Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dvě tváře rychnovského vraha: Cestoval a zkoušel politiku, doma měl všechny týrat

    Na první pohled působil jako seriózní muž, rychnovský patriot. Ve městě, kde s rodinou žil, se dokonce novinář Miloslav D. zkoušel prosadit v politice a k úspěchu neměl daleko. Jenže to byla jen jedna z tváří pachatele chladnokrevné popravy, kterou spáchal na své manželce jen proto, že se s ním chtěla rozvést. „Je mi zle, když si uvědomím, že chodil mezi námi, pohyboval se mezi dětmi, dělal reportáže z kulturního dění, a pak střílí v podniku, kam chodí celé rodiny i s dětmi,“ zuří místní.

    Nikdo by to do něj neřekl. Miloslav D. minulý čtvrtek přišel do rychnovské restaurace ozbrojený, vypil několik piv, a když uviděl na stole rozvodové papíry, chladnokrevně před ostatními popravil svoji manželku ranou do hlavy. Jenže na veřejnosti do té doby vystupoval úplně jinak.

    Muž, který se k vraždě ještě toho večera přiznal, pracoval jako novinář a fotograf pro Rychnovský i Hradecký deník. Jako takový se běžně účastnil například i různých dětských akcí, což vzhledem k jeho odvrácené tváři působí děsivě.

    „Je mi zle, když si uvědomím, že chodil mezi námi, pohyboval se mezi dětmi, dělal reportáže z kulturního dění, a pak střílí v podniku, kam chodí celé rodiny i s dětmi. Vzít si zbraň na večeři... Psychopat!“ rozzuřil se na Facebooku jeden z místních.

    Miloslav D. podle svých dětí celou rodinu terorizoval.

    Kromě toho také Miloslav D. platil za vášnivého cestovatele, fotografie se zahraničních výletů dával na sociální sítě často. Všímali si toho i lidé z okolí.

    „Nechápu, co mu ruplo v kouli, takový cestovatel, to musel být velký zkrat,“ napsala paní Monika, která tomu, čeho se její rychnovský soused dopustil, nemůže věřit.

    Miloslav D. skončil ve vazbě.

    Jenže právě i jedna zkušenost spojená s cestováním dosvědčuje, že se Miloslav D. choval nepředvídatelně častěji. V obsáhlém vyjádření, které zveřejnila ve skupině, kde se sdružují obyvatelé Rychnova, se o ní zmínila dcera Dominika.

    „Před několika měsíci odletěl na pět týdnů do Vietnamu bez jediného slova, žil si vlastním životem,“ prozradila.

    Zkoušel i politiku

    Nechybělo moc a Miloslav D. se v Rychnově mohl stát dokonce politikem. V roce 2014 totiž kandidoval jako nestraník za hnutí ANO v komunálních volbách, byl dokonce na třetím místě kandidátky. 

    Miloslav D. skončil ve vazbě.

    Nakonec se stal prvním náhradníkem, v počtu preferenčních hlasů ho dva kolegové předběhli. Přesto skutečnost, že mu místo v zastupitelstvu uniklo jen o fous, o jeho pověsti leccos vypovídá.

    Vyjádření jedné z jeho dcer, o kterém jsme psali ZDE, ovšem hovoří o opaku. Podle Dominiky byl Miloslav D. nebezpečným psychopatem, který manželku i svoje tři děti týral. Chladnokrevnou vraždu dokonce označila za předem připravenou.

    Miloslav D. skončil ve vazbě.

    „Celá tato chladnokrevná vražda byla předem naplánovaná a nejednalo se o žádný zkrat při hádce. Připravil nás o toho nejdůležitějšího člověka na celém světě a my nemáme ponětí, co si teď bez maminky počneme,“ zoufá Dominika.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:32 úterý 12. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      112
    • Trapas
      94
    • Super
      80
    • Haha
      76
    • Sladký
      60
    • Cože
      58
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...