Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Okamurovy kočky se hádají: Zrada, výsměch a plivanec do tváře! Tahala jsi nás za nos!

    Okamurovy holky se hádají! | foto: Koláž Expresu

    Ještě v únoru všechny uklidňovala, že přestup do nedávno vzniklé Trikolóry za Václavem Klausem mladším rozhodně nechystá a zůstane věrná SPD Tomia Okamury. Uběhlo pár měsíců a krásná poslankyně Tereza Hyťhová na svém Facebooku uvedla, že je novou posilou Trikolóry, a stihla ještě poplivat stranu, za niž se nedávno hrdě bila ve Sněmovně. Netrvalo dlouho a ozvala se její bývalá parťačka z SPD Lucie Šafránková. A slova pochopení pro Hyťhovou rozhodně neměla!

    „Ke dni 27. července 2020 jsem ukončila členství v hnutí SPD a jejím poslaneckém klubu. Ve Sněmovně budu spolupracovat s hnutím Trikolóra,“ uvedla pětadvacetiletá politička Tereza Hyťhová na svém facebookovém profilu.

    V druhé části si ještě s chutí rýpla do svých exkolegů.

    „K tomuto kroku jsem směřovala delší dobu, tak jak jsem více a více poznávala skutečnou podnikatelskou podstatu SPD. Politiku vnímám jako souboj hodnot a hájení názorů, nikoli jako způsob obživy nebo pěstování ega některých jedinců. I nadále zastávám své vlastenecké cítění a názory a v tomto směru budu pracovat pro naše občany, jako tomu bylo doposud,“ uvedla Hyťhová, jejíž status měl na sociální síti velký ohlas.

    Kritizuje ji i „zpívající poslanec“

    Někteří věrní voliči SPD začali Hyťhové v komentářích vyhrožovat, že její rozhodnutí ji bude brzy velice mrzet.

    „Skončíš v propadlišti dějin,“ píše mladé političce pan Miroslav.

    V komentářích pod zmíněným statusem se vyjádřil i člen SPD Lubomír Španěl, který je krokem Hyťhové velice zklamán.

    „Terezko, jsi příliš mladá na to, abys věděla, co skutečně trápí naše občany. Nikdy jsem neměl rád slečinky, které se dostaly do politiky bůhvíjak. Promiň, ale nevěřím ti ani slovo a víš proč. Právě kvůli té, řekněme, hezké a oblbující fotce. Promiň, ale to na mě neplatí, jsem zklamán,“ uvedl Španěl, který proslul jako „zpívající poslanec“.

    Plivanec voličům do tváře, je to přeběhlice!

    S ještě drsnější kritikou Hyťhové přispěchala její bývalá kolegyně z SPD Lucie Šafránková.

    „Tento její čin považuji za naprostou zradu našeho hnutí, všech jeho členů, příznivců, a hlavně našich voličů. Protože ti dali svůj hlas ve volbách do Sněmovny v roce 2017 hnutí SPD, nikoli primárně slečně Hyťhové jako bianco šek pro její budoucí aktivity a hrátky, a už vůbec tento hlas nedali (tehdy ještě neexistujícímu) hnutí Trikolóra. Výsledkem těchto voleb bylo 22 poslaneckých mandátů pro hnutí SPD, pro jeho program a pro jeho politický postup. Dnes to kvůli Tereze Hyťhové a dalším přeběhlíkům neplatí, což je popřením smyslu demokratických voleb,“ píše rozzuřená Šafránková na svém Facebooku.

    „Respektuji právo každého poslance na změnu politického názoru i na přestup do jiné politické strany. Ovšem pouze za předpokladu, že se současně vzdá svého poslaneckého mandátu. Opačný postup je výsměchem a plivnutím do tváře voličů,“ dodává blonďatá politička, která se proslavila propagačním videoklipem, v němž se svůdně pohupuje v minišatech a krajkových punčochách.

    Neměla odvahu nám to říct a tahala nás za nos

    V drsné kritice „přeběhlice“ Hyťhové pokračovala Šafránková dále.

    „Místo toho, aby aktivně pracovala na prosazování programu hnutí SPD v praxi a táhla s námi ostatními členy a poslanci SPD za jeden provaz, tak bez jakékoli diskuze a zničehonic oznámila svůj odchod prostřednictvím sociální sítě. Minimálně na našem poslaneckém klubu měla vždy dost prostoru nám toto své rozhodnutí oznámit. Na to zřejmě ale nenašla nikdy dost odvahy a jen nás všechny tahala za nos,“ pálí do Hyťhové Šafránková.

    Šafránková si poté ve svém příspěvku do Hyťhová rýpla, že v Poslanecké sněmovně netrávila příliš času, a zároveň připomněla její únorový status, v němž mladá politička vyvracela spekulace o svém údajném úprku do Trikolóry.

    Tereza Hyťhová není prvním členem SPD, který se po posledních volbách do Poslanecké sněmovny rozhodl změnit dres. Předtím od Okamury utekli Ivana Nevludová, Lubomír Volný a Marian Bojko, kteří loni na jaře zamířili do hnutí Jednotní – alternativa pro patrioty.

    Okamurovu stranu naopak před časem posílil Jaroslav Foldyna z ČSSD a poslanecký klub SPD tak bude mít nově devatenáct členů.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:51 středa 25. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      38
    • Super
      37
    • Haha
      36
    • Tvl
      26
    • Cože
      24
    • Sladký
      22