Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hrejzek: Kdo je hlavní hrdina Janktova coming outu? Markéta ho mohla potopit, měla důvod

    Jakub Jankto a Markéta Ottomanská v dobách, kdy ještě tvořili pár. | foto: Profimedia.cz

    Celý fotbalový svět nyní řeší sparťanského záložníka Jakuba Jankta (27), jenž sebral veškerou odvahu a přiznal, že je homosexuál. Všichni oceňují jeho statečnost a nazývají ho hrdinou či inspirací pro mladé sportovce. Skutečným hrdinou tohoto příběhu je ale jeho bývalá přítelkyně Markéta Ottomanská. Ta se známým fotbalistou měla v posledních měsících vztahu zažít hotové peklo. Jejich spory o výživné na syna Davida dokonce skončily u soudu. Když měla Markéta šanci svého expřítele veřejně potopit, naopak ho podpořila a tajemství o jeho sexuální orientaci držela dlouho pod pokličkou.

    „Jsem homosexuál a už se nechci déle skrývat,“ oznámil v pondělí prostřednictvím sociálních sítí sparťanský záložník Jakub Jankto, který se tak stal prvním českým fotbalistou, jenž veřejně oznámil, že je gay. Jeho coming out obletěl celý svět. Janktovi okamžitě vyjádřily podporu megakluby, jako je Real Madrid, Juventus Turín či Barcelona. Za hrdinu ho označují nejen slavní sportovci, ale i fanoušci, umělci a politické osobnosti.

    Není pochyb o tom, že Jankto svým krokem otevřel dveře mnoha dalším homosexuálům ze světa sportu, kteří stejně jako on žijí dlouhé roky ve lži. Ti to nyní budou mít mnohem snazší, jít s pravdou ven, když vidí, jaké obří podpory se sparťanský záložník dočkal.

    Lidé, kteří Jankta teď uctívají jako hrdinu, ale nejspíše zapomněli na jeho bouřlivý rozchod s expřítelkyní Markétou Ottomanskou, s níž má fotbalista syna Davida.

    Mnozí nabyli dojmu, že se na fotbalisty lepí zejména zlatokopky, jež prahnou po rychlé slávě a penězích. Markéta je ale pravý opak. Rozchod s Janktem dlouho nekomentovala a odmítala mluvit s médii. Až po několika měsících naléhání se svěřila se svým příběhem redaktorovi Expresu.

    Markéta nám tehdy přiznala, že ji měl Jakub dlouhodobě psychicky týrat, a hlavně po rozchodu odmítal platit výživné na svého syna Davida. Jejich spor tehdy řešil i soud, a zatímco miliony vydělávající fotbalista vrážel nemalé peníze do svého podnikání, sympatická brunetka šetřila, kde se jen dalo.

    „Jeho několikamilionová investice mě celkem překvapila. Vlastnímu synovi totiž za posledních pět měsíců poslal jen čtrnáct tisíc korun, a to jen proto, že to má soudně nařízené,“ řekla před časem Expresu Markéta Ottomanská, která se dostala do finanční nouze a požádala o pomoc neziskovou organizaci pro matky samoživitelky.

    „Hledám cesty, jak z této nepříjemné situace ven. Moc mi v minulém měsíci pomohl Klub svobodných matek. Požádala jsem si o příspěvek na bydlení a během pár dní jsem díky jejich úžasné práci mohla zaplatit nájem,“ svěřila se nám loni v květnu Markéta.

    Mohla ho potopit, naopak mu ale vyjádřila podporu a udržela tajemství

    Mnoho žen v její kůži by se nejspíše chtělo svému expříteli pomstít, jak jen to jde. Markéta ale udělala pravý opak. Dlouhou dobu věděla, že je Jankto homosexuál. Sám se jí před více než rokem přiznal. Mohla mu zavařit, naprášit ho bulváru a udělat jakýsi coming out za něj. Dobře si byla vědoma, jak citlivá je to věc a jak moc by mu tím mohla ublížit. Mnozí lidé ji k tomu i vybízeli. Ona se ale nechtěla mstít. Jediné, po čem toužila, bylo, aby Jankto fungoval coby rodič.

    Markéta je na výchovu syna sama.

    Markéta nakonec Jakubovi, s nímž vedla soudní bitvu, vyjádřila podporu a odmítla o sexuální orientaci svého expartnera informovat média. Dokonce i nyní si na jeho velké chvíli nijak nesnaží „honit slávu“.

    Od pondělka odmítla už několik rozhovorů a žije si dál svůj poklidný život. Před pár dny otevřela roztomilý obchůdek v Dejvicích, má také lesní školku pro děti a je zase šťastná a zamilovaná.

    Na závěr se sluší dodat, že to byla nejspíše ona, kdo Jakuba Jankta motivoval ke coming outu.

    „Už před časem jsem mu řekla, že jeho úkolem v tomto životě je změnit tohle ve světě, být první a jít ostatním mladým klukům příkladem. To se včera naplnilo,“ řekla pro Expres.cz Ottomanská, jež už prý s Janktem nehodlá válčit, ale naopak mu přeje, ať je v životě spokojený a šťastný.

    Škoda že podobným způsobem nejednal v minulosti také sám Jakub Jankto. Byl by pak o moc větším hrdinou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 14. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      52
    • Trapas
      29
    • Sladký
      11
    • Haha
      10
    • Tvl
      10
    • Cože
      4