Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Radní ČT Šarapatka pálí do Šlégra kvůli párty u Bendy: Guma paří, my se bojíme o zdraví

    • I přes přísná protiepidemická opatření se v sobotu v teplickém hotelu Prince de Ligne uskutečnil tajný večírek.
    • Podle informací Expresu tam zhruba 15 lidí oslavovalo narození syna bývalého bosse ústecké ČSSD Petra Bendy.
    • V hotelu, který patří Bendovi, se objevil expremiér Jiří Paroubek i současný místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr.
    • Radní ČT Zdeněk Šarapatka na sociální síti vyjádřil obavu z toho, že by ho Šlégr mohl nakazit.

    Zdeněk Šarapatka se opřel do Šlégra. | foto: Koláž Expresu

    Za účast na tajném večírku zatím schytal nejdrsnější kritiku bývalý poslanec Milan Hnilička a expremiér Jiří Paroubek. Teď ale přišlo na přetřes další jméno, které se na zakázaném mejdanu v hotelu podnikatele Petra Bendy objevilo. Radnímu České televize Zdeňku Šarapatkovi se vůbec nezamlouvá, že byl přítomen místopředseda Rady ČT a bývalý hokejový reprezentant Jiří Šlégr. Toho když Expres v neděli kontaktoval, ze všech sil se snažil ututlat, že někde byl.

    Expres jako první upozornil na sobotní přísně tajnou párty v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří bývalému šéfovi ústecké ČSSD Petru Bendovi. Ten je v Teplicích známý jako velmi mocný podnikatel a pojí ho letité přátelství s bývalými členy sociální demokracie Jiřím Paroubkem a Jiřím Šlégrem.

    Jak Šlégr, tak Paroubek se na oslavě, kde se mělo zapíjet narození Bendova syna, objevili. Zatímco Paroubek tvrdí, že se na oslavě ukázal jen na pár minut a okamžitě zamířil do hotelového pokoje, Šlégr se svou manželkou Lucií Královou zůstali o něco déle a přinesli i dary.

    Den po oslavě jsme se pokoušeli všechny aktéry kontaktovat. Jediný, kdo vzal v neděli telefon, byl Jiří Šlégr. Když jsme mu položili otázku ohledně večírku v hotelu Petra Bendy, reagoval zaskočeně a snažil se nás přesvědčit, že nikde nebyl.

    „O žádné oslavě nevím,“ odsekl Šlégr. Své vyjádření ale přehodnotil poté, co jsme ho informovali, že je vyfocen, jak s manželkou vchází do hotelu. „Nebudu vůbec nic komentovat,“ odpověděl lehce podrážděným tónem a zavěsil.

    Dorazil Jiří Šlégr s Lucií Královou.

    Šlégrova účast na tajném večírku se vůbec nelíbí Zdeňku Šarapatkovi, jeho podřízenému z Rady České televize. 

    Šlégra, který zastává post místopředsedy Rady ČT, bývalý poradce prezidenta Miloše Zemana zkritizoval na svém profilu na sociální síti. Šarapatka vyjádřil obavy, že by ho Šlégr na středeční schůzi mohl nakazit covidem!

    „A pak máte jít ve středu na schůzi Rady ČT s pocitem zdravotního bezpečí,“ píše zděšený Šarapatka na svém profilu.

    „Zatímco ‚Guma‘ paří na tajných mejdanech s politiky, virus nevirus, nouze nenouze, a dopolední pracovní schůze Rady ČT probíhají tělo na tělo, mimo zraky veřejnosti, v kanceláři na Kavčích horách s 15 lidmi v krcálku 6 x 6, odpoledne se už hraje divadlo pro veřejnost: Rada ČT i se Šlégrem schůzuje v konferenční místnosti podle vládního nařízení,“ napsal na Facebooku Šarapatka, který poté Šlégrovi na dálku vzkázal, že členství v Radě ČT je veřejnou funkcí a bývalý hokejista by si to měl uvědomit.

    Nepřijatelné papalášství, zuřil Babiš. Hnilička jako poslanec skončil

    Dost možná tak Šarapatka narážel na fakt, že kvůli mejdanu u Bendy už složil poslanecký mandát Šlégrův spoluhráč z reprezentace Milan Hnilička, jehož k rezignaci vyzval premiér Andrej Babiš.

    „Je to nepřijatelné papalášství a hlavně porušení vládních nařízení. Pánové si z nich udělali trhací kalendář. Všichni zúčastnění, včetně hotelu, ve kterém se ta akce konala, za to musí nést následky. Na fotce jsem poznal i Milana Hniličku,“ pálil do všech účastníků zakázaného mejdanu v rozhovoru pro Novinky.cz Babiš.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 26. května 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      47
    • Trapas
      24
    • Haha
      21
    • Tvl
      13
    • Sladký
      9
    • Cože
      8
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...