Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Courtois mi za noc dal více než De Bruyne za tři roky, řekla expartnerka. Hvězdy Belgie spolu nemluví

    Dvě největší ikony belgické reprezentace spolu nemluví. A může za to žena. | foto: ČTK

    Na světovém šampionátu v roce 2018 byli černým koněm, měli tým plný hvězd v těch nejlepších letech. Neuspěli. A letošní druhou šanci zatím belgičtí fotbalisté za pačesy rozhodně nechytají. Tým je v rozkladu, hádá se a na jednom z posledních tréninků málem došlo ke rvačce tří hráčů. Za napjatou atmosférou stojí mimo jiné i milostný trojúhelník, kvůli němuž spolu největší hvězda Kevin De Bruyne a jasná jednička Thibaut Courtois už roky nepromluvili ani slovo.

    Byla to hodně pikantní kauza. Před deseti lety platili Kevin De Bruyne a Thibaut Courtois za největší talenty belgického fotbalu. Věštilo se jim, že spolu za pár budou tahouny zlaté generace do té doby fotbalově nevýrazné země.

    Namísto toho došlo k milenecké aféře, která obě hvězdy rozkmotřila pravděpodobně už navždy. De Bruyne tři roky randil s nenápadnou belgickou kočkou Caroline Lijnenovou. Jenomže se přišlo na to, že ta mu zahýbala právě s reprezentačním parťákem. Třaskavé novinové titulky Caroline nerozporovala. Naopak se k nevěře přihlásila.

    „Kevin se mi kdysi přiznal, že něco měl s mou někdejší nejlepší kamarádkou. Dala jsem mu na výběr: Ona, nebo já. Byla jsem připravena mu dát druhou šanci, ale náš vztah už nikdy nebyl jako předtím. A Thibaut mi za jedinou noc dal to, co mi s Kevinem chybělo tři roky. Skvěle jsme se spolu bavili, a dokonce mi dobře vařil,“ řekla belgickému deníku Sport.

    Podle tehdejších zpráv se De Bruynea celá věc silně dotkla. Později se nechal slyšet, že se ho tehdejší belgický kouč Marc Wilmots dokonce zeptal, jestli má Courtoise dál povolávat do reprezentace, na což elitní záložník odpověděl, že ačkoliv nevěří tomu, co brankář udělal, chce to nejlepší pro tým, a tudíž ho podržel. Jenže neodpustil.

    Kevin De Bruyne

    De Bruyne a Courtois spolu od té doby nemluví a probíhající mistrovství v Kataru na tom nic nemění. A to je problém. Negativní nálada se rozlezla po celém týmu, nekomunikují spolu ani někteří jiní spoluhráči a na jednom z tréninků se měli tři z nich natolik zhádat, až musel hromotluk Romelu Lukaku vlastním tělem zabránit rvačce.

    Podrážděný je hlavně zmíněný De Bruyne. Ten všechny spoluhráče i celou zemi šokoval vyjádřením, že Belgie nemá pražádnou šanci na šampionátu uspět.

    Thibaut Courtois v akci

    „Vyhrát mistrovství světa? Bez šance. Měli jsme možnost v roce 2018. Máme dobrý tým, ale stárneme. Přišli jsme o některé klíčové hráče. Přišli noví hráči, ale nejsou na takové úrovni, na jaké jsme byli před čtyřmi lety. Beru nás spíše jako outsidery,“ prohlásil po upocené výhře nad Kanadou.

    V dalším zápase už Belgie senzačně prohrála 0:2 s Marokem. A pokud chce postoupit, musí ve čtvrtek v 16 hodin bezpodmínečně vyhrát poslední zápas ve skupině. S týmem, který nejenže netáhne za jeden provaz, ale je roztříštěn na několik znesvářených partiček, to proti horkokrevným Chorvatům půjde zatraceně těžko.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:31 pátek 31. března 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      36
    • Super
      19
    • Trapas
      16
    • Sladký
      12
    • Cože
      11
    • Tvl
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...