Kristína Nemčková
Kristína Nemčková (21) je nejmladší vítězkou soutěže (v době vítězství jí bylo sedmnáct) a s obrovskou budoucností před sebou. Kromě toho, že vydala kuchařku, se šla učit kuchařskému umění do londýnské školy Le Cordon Bleu. Pracuje v nejlepší restauraci světa se třemi michelinskými hvězdami v Dánsku. Logicky se tak okamžitě zařadila do listu Forbesu 30 pod 30.
„Během natáčení jsem se naučila zvládat stres vyplývající z časových limitů, všudepřítomných kamer a přemýšlet o jídle více komplexně,“ prozradila Expresu Kristína.
„Finanční výhru jsem vložila do produkce vlastní kuchařky, ze které výdělku jsem si zaplatila studium na kuchařské škole Le Cordon Bleu v Londýně a získala tam profesní certifikaci Grand Diplome. V Londýně jsem hned po škole našla první práci v dvoumichelinské restauraci Story, ve které jsem se po roce vypracovala na pozici chef de partie,“ pokračuje.
„Mám možnost prezentovat svou zemi v zahraničí skrze moje degustační večeře inspirované tradiční českou a slovenskou kuchyní a ani na jedné z nich nechybí při mém představování, že jsem MasterChef,“ chlubí se.
„Musím ale přiznat, že v profesionální gastroscéně, zejména v zahraničí, se titulem z televizní soutěže nechlubím. Mezi profesionály je nutné obhájit, že nejsem jenom hvězda z obrazovky, ale s vařením to myslím vážně. Soutěž je pro mě uzavřenou úspěšnou kapitolou a soustředím se teď na budoucí výzvy, tou největší je jednou otevření vlastní restauraci. Na to se teď intenzívně připravuji a sbírám zkušenosti ve světě od těch nejlepších v oboru,“ dodává Nemčková.
Fotogalerie |