Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dětem rychnovského vraha se zhroutil svět. Pomoci má veřejná sbírka

    Případ chladnokrevné vraždy otřásá už několikátý den Rychnovem nad Kněžnou. Kromě samotného dění v restauraci U Zvonu se nyní řeší třeba i budoucnost dětí vraha Miloslava D. a oběti, jeho manželky Heleny. Ta visí vzhledem k jejich nízkému věku ve hvězdách, pomoci by však mohla sbírka, kterou vyhlásila radnice.

    Jeden moment stačil k tomu, aby se rodině z Rychnova nad Kněžnou kompletně rozpadl život. Místní novinář Miloslav D. se na schůzku s manželkou Helenou vydal ozbrojen pistolí, a když před něj položila rozvodové papíry, chladnokrevně ji popravil. Jejich tři děti rázem přišly o matku i otce.

    Jejich budoucnost proto nyní visí ve hvězdách. Dvě dcery jsou sice čerstvě dospělé, sotva se ale o sebe dokážou samy postarat, synovi je dokonce teprve 13 let. Jejich osud si teď vzala na starost nejbližší rodina, jenže zničehonic začít živit tři děti, to rozhodně není jednoduchá záležitost.

    Do situace se proto vložila rychnovská radnice. Ta na svých stránkách oznámila, že na finanční pomoc všem třem dětem zřídila transparentní účet.

    Miloslav D. byl podle svých dětí psychopat.

    „Pomoc je určena na podporu osiřelých nezaopatřených dětí, jejichž matka zemřela násilným činem a které se tak z vteřiny na vteřinu ocitly ve složité životní situaci. Výtěžek bude použit na jejich studium, aktuální životní a další běžné potřeby v jejich složitém období dospívání. Pomoci lze jakýmkoli finančním příspěvkem na transparentní účet založený u České spořitelny. Organizátorem je město Rychnov nad Kněžnou,“ stojí v dokumentu.

    Číslo transparentního účtu je 8296512/0800.

    Šéf restaurace: Nebudeme o tom mluvit!

    V nezáviděníhodné situaci se kvůli zmíněným událostem ocitla restaurace U Zvonu, kde k chladnokrevné vraždě došlo. Právě u vchodu do podniku vzniklo pietní místo a objevilo se tam i parte oběti.

    Expres.cz kontaktoval manažera restaurace, který musel v osudný den svoje přátele skrze Facebook ujišťovat, že je v pořádku. K událostem z minulého týdne se ale vracet nechtěl.

    „Omlouvám se, ale rád bych tuto situaci nechal už uzavřenou. Dal jsem personálu výslovný zákaz poskytovat nějaké rozhovory k této tragické události. Rád bych to již opravdu nerozebíral,“ odpověděl nám.

    Miloslav D. podle svých dětí celou rodinu terorizoval.

    Vrah Miloslav D. skončil v rukou policie, ta na něj uvalila vazbu. K činu se přiznal, v případě prokázání viny mu hrozí až 18 let ve vězení. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 7:07 pátek 15. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Cože
      17
    • Trapas
      15
    • Super
      12
    • Tvl
      12
    • Haha
      11
    • Sladký
      10
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...