Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zhrzený útok Cibulky s Jagelkou: Roky si užívali popularity, teď na Barrandov plivou!

    Jagelka s Cibulkou jsou šťastní i po letech. | foto: Profimedia.cz

    Televize Barrandov Jaromíra Soukupa se pro nízkou sledovanost zbavila v minulém týdnu dlouholetých moderátorských tváří Aleše Cibulky a Michala Jagelky. To nezůstalo bez odezvy a mezi moderátory a vedením televize je nyní značné napětí. Registrovaní partneři se totiž octli bez velmi výrazného zdroje příjmů, a tak v nervozitě na Barrandov zaútočili ve svém oficiálním prohlášením.

    Pořady dvojice podle televize Barrandov dlouhodobě propadaly a slabá čísla měla být nakonec jediným důvodem odchodu moderátorů zavedených pořadů Můžu dál? a Roztoč to (Aleš Cibulka) a dále Aféry a Život na houpačce (Michal Jagelka). Po letech spokojeného vysedávání na výsluní televizní slávy přichází nyní zahořklá kritika.

    „Atmosféra v TVB je v posledních několika měsících, od jmenování nového programového vedení, na bodu mrazu. Nekompetentnost a neprofesionalita je doplněna žárlivostí, mindráky, závistí, arogancí, intrikami a čistkami. V takovém prostředí se opravdu nedá pracovat. Televize je tvůrčí živý organismus a organismus barrandovské televize je momentálně nemocný a paralyzovaný. Každý se bojí každého, módními se staly pomluvy a donášení. Nerozhodují už výsledky práce, sledovanost pořadů či profesionalita, ale patolízalství,“ prohlásila dvojice ve svém ostrém prohlášení na serveru Mediaguru.cz a nadále se ke kauze nechce vyjadřovat.

    Cibulka s Jagelkou prý již od léta pociťovali promyšlenou a zákeřnou tendenci ke své postupné likvidaci a přívětivá rodinná televize, do které před pěti lety nastupovali, se proměnila v neprofesionální hnízdo, kde se nedalo dýchat. Zároveň poukazují na negativní působení programového ředitele Jana Musila. Ten to ovšem rezolutně popírá.

    „Jejich prohlášení jsem četl. Ale i když je mi jasné, že tam mluví o mně, vůbec se mi k tomu nechce vyjadřovat. Nerad totiž mluvím o věcech, které mi nepřísluší komentovat. Kdyby to bylo něco faktického, tak k tomu své řeknu. Ale tohle je nesmysl. Jsem Honza Musil, ne televize. Já nemůžu nikdy nikoho vyhodit,“ uvedl pro server Super.cz a naznačil, že se vedení televize může bránit slovům bývalých moderátorů i právně.

    Lidé se na Cibulku s Jagelkou už nechtěli koukat

    Veškeré spekulace o důvodech odchodu obou oblíbených moderátorů utnula slova generálního ředitele televize Barrandov. Cibulka a Jagelka podle jeho vyjádření už prostě tak oblíbení nejsou.

     „Pořady této moderátorské dvojice, mezi něž patří Můžu dál?, Roztoč to, Aféry a Život na houpačce, se nesetkaly s takovou diváckou podporou, která by je udržela v aktuální programové nabídce stanice, jež kontinuálně zvyšuje svůj podíl na trhu. U všech formátů vlastní tvorby je pro nás klíčová sledovanost, která je téměř jediným kritériem pro nasazení pořadů do vysílání. Hledat za jakýmkoli naším krokem něco jiného je bezpředmětné,“ sdělil ke svému rozhodnutí pro web idnes.cz ředitel televize Jaromír Soukup.

    Hýká jako potrefená husa?

    Nemá smysl řešit, která strana sporu má pravdu, jde-li o klasický konflikt majitel vs. vykopnutý zaměstnanec. Cibulkova hvězda pět let zářila nad Barrandovem. Byl všude, pořád a televize bez něj snad nemohla existovat. Jeho pořady Sejdeme se na Cibulce, Cibulkova tajenka, rozhlasový Tobogan a další aktivity mu vydělávaly statisíce.

    Když ostatní kolegové padali jako mouchy (postupně odešli Lesák, Železný, Zedníček, Genzer se Suchánkem a další), žádného se nezastal. Mlčel. Nemluvil o likvidaci a štvavé kampani. Byl loajální. Teď, když došlo i na něj, střílí po bývalých šéfech ostrými. Cibulkovy zhrzené výstupy do médií tak připomínají emotivní odchod Emmy Smetana z Novy. Pohledná moderátorka vydávala neshody s vedením a nízkou pracovní morálku za omezování svobody slova. Bohužel ani Cibulka neuměl odejít středem. Přitom ale zapomíná na to, že jako profesionální moderátor a showbyznysem ostřílený bavič musí umět přijímat obě strany kariéry, tedy vrchol i pád.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:19 čtvrtek 18. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      60
    • Trapas
      41
    • Cože
      20
    • Haha
      13
    • Tvl
      8
    • Sladký
      7