Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    VIP tribuna na derby: Sparťané Bouček s Kolečkem a zadumaný Tvrdík!

    Nedělní 310. derby mezi Slavií a Spartou skončilo bezbrankovou remízou a fanoušci se shodují, že nešlo o příliš atraktivní duel. Zatímco na hřišti to byla většinu zápasu pěkná nuda, zajímavé věci se děly na tribunách. Fanoušci obou táborů si připravili působivá chorea a v ochozech si atmosféru užívala nejedna známá osobnost. Nechyběli velcí sparťané Petr Kolečko (39) či Libor Bouček (43). Se skleničkou piva v ruce si zápas užívali vlivný funkcionáři, předseda Slavie Jaroslav Tvrdík (55) naopak působil zadumaně.

    Zatímco ve středu slavila Sparta výhru 3:2 v prodloužení a zároveň postup do semifinále domácího poháru, nedělní derby pražských „S“ žádnou branku nepřineslo. Fanoušci se nedočkali ani žádné větší šance.

    Trenéři Brian Priske i Jindřich Trpišovský po svých svěřencích vyžadovali spíše než ofenzivní koncert bezchybnou defenzivu. V brance Slavie se poprvé představil reprezentační brankář Jindřich Staněk, který dorazil v zimě z konkurenční Plzně a teprve nedávno doléčil zranění z přípravy.

    „Zapojil jsem se do tréninku s mužstvem v pondělí, trénoval jsem celý týden s postupnou zátěží. Dostal jsem se do plného, intenzivního tréninku, pak bylo na trenérech, jestli mě chtějí postavit. Řekl jsem, že jsem připravený,“ uvedl po zápase gólman, který i přestože neměl příliš práce, tak byl vyhlášen hráčem zápasu, což dokazuje, jak málo zajímavých situací se v neděli na Letné odehrálo.

    Derby pražských „S“ skončilo bezbrankovou remízou.

    Na hřišti to byla jedna velká nuda. Oba týmy se soustředili zejména na to, aby neudělali chybu a nakonec byli asi s remízou všichni spokojení. Zajímavé dění se ale odehrávalo na tribunách. Oba fanouškovské tábory si připravily působivé choreografie.

    Zápas dvou nejslavnějších českých klubů si v ochozech užívaly také známé tváře. Slavii opět přišla podpořit těhotná tenistka Petra Kvitová s koučem Jiřím Vaňkem. Domácím drželi palce zarytí sparťané Petr Kolečko a Libor Bouček.

    Petr Kolečko na derby

    Libor Bouček na derby

    Svátek fotbalu, který tentokrát ale příliš fotbalové krásy nenabídl, si na VIP tribuně užíval také bývalý kouč Sparty Vítězslav Lavička, šéf FAČRu Petr Fousek či vlivný funkcionář Miroslav Jansta, který si pochutnával na točeném pivu. Lehce zadumaným dojmem pak během zápasu působil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

    Jaroslav Tvrdík

    Na všechny fotky se podívejte do galerie.

    Fotogalerie