„Tradice je tradice. Uvařili jsme pro vás oblíbený vaječný likér dle naší receptury. Můžete si jej zakoupit ve všech našich restauracích a vychutnat si ho doma nebo jej darovat,“ informuje na Instagramu Zdeněk Pohlreich, který pro jistotu nedodal, na kolik si výrobek cení a jak velká lahvička vánoční pochoutky ve skutečnosti je. Fotka bohužel docela zkresluje.
Pokud se vydáte na Facebook Café Imperial, dozvíte se víc. „Lahev 0,25 litru stojí 275 korun,“ zodpoví dotaz pro všechny zájemce jeden ze zasvěcených. Pokud byste se během Vánoc chtěli rozšoupnout a dopřát si třeba půl litru, připravte si rovnou 550 korun.
Pohlreich tak trumfne i vaječňák své kolegyně z pořadu Šéfem za pár minut, známé cukrářky, která si stejné množství cenila na 450 korun.
„Připravila jsem naprosto exkluzivní vaječný likér, který jsem uvařila ve spolupráci s likérkou Svachovka, která pro mě uvařila skvělý rum, který v kombinaci s vanilkou a smetanou dodal likéru nenapodobitelnou chuť. Brzy v e-shopu,“ lákala loni Iveta Fabešová na Instagramu a fanouškům už se začaly sbíhat sliny.
Vaječňák od šéfa je navíc o stokorunu dražší, své zákazníky si ale i přes velmi sebevědomou cenu jistě najde. Minimálně v řadách snobů a těch, kdo se přátelům, rodině a kolegům rádi pochlubí tím, že si popíjí likér od šéfa.
Pro ty, kdo se do výroby chtějí pustit sami, Fabešová před časem svůj recept pro Český rozhlas „odtajnila“. Na 0,5 litru je potřeba: 125 ml kondenzovaného mléka, 70 g cukru (je jedno, jestli použijeme moučkový cukr, nebo krystal), vanilkový lusk, mléko, 2 žloutky, 1 panák hnědého rumu, 1 panák brandy.
Fotogalerie |