Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rokytka „ze Zemanova štábu“ chtěl na párty ke Klausovi: I tentokrát ostrouhal

    Oslava 80. narozenin Václava Klause: Miloš Zeman nemohl chybět, objevil se i „novinář“ Milan Rokytka. | foto: Koláž Expres.cz

    Nedá si říct! Jsou to přesně čtyři roky, co se nechvalně proslulý novinář Milan Rokytka dobýval na narozeninovou oslavu Václava Klause na pražské Hanspaulce. Zkusil to i letos. Na Hradě sice vypadal celkem střízlivě, ani to mu ale propustku na párty nezajistilo a musel se klidit.

    Asi nejvíc se novinář Milan Rokytka a velký sympatizant Miloše Zemana „proslavil“ během prezidentských voleb v roce 2018, kdy se stal jedním z hlavních aktérů incidentu, o němž informovala i mnohá zahraniční média. 

    Tehdy ho namol opilého ve volebním štábu začaly zachycovat kamery přítomných novinářů. Zachytily to, jak jej další Zemanův podporovatel Karel Slezák odvedl a složil na nedaleké pódium, aby se pak pěstmi pustil do redaktora iDNES.cz Alexandra Šulce, který celý incident k nelibosti pozvaných hostů natáčel.

    Intoxikovaného Rokytku musela nakonec odvézt sanitka. Fotky však už obletěly český internet a staly se vděčnou předlohou našich předních recesistů.

    Byl to zase Rokytka, kdo podle informací Blesku dorazil na oslavu Václava Klause bez pozvánky. Údajně byl také opilý, a proto musel být odveden. 

    Bývalý redaktor Haló novin, kandidát na prezidenta a svěrací kazajku to zkoušel i loni v lednu, kdy se opět „pod parou“ zjevil na premiéře dokumentu o Karlu Svobodovi a spolu s podobně opilým kumpánem se dožadovali vstupu na akci.

    „Pan Rokytka je tady známá firma. Snaží se dostat téměř na všechny akce, které se v Lucerně konají. Předpokládám, že předtím byl na íránském festivalu ve Světozoru, kde se načal, a chtěl pokračovat v Lucerně. Dovnitř se ale přes nás nedostane. Možná to zkusí zítra,“ sdělil tehdy Expresu hlídač, který Rokytku nekompromisně poslal o dům dál.

    Postrach společenských akcí a politických přehlídek to zkusil i letos. Odpočinul si, nabral síly a nějaké to kilo a vyrazil na Hrad. Chvíli to vypadalo, že se na akci konečně dostane, palce nahoru a blažený úsměv ale Rokytka nasadil předčasně.

    Ochranka u vstupu mu sice vydala kartičku s novinářskou akreditací, ta však místo u prostřeného stolu a pivní pípy nezaručovala. Nechvalně proslulá postavička se tak musela poroučet a jít to roztočit za své.

    Se slzou v oku Rokytka opouštěl areál Hradu a snil o tom, že je součástí suity Miloše Zemana, který byl jedním z VIP hostů Václava Klause. Však mu taky úřadující prezident přinesl parádní dárek v podobě zlatého pera. Vtipně narážel na incident, kdy Václav Klaus po cestě po Latinské Americe v Chile „znárodnil“ protokolární pero.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:20 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      14
    • Haha
      9
    • Tvl
      5
    • Trapas
      3
    • Cože
      1
    • Sladký
      1
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...