expert jednomu ze svých kritiků. Na paškál si ale Bosák vzal i své kolegy z branže!

    Legendární komentátor Jaromír Bosák je známý tím, že kromě fotbalu často komentuje také politické dění. V roce 2018 například ostře kritizoval, že se světový šampionát odehrává v Rusku.

    Svou politickou vsuvkou tehdy rozhněval mnoho diváků, s nimiž se pak hádal na sociálních sítích. Některé sprostě urážel, jiným zase vyhrožoval, že jejich tweety zveřejní ve své knize i s pravopisnými chybami.

    Nyní Bosák vede internetovou válku se svými hejtry znovu. Vše odstartovala jeho slova o právě probíhajícím mistrovství světa v Kataru. Moderátor v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV řekl, že ho zklamalo, že se turnaje účastní největší hvězdy včetně Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Bosák věřil, že budou šampionát bojkotovat.

    „Přiznám se, že mě velmi zamrzelo, že když vyšly najevo údaje a čísla o lidech, kteří zemřeli při stavbě hotelů, stadionů, silnic. Čekal jsem, že největší fotbalové hvězdy řeknou: Hoši, bez nás! My tam prostě nepojedeme,“ uvedl Bosák.

    „Chápu, že pro někoho, kdo by se dostal na své první a třeba jediné mistrovství světa, by to bylo hodně těžké rozhodnutí, protože více ve sportu není. Ale speciálně u těch největších hvězd, jako jsou Messi a Ronaldo, kteří už tohle zažili mockrát, bych čekal, že se od nich něco takového doslechnu. A to je pro mě asi to největší zklamání z té předturnajové doby,“ dodal komentátor, který se poté od televizních diváků dočkal velké kritiky.

    Jste beznadějný případ, snad to zvládnete přečíst... Asi na vás musím pomaleji

    Mnozí Bosákovi vyčítají, že káže vodu a pije víno. Sám se na turnaji v Kataru podílí, zápasy komentuje z pražského studia.

    „Děláte svou práci. Jen je pak divné vyčítat hráčům, že dělají zase tu svou: hrají fotbal,“ vzkazují lidé Bosákovi na sociálních sítích.

    Zatímco na Facebooku se Bosák ke kritickým komentářům zatím nijak nevyjadřuje, na Twitteru se slušně rozepsal. Stejně jako před čtyřmi lety se snaží hejtry zesměšňovat a naznačuje, že nejsou dostatečně inteligentní a vzdělaní.

    „Vy jste beznadějný případ. Odkážu vás na obsáhlé vyjádření Garyho Linekera na toto téma. Srovnávat účast novináře a přímého aktéra akce je rozdíl, ať se vám to líbí, nebo ne. A naposledy, kritizoval jsem nevystoupení hráčů v letech daleko před turnajem. Snad to zvládnete přečíst,“ píše jednomu z kritiků Bosák.

    Hvězda České televize lidem svérázným způsobem vysvětluje, že k bojkotu mistrovství světa nikoho nepřemlouvala.

    „Ještě jednou, asi na vás musím pomaleji. Zmíněné tvrzení jsem použil už v roce 2010, myslím, že velcí hráči měli dost času během této doby zatlačit svým vlivem na FIFA. Nikdy a nikoho jsem nevyzýval před samotným katarským turnajem, aby MS bojkotoval, to je prostě lež. I vaše,“ vzkazuje komentátor, který lidi na Twitteru poučoval o tom, jak vypadá novinářská práce.

    „Pokrytectví level, že do tolika ani neumím napočítat,“ rýpl si do Bosáka fotbalový fanoušek Tomáš.

    „No, snad jste zvládl alespoň 1 + 1. Novinář je pokrytec, protože se dvanáct let kriticky vyjadřuje k akci, o níž referuje. Oni jsou hlava, pane vachmajstře,“ reagoval fotbalový expert.

    „Že se nějak vyjadřujete deset let, je irelevantní, ti hráči by podle vás měli riskovat účast na MS, ale sám ho nemáte problém komentovat. V tom to je,“ snažil se Bosákovi vysvětlit diskutér Zdeněk.

    Hvězdný komentátor ale diskutovat nechtěl a přešel do útoku.

    „Diskuze s někým, kdo neustále tvrdí něco, co není pravda, jen proto, aby mohl ukazovat prstem na toho špatného, zatímco on je mravním majákem, nemá smysl. Můj čas je na konverzaci zrovna s vámi příliš drahý,“ napsal Bosák, který se poté pustil i do svých kolegů z branže, konkrétně novinářů z deníku Sport. Ti Bosáka za jeho pokrytectví také kritizovali.

    „Nepromeškali šanci, jsou to miláčci. Škoda že si vůbec nevšímali podstaty věci: kdy a v jakém souvislosti tahle věta poprvé padla. Ale to by chtělo se zeptat nebo dohledat. Což se asi nedá čekat. Inu, je novinařina a novinařina a klik je klik,“ myslí si Bosák, který opět pohrozil také tím, že některé tweety možná zveřejní v knize.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:49 sobota 25. března 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      103
    • Super
      36
    • Haha
      36
    • Cože
      29
    • Sladký
      28
    • Tvl
      27