Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Okamura o konfliktu s Černochovou a odvolávání Pekarové: Je to aktivistka, šíří vůči mně nenávist

    Tomio Okamura se ostře pustil do Markéty Pekarové Adamové. | foto: koláž Expresu

    Takhle vyhrocená atmosféra na půdě Poslanecké sněmovny dlouho nepanovala. Vládní koalice je s opozicí na nože více, než by bylo zdrávo, padají osobní útoky, dokonce ani v útrobách parlamentu nedokážou poslanci hodit politický boj za hlavu. Část z nich má o viníkovi jasno, a tak se hlasovalo o odvolání Markéty Pekarové Adamové z pozice šéfky Sněmovny, což podle očekávání ustála. „Ale už to přestává být legrace, paní Pekarová flagrantně porušuje zákon a moc dobře to ví. Je to aktivistka, co chce zlikvidovat každého s jiným názorem,“ pálí ostrými předseda SPD Tomio Okamura.

    Na trase Pekarová–Okamura v uplynulých dnech tradičně létaly jiskry. Podle šéfa SPD opozice vyvolala hlasování o odvolání předsedkyně Sněmovny proto, že opakovaně porušuje zákon.

    „Neřeším politické názory, ty máme každý jiné, jde mi o zákonné důvody, protože odvolání by mělo přijít za porušování zákona. Přehlíživost a arogance v podání paní Pekarové jsou strašné. Bylo to vidět například ve chvíli, kdy jsme obsadili řečnický pult, protože nám vypnula mikrofon. Okamžitě jsem volal, ať svolá grémium, ona ale arogantně říkala, že nic nesvolá, ať odejdeme. Když to po hodině a půl vládní koalice pochopila, že porušila zákon, hlasování revokovali. Za jejího řízení Sněmovny se flagrantně porušuje zákon a nejhorší na tom je, že ona to dobře ví a svévolně to nechává,“ okomentoval sněmovní dění pro Expres.cz Okamura.

    „Je to aktivistka jako z padesátých let. Je v ní tak neuvěřitelná nenávist vůči komukoliv s jiným názorem, doslova třídní nenávist. Ona chce, zákon nezákon, zlikvidovat kohokoliv, kdo má jiný názor,“ dodává ostře.

    To poslední šéf SPD pocítil na vlastní kůži. Podle něj šéfka Sněmovny podnikla útok na jeho soukromí.

    „Paní Pekarová šíří nenávist a říká nepravdy. Aniž by byla tázána, vykládala něco o umístění mého domu, kde mimochodem bydlí i moje rodina, můj syn. Snaží se poštvat lidi proti mně, vzbuzuje v lidech nenávist a zášť,“ nechápe Tomio Okamura, který s odstupem času naopak chválí předchůdce Pekarové v roli předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka.

    Markéta Pekarová Adamová, Tomio Okamura, Radek Vondráček

    „Je to krásně nastavené zrcadlo. Musím upřímně říct, že ačkoliv je Radek Vondráček z jiné politické strany, jeho řízení Poslanecké sněmovny bylo velice korektní. A víte, že já nijak zvlášť nechválím politické konkurenty. Radek Vondráček byl oproti Markétě Pekarové megakorektní. Za jeho předsednictví tu nebyla žádná nenávist vůči konkurenci, řídil Sněmovnu opravdu nestranně,“ říká Okamura.

    Útokem ministryně Černochové

    Šéf SPD na posledním jednání Poslanecké sněmovny otevřel kromě dalšího i téma pětibojaře a olympijského medailisty Davida Svobody. Toho si na kobereček předvolala ministryně obrany Jana Černochová za rozhovor v České televizi, kde obhajoval účast ruských sportovců v mezinárodních soutěžích, načež byl vyhozen z olympijského výboru.

    Tomio Okamura se u řečnického pultíku nechal slyšet, že něco podobného je v právním státě zcela nepřípustné. Do jednání Sněmovny navrhl zařadit bod „protizákonné a šikanózní jednání ministryně obrany Černochové proti olympijskému vítězi Davidu Svobodovi“.

    „Výsledkem tohoto jednání by mělo být usnesení, ve kterém Poslanecká sněmovna uloží premiérovi, aby ministryni Černochovou okamžitě odvolal z funkce,“ řekl Okamura. Sotva pár vteřin poté, co pultík opustil, už se k němu ale vracel, aby Černochové vyčinil.

    „Ministryně Černochová totiž neslušným způsobem reagovala na ten poslední odstavec. To by se ti líbilo, řekla. My si absolutně netykáme, za celou dobu, co jsem ve Sněmovně, jsem se s ní bavil jednou v životě, a to ještě asi před osmi lety. Je to pro mě cizí člověk,“ nechápe Okamura.

    „Už jsem odcházel, ale pak jsem to zaslechl, že tam na mě hystericky křičí a tyká mi. Sedí asi deset metrů od řečnického pultu, řekla to dost nahlas. Na to konto jsem se vrátil zpátky k pultu a zareagoval jsem na to, je to chování hospodského psa,“ vysvětloval nečekanou a peprnou perličku, jež oběhla sociální sítě.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:15 pondělí 7. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      244
    • Haha
      13
    • Trapas
      12
    • Tvl
      5
    • Sladký
      4
    • Cože
      3