Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Miliardové podvody i obchod s kokainem: Zdeňku před očima dcer ubodal šílený mafián

    Italský mafián ubodal Zdeňku přímo před očima jejích dcer. | foto: Facebook

    Do Itálie vyrazila za snem otevřít si malý kosmetický salon. Nakonec tam Zdeňku K. potkala smrt. Přímo před zraky jejích dvou dcer (11) ji v baru ubodal expřítel, mafián Francesco Fadda, který ji předtím bil a soudem měl nařízeno držet se od ní dál. Jde o milovníka anabolických steroidů, jenž byl v minulosti zapleten do miliardových podvodů či obchodu s kokainem, kvůli kterému padl italský politik.

    Italská veřejnost žije případem Češky Zdeňky K., kterou ve městě Sorso ubodal bývalý partner. Za poslední hodiny vyšlo najevo hned několik přímo děsivých detailů.

    Francesco Fadda Zdeňku bil už v minulosti, soudem měl proto nařízeno držet se od ní dál. V sobotu tento příkaz porušil a vydal se za ní domů.

    Jejich setkání ale skončilo záhy. Zdeňka ze strachu z italského hrubiána utekla i s dcerami, jedenáctiletými dvojčaty, do nedalekého baru. Tam ji Fadda doběhl a přímo před zraky obou dívek ji kuchyňským nožem bodl do hrudníku. 

    Jedna z holčiček trpí postižením, podle sociálních sítí se zdá, že s nimi měl Fadda dobré vztahy. Bral je například do kina. Ještě 9. února dal dokonce na Facebook společnou fotografii i se Zdeňkou. Není jasné, zda nejde o starší snímek.

    Fadda s dcerou Češky Zdeňky

    Pak tělo umírající Češky odnesl do svého luxusního bílého BMW. Ještě se vrátil pro obě dívky, strčil je do auta k tělu jejich matky a začal ujíždět.

    Francesco Fadda měl ubodat svou bývalou partnerku Zdeňku K. na italském ostrově Sardinie.

    „Nikdo ho nedokázal zastavit, klepali jsme se hrůzou,“ řekl později listu Corriere della Sera jeden ze zákazníků baru.

    K vraždě došlo v tomto baru.

    Fadda zamířil k domu svého přítele, pravděpodobně proto, že ho chtěl požádat o pomoc. Tam ale nikdo nebyl. On proto vyrazil dveře a položil Zdeňku na podlahu v hale. Když se k ní v devět hodin večer dostala záchranka, byla již mrtvá.

    Zdeňka K. byla půvabnou dámou.

    V tu chvíli už bylo vyhlášeno pátraní, policisté do akce nasadili i vrtulník. Ujíždějícího vraha po chvíli našli, následovala honička, která skončila až za denního světla na parkovišti supermarketu. Tam Fadda vystoupil z vozu a dal se na útěk, policisté ho ale obklíčili a zatkli.

    V autě pak našli i obě dívky, které se prý s pláčem ptaly, kde je maminka. Žádné známky násilí u nich zjištěny nebyly.

    Přijela si splnit sen, cestu jí zkřížil mafián

    Podle italských médií si Zdeňka, pocházející z Kolína, do Itálie přijela splnit sen, chtěla si otevřít malý kosmetický salon. V Česku předtím vystudovala podnikatelskou školu.

    Pak jí bohužel cestu zkřížil právě budoucí vrah Francesco Fadda. Hrubián, který se měl podle listu Corriere della Sera přátelům svěřit, že k ženám rozhodně žádnou úctu nechová.

    „Zajímají mě jen dvě věci: peníze a ženy. Vím, jak získat peníze. A dávám přednost ženám z Východu, ty totiž nedělají problémy a můžu si s nimi dělat, co chci,“ chvástal se prý muž, kterému známí přezdívali „Velký Jim“.

    Fadda byl vášnivým uživatelem anabolických steroidů.

    Jak vyšlo na povrch, Fadda je vášnivým uživatelem anabolických steroidů. A především gangsterem nejhrubšího zrna s bohatou kriminální historií.

    Například v roce 2001 se zapletl do mezinárodního podvodu skupiny operující na území Sardinie, Německa a Polska. Mafie si tehdy přišla na částku v řádech miliard dolarů.

    Zajímal se o kulturistiku.

    Obchodovat měl i s drogami, konkrétně s kokainem. Do kauzy, ve které Francesco Fadda figuroval, byl zapleten dokonce i jeden italský politik, jenž kvůli tomu rezignoval.

    A v roce 2015 pak měl sehrát roli v obřím podvodu, kdy ruský hacker získal data ze tří tisíc kreditních karet. Účty ke kartám pak zločinecké uskupení vyplenilo.

    Před soudem skončilo třicet lidí, Corriere della Sera ale přesný podíl Francesca Faddy na zločinu nezmiňuje. Odsouzen zřejmě nebyl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:43 úterý 16. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      53
    • Trapas
      42
    • Super
      41
    • Sladký
      37
    • Haha
      34
    • Cože
      33
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...