Útoky pokračují: Po kavárnách posprejovali i křesťanské centrum!

Provozovatelé pěti různých podniků v centru Prahy musí řešit nepříjemnosti s tím, že se veřejně hlásí k podpoře neziskové organizace HateFree Culture. O víkendu jim někdo posprejoval výlohy. Nenávistné nápisy se nově objevily i na zdech a oknech pražského sídla Diakonie Českobratrské církve evangelické v Belgické ulici.

S útokem pravicových extremistů nebo neznámých vandalů, kteří ničí výlohy pražských kaváren a obchodů, které se hlásí k označení HateFree Zone, se potýká další podnik.

V noci z neděle na pondělí zaútočil neznámý pachatel na pražské sídlo organizace Diakonie Českobratrské církve evangelické, která poskytuje pomoc a podporu lidem, kteří se ocitají v krizových situacích.

„Nenávist není řešení. Dál budeme bezpečným místem pro všechny,“ vyjádřili se k útokům lidé z napadeného střediska křesťanské pomoci.

Na další pobočky Diakonie zatím nikdo neútočil, ale na dveřích kostela Církve bratrské v Litomyšli se podle webu christnet.cz objevila nálepka s textem “Propagování islámu je hanobení křesťanů! Takže je to trestné a nezákonné,” s přeškrtnutým půlměsícem a nápisem “Stop islam.”

Kromě kavárny Mamacoffee vandalové o víkendu posprejovali i kavárnu Café V Lese v Krymské ulici a nedalekou kavárnu La Bibiche ve Francouzské ulici. Sprejeři zaútočili i na prodejnu dámských podprsenek na Vinohradské ulici a fasádu tetovacího salonu Inkdividual, které s kavárnami neměly nic společného.

Řádění vandalů s pravděpodobně extrémistickým smýšlením skončilo nasprejováním protiuprchlických nápisů a hákových křížů ve stanici metra Karlovo náměstí. Policie útoky vyšetřuje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:38 úterý 23. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 9
  • 7
  • 6
  • 5
  • 5

Mohlo Vás také bavit