Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Clash of the Stars přetahuje hvězdy Oktagonu! Chceme Vémolu i Mikuláška, potvrdil Expresu Le Sy

    Clash přetahuje hvězdy Oktagonu! | foto: Koláž Expresu

    Šéf Oktagonu Ondřej Novotný (46) to nejspíše neuslyší rád, ale z organizace Clash of the Stars se pomalu, ale jistě stává velký hráč na české MMA scéně. Důkazem budiž fakt, že promotéři cílí na hvězdné bijce z Novotného stáje. Podle zdroje Expresu mají být v pokročilé fázi jednání s kontroverzním bijcem Václavem Mikuláškem, který po nedávné prohře na Štvanici pod návalem emocí trochu teatrálně ukončil kariéru. A to není vše! Jedná se také o případném přesunu nejslavnějšího českého zápasníka Karlose Vémoly. „S oběma jsme v dlouhodobém kontaktu,“ potvrdil spekulace promotér Clashe Tomáš Linh Le Sy.

    Organizace Clash of the Stars minulý rok vlétla na českou MMA scénu jako uragán. Původně bylo cílem bavit fanoušky bojových sportů díky bizarním bitkám influencerů a celebrit. Tento formát se v Česku hodně uchytil, a dokonce se ho snaží kopírovat i jiné organizace.

    Promotéři Clashe ale poslední dobou začali cílit i na profesionální zápasníky. V organizaci bojovali už například Filip Roubíček či Tadeáš „Mawar“ Růžička. Jejich zápasy vždy okořenily jednotlivé galavečery.

    Nyní se do redakce Expresu dostaly informace od velmi spolehlivého zdroje, že šéfové Clashe pokračují ve vábení dalších profi bojovníků. Nové posily si našli u největší tuzemské organizace Oktagon MMA a nejde o žádná neznámá jména.

    „Clash jedná s Václavem Mikuláškem a Karlosem Vémolou z Oktagonu. První jmenovaný už má předdomluveného soupeře a měl by se objevit na jednom z následujících turnajů. U Vémoly to bude složitější. S Oktagonem má ještě smlouvu na několik zápasů. Po odvetě s Attilou Véghem by ale měl být volný a v přestupu mu už nic nebude bránit,“ uvedl člověk, který si nepřál být jmenován.

    Karlos Vémola

    Jednání s Mikuláškem a Vémolou Expresu poté potvrdil i promotér a spolumajitel Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy.

    „S Karlosem i Vaškem jsme v dlouhodobém kontaktu. U Karlose jsme ve fázi, kdy máme naplněný první autobus Kotlárovců a momentálně hledáme lidi do druhého. Vaška Mikuláška vyzval na zápas Radim Rocky Volák, tak čekáme, zdali si na něj Vašek troufne,“ sdělil nám Le Sy, který ale nesouhlasí s tím, že by jednání byla v pokročilé fázi.

    „O zápase na konkrétním turnaji se ještě nejedná. Je to vše pouze ve fázi prvotních vztahů a jednání. Záleží také na smluvních vztazích, které oba mají momentálně platné,“ dodal pro Expres.cz Tomáš Linh Le Sy.

    Trojice hlavních představitelů Clash of the Stars

    Redakce Expresu kontaktovala také Václava Mikuláška a Aleše Rataje, manažera Karlose Vémoly. Zatímco Vémolův manažer do vydání článků nereagoval, Mikulášek jednání s Clashem nepopřel.

    „Smlouva v Oktagonu mi už vypršela, stihl jsem vše odzápasit. To, že si s někým promluvím, ještě neznamená, že tam jdu. S Tomášem (Le Sym, pozn. red.) se znám od dětství a na to téma se baví se mnou dlouho, já ale momentálně ještě nevím, jestli se mi do toho chce,“ napsal nám bijec s přezdívkou Baba Jaga.

    Kontroverzní ranař Václav Mikulášek sice nemá kdovíjak oslnivou bilanci, ale může se pochlubit obří fanouškovskou základnou, je letitou stálicí Oktagonu a jeho zápasy i chování během vážení často budí velmi silné emoce.

    Václav Mikulášek

    Naposledy se představil na turnaji Oktagon 45 na pražské Štvanici, kdy ho v prvním kole „uškrtil“ Nor Ole Magnor. Mikulášek po zápase pod návalem emocí položil rukavice do středu klece, čímž bojovníci dávají najevo, že končí kariéru.

    Je pravděpodobné, že si Mikulášek své rozhodnutí brzy rozmyslí a jeho další kroky by měly směřovat právě do Clashe. Není tajemstvím, že Mikulášek pravidelně chodí na turnaje Clash of the Stars coby fanoušek. „Zatím nevidím důvod pokračovat,“ řekl nám pětatřicetiletý zápasník.

    O konci profesionální kariéry mluví už nějakou dobu i Karlos Vémola, který na Štvanici porazil na body Argentince Alsinu a v říjnu ho čeká obhajoba titulu proti slovenskému obrovi Langerovi.

    Kromě tohoto zápasu má český Terminátor ještě dohodnutou odvetu s Attilou Véghem. Je otázkou, zda k dlouho očekávanému klání dvou skvělých veteránů dojde ještě letos.

    „Spíše to není reálné, jsme domluveni na něčem, máme společnou vizi, ale zatím jsme ji neoznámili, chybí k tomu ještě nějaké kroky. Za mě je to spíše příští rok,“ uvedl před časem pro Expres.cz šéf Oktagonu Ondřej Novotný.

    Karlos Vémola je opět kritizovaný

    Vémola během nedávné narozeninové párty vtipkoval, že až ukončí svou veleúspěšnou kariéru, mohl by si střihnout zápas proti celému klanu Kotlárovců. Karlos dokonce avizoval, za jakou částku by do toho šel. Prý by ho uspokojil milion za každého Kotlára.

    S přehledem největší hvězda z rodu Kotlárovců, mohutný sekuriťák Jarda, který má v Clashi zatím bilanci 1:1 a čeká ho zápas s Datlem a stal se z něj také zpěvák, vzal slova od Karlose Vémoly hodně vážně a nedávno uvedl, že by o zápas s Terminátorem stál.

    „Karlosi, já tě zdravím. Chci ti poděkovat, že ses o mně zmínil a ž vyzval mě do klece… Nejen mě, ale i celý náš rod Kotlárovců. Chci ti jenom odpovědět, že tvoji výzvu přijímám a bude mi velkou ctí jít s tebou do zápasu. Takže lidi, pokud tohle vyjde a jestli to Clash of the Stars zorganizuje, máte se na co těšit, bude to zápas století,“ vzkázal prostřednictvím sociálních sítích Kotlár.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:11 středa 6. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      13
    • Super
      4
    • Cože
      4
    • Tvl
      3
    • Trapas
      2
    • Sladký
      2